Жіночі радості - особистий куточок в будинку

27.10.2021

Жіночі радості - особистий куточок в будинку

23

0

187

Поділитися:

1097

Більшість людей, якщо їх запитати, яка частина в квартирі або будинку є жіночою, назвуть кухню. Дійсно, найчастіше господиня будинку на кухні проводить найбільше часу, займаючись домашніми справами. Але чи вважає сама жінка - це місце своїм, тут вона відпочиває, наводить красу, читає або займається творчістю?

Наприклад, раніше жіночий куточок називали будуаром, саме там господиня будинку приводила себе до ладу та залишалася наодинці з собою. Якщо ж говорити про сучасний світ, де зараз знаходиться ця суто жіноча територія та які предмети інтер'єру там повинні знаходитися?

Своє місце

Згідно wikipedia, слово будуар (від французького boudoir) означає кімнату, яка належить жінці - ванна, гардероб або спальня. Історія терміна бере свій початок в XVIII столітті, коли історично так склалося, що частина кімнат, належали жінці для купання, одягання і сну.

Будуар можна вважати аналогом кабінету для чоловіка. Однак зараз далеко не кожна жінка може собі дозволити мати окрему кімнату. Тому найчастіше дамський куточок розташовується в спальні. Як правило, він складається з туалетного столика, дзеркала, стільця або пуфа. Саме тут господиня будинку може приділити час собі, навести красу за ранковим або вечірнім доглядом.

Друга за частотою використання в якості будуара є гардеробна кімната, оскільки приводити себе до ладу дуже зручно в тому ж місці, де жінка підбирає відповідний одяг. Однак для цього необхідно ще на стадії проєктування гареробної закладати в проєкт близько 1 м2 на місце під туалетний столик.

Якщо такої можливості не було, можна зробити невелику переробку у вже наявному приміщенні. У такому випадку для невеликих за площею гардеробних підійде варіант столика, вбудованого в загальну меблеву конструкцію. Це може бути як самостійна консоль, так і верхня частина комода з дзеркалом в ніші - для положення сидячи або стоячи.

Але власниці навіть дуже маленьких гардеробних не повинні впадати у відчай, адже навіть в них можна, підвівши підсвічування, облаштувати затишне містечко для усамітнення, сформувавши на полиці імпровізований столик з жіночими речами.

Якщо ж говорити про можливості розміщення жіночого куточка в інтер'єрі малогабаритної квартири, де немає гардеробів, стає зрозумілим наскільки складно виділити таку окрему зону. Тому найкращим варіантом є сімейна спальня. Її переваги безперечні. Адже саме ця кімната зазвичай найвідвідуваніша в будинку в денний час і найбільш інтимна.

Виділити і прикрасити

Всім відомо одвічне прагнення людей до краси. Особливо це властиво жіночій половині людства. Тому жіноча зона повинна бути не тільки функціональною, але і красивою. Наприклад, такого ефекту можна добитися, якщо відгородити жіночий куточок від іншої частини кімнати двосторонньої полицею, а вільний простір від стелі до полиці завісити прозорими струмливими стрічками, щось на зразок штори, яка дає відчуття «повітря».

Також візуально можна відокремити жіночий куточок, використавши найпростіший і ефективний спосіб - покрасити стіну в контрастний відтінок або поклеїти яскраві шпалери.

Зокрема, парні види шпалер якнайкраще розмежують територію спальні на дві зони: полотнами з малюнком можна обклеїти основну частину спальні, а однотонними оформити жіночий куточок.

Ще один поширенний спосіб розділити кімнату - постелити різні підлогові покриття, виділивши жіночу частину м'яким ковроліном.

Якщо ж кімната досить велика, можна відгородити будуар просто поставивши красиву ширму так, щоб вона пропускала достатньо світла в інше приміщення. Тим більше, що ширма як предмет меблів знову повертається в моду, і сьогодні існує широкий вибір їх дизайну. А в складеному вигляді вони компактні, і їх можна прибирати в шафу.

Головний в інтер'єрі

Незалежно де буде розміщений жіночий куточок, ключовим предметом в ньому буде, звичайно ж, туалетний столик. Тим більше, що в даний час його можна використовувати не тільки для косметичних процедур, а й для роботи з ноутбуком.

Адже в сучасному світі жінці потрібен не тільки туалетний столик для косметики і дрібничок, але і в умовах частої віддаленої роботи щось типу міні-кабінету. Тому зараз початкове призначення жіночого куточка трохи відрізняється від традиційного і перетворюється в зону, яка при необхідності може стати повноцінним робочим місцем.

З огляду на нові тенденції, необхідно ретельно підходити до вибору меблів. Хоча, як не крути, не дивлячись на всі нові віяння, найбільше жінки потребують індивідуальної beauty-зони, яка немислима без туалетного столика. Саме цей предмет інтер'єру є ідеальним місцем для зберігання косметики та дрібничок, а також в разі необхідності, повноцінним столом для роботи з ноутбуком.

Зокрема, при підборі меблів дизайнери радять дотримуватися таких принципів:

  • Меблі найкраще підбирати з закругленими або тупими кутами;
  • Використовувати аксесуари і предмети, що підкреслюють м'якість і плавність форм і ліній;
  • Купувати кушетки, оскільки вони надають комфорт і солідність інтер'єру.

І, врахувавши все це, не варто забувати, що найважливішим елементом будуара є туалетний столик.

Зараз на ринку існує величезна безліч різних моделей туалетних столиків: від простих класичних столів з дзеркалом до розкішних трюмо з великим дзеркалом і конструкцій з підсвічуванням з безліччю місць для зберігання всяких дрібниць.

Наприклад, для маленької спальні ідеальним варіантом стане вузький столик, або столик напівкруглої моделі на двох ніжках, який можна прикріпити до стіни. Однак в цьому випадку важливо пам'ятати про ергономіку: відстань між туалетним столиком і ліжком (або іншим об'єктом в спальні) має бути не менше 70 см.

Крім того, щоб зручно розташуватися на стільці, вільно підходити, висувати стілець і сідати, для забезпечення такої зони руху цей проміжок потрібно збільшити до 110 см.

І навіть, якщо він не йде в комплекті з дзеркалом, над ним на стіні можна повісити дзеркало в красивій оправі. Причому в цьому випадку велике дзеркало на стіні допоможе розширити простір в маленькій кімнаті.

Крім комплектації туалетного столика, особливу увагу необхідно приділити його висвітленню. У дзеркала обов'язково повинне бути джерело світла: це може бути одна потужна лампа або два бра, розташовані з боків.

Крім висвітлення в своєму «куточку» кожна жінка може створити свій унікальний простір, який буде підіймати їй настрій і налаштовувати на позитивний лад. Такими предметами інтер'єру можуть стати гарні рамки з фотографіями, шкатулка для коштовностей, фарфорові статуетки, або красиві баночки улюблених парфумів.

Також деякі елементи декору можуть допомогти викликати піднесений настрій. До них відносяться стільниці, покриті тонованим склом, маленькі срібні підноси для прикрас, блискучі білі поверхні, прозорі пластикові стільці або розкішні пуфики.

Якщо ж говорити загалом, правильна розстановка меблів, використання якісних матеріалів і красивих аксесуарів зроблять будуар чудовим місцем для будь-якої жінки.

Все є в «Аракс»

Щоб в одному місці вибрати все необхідне для облаштування комфортного жіночого куточка досить приїхати в магазини ТЦ «Аракс» в Києві.

У цій українській мережі меблевих торгових центрів можна знайти величезний асортимент виробів, широкий ціновий діапазон, зручні способи оплати та оперативну доставку.

Крім того, на сайті ТЦ можна отримати безкоштовну інформаційну підтримку. Так, звернувшись до віртуального торгового майданчику - araks.ua, вам не доведеться витрачати свій час на пошуки ідеального предметів інтер'єру для будуара, оскільки тут в одному місці зібрані найкращі пропозиції від добре зарекомендували себе вітчизняних та іноземних виробників.
 

Рекомендуємо також

20.06.2024

Вдячність у знижках для наших захисників: створюйте затишок та комфорт у торговому центрі "Аракс" заощаджуючи

28.05.2024

Як вибрати ідеальні меблі для вітальні і не допустити помилок: поради щодо створення стильного та функціонального інтер'єру

14.05.2024

Вітальня 2024: Сучасні тренди та історична спадщина