Гладко та зручно – гіпсокартон на стелю

05.09.2023

Гладко та зручно – гіпсокартон на стелю

23

0

187

Поділитися:

275

Хоч раз у житті кожен власник нерухомості стикається із необхідністю зробити капітальний ремонт. У такому випадку мало подбати про стіни і покриття для підлоги, потрібно звернути пильну увагу і на стелю. Найбільш поширеним рішенням є створення підвісних стель. І найбільш практичним матеріалом для них є гіпсокартон, який дозволить не тільки вирівняти стелю, але й провести у внутрішньому просторі кабелі електропроводки, повітропроводи та інші комунікації, або просто прикрасити приміщення хитромудрими конструкціями з додатковим підсвічуванням.

 

Переваги та недоліки

Безперечно, що стеля є важливим елементом будь-якого приміщення. Тому одним з популярних способів його обробки є обшивка гіпсокартоном, який є плитами з щільного будівельного паперу і гіпсового сердечника. Усього існує три основні його види: вологостійкий, вогнетривкий і водостійкий з вогнетривкими властивостями

Цей матеріал не даремно завоював велику популярність не лише серед звичайних власників квартир, а й серед великих дизайнерських компаній, що займаються розробкою інтер'єрів. Причин для такої популярності багато і пов'язані вони із завданнями, які вирішують за допомогою гіпсокартону.

  • Вирівнювання поверхні без використання цементного розчину.
  • Невелика вага конструкцій, тому для утримання листів у горизонтальному положенні не потрібно складних кріплень.
  • Гнучкість відкриває широкий простір для створення різноманітних дизайнерських конструкцій.
  • Приховувати комунікації, що дозволяє вбудовувати освітлювальні прилади у стелю.
  • Створювати багаторівневі фігури, тим самим роблячи приміщення оригінальним.

Водночас гіпсокартон має свої недоліки, які необхідно враховувати при роботі з ним. Зокрема, слід пам'ятати, що:

  • У нього невелика вологостійкість, тому в приміщеннях з підвищеним рівнем вологості необхідно зробити гарну вентиляцію.
  • Стеля із гіпсокартону зменшить висоту приміщення на 10-15 см.
  • Погано підходить для нещодавно збудованих будівель, які згодом ще трохи осідатимуть, оскільки може почати тріскатися.
  • А ось згодом гіпсокартон почне деформуватися і змінювати колір, що може позначитися на білизні стелі.


Монтажні премудрості

При технології монтажу стелі в один рівень застосовується металевий профіль, з якого створюється каркас. Для цього необхідно нарізати профіль по довжині кожної стіни й, вставляючи один в один кут, по черзі змонтувати його по периметру приміщення за допомогою дюбелів і саморізів. Наступним етапом буде закріплення підвісів на звичайні перфоровані кронштейни. І лише після цього вже зайнятися монтажем гіпсокартонних листів. При цьому потрібно врахувати, що стельовий гіпсокартон має товщину 9,5 мм, але багато монтажників використовують для цього більш жорсткі стінові панелі товщиною 12,5 мм або навіть вологостійкий гіпсокартон (якщо сусіди зверху мають звичку заливати).

На цьому етапі, коли потрібно зашити каркас листами, потрібно запросити мінімум двох або зовсім трьох осіб: двоє кроїтимуть листи, подавати та притримувати, а третій прикручує їх на профілі.

Для роботи також знадобиться рівень, шпаклівка та армуюча стрічка, яка буде потрібна для обробки швів. Після того як всі листи будуть закріплені та оброблені шви, стелю необхідно пофарбувати акриловою фарбою.

"Аракс" - все в одному місці

Універсальність та відносна простота роботи з гіпсокартонними плитами дозволяє створити з них підвісну стелю як у маленьких, так і у великих приміщеннях. Цей міцний, але гнучкий будматеріал дозволить втілити в реальність будь-яку дизайнерську фантазію як простої, так і складної форми. Однак, попри відносні нескладні маніпуляції з монтажем стелі гіпсокартонної, для роботи вам буде необхідно придбати масу деталей і інструментів. Тому, щоб не витрачати час на пошуки всього необхідного, найкращим рішенням буде купити все в одному місці. Наприклад, у спеціалізованих ТЦ у Києві – «Аракс» можна відвідати магазини, в яких ви не тільки знайдете якісну продукцію для створення стелі, але й отримаєте консультації фахівців.

Окрім цього, багатий асортимент та прийнятні ціни на всі види матеріалів допоможуть вам придбати все необхідне в одному місці та зробити свій будинок вишуканим та неповторним. А на сайті Araks.ua онлайн можна знайти масу порад та різних акцій, що додатково допоможе заощадити сімейний бюджет.


Читай більше на цю тему:

Рекомендуємо також

20.06.2024

Вдячність у знижках для наших захисників: створюйте затишок та комфорт у торговому центрі "Аракс" заощаджуючи

28.05.2024

Як вибрати ідеальні меблі для вітальні і не допустити помилок: поради щодо створення стильного та функціонального інтер'єру

14.05.2024

Вітальня 2024: Сучасні тренди та історична спадщина