19.04.2024

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір

Незалежно від наявності родичів чи друзів в інших містах, чи країнах, у житті багатьох господарів виникає необхідність розмістити на ніч гостей. Нерідко власники невеликих квартир думають, що в такому разі єдиним варіантом для відпочинку може бути звичайний матрац на підлозі. Однак комфортне розміщення гостей цілком можливе навіть у невеликих приміщеннях при правильному підході та інноваційних розв'язань цього питання.

Продумати заздалегідь

Щоб ваша гостинність не приносила незручностей вам і вашим домочадцям, бажано виконати розумне планування простору вашого будинку ще на етапі ремонту. Тоді професійно виконаний дизайн інтер'єру буде функціональним, створеним відповідно до ваших запитів, одним з яких стане можливість розміщення гостей на нічліг.

Зокрема, при визначенні зон у квартирі: де ви спатимете, де діти робитимуть уроки, також потрібно виділити місце, де ви плануєте приймати гостей. А в ідеалі необхідно створити варіативність інтер'єру, щоб у нього при необхідності можна було вносити зміни. У разі, коли приїдуть гості, ви зможете вільно пересунути крісло чи стелаж без внесення спотворень в основну концепцію приміщення. Така гнучкість інтер'єру дозволить у будь-який час адаптувати обстановку до актуальних потреб. Для цієї мети ідеально підходять модульні меблі, деталі або частини яких можуть в потрібний час виконувати різні функції.

Також, крім зонування та використання мультифункціональних меблів, необхідно передбачити достатню кількість місць зберігання. Цей критерій у будь-якому будинку є одним з найважливіших елементів функціонального інтер'єру, коли кожна річ у будинку має своє місце незалежно від кількості та габаритів. Але він особливо важливий для квартир із невеликою житловою площею. Тому, врахувавши цей момент під час ремонту, навіть у невеликій квартирі вам не важко буде зберігати в шафі об'ємну розкладачку або надувний матрац, які стануть у пригоді під час приїзду гостей.

Меблі допоможуть

Якщо провести детальний аналіз всіх можливих способів облаштування ночівлі для родичів або друзів, насамперед приходять кілька традиційних варіантів.

По-перше, безперечно оптимальним та зручним варіантом для розміщення гостей стане розкладний диван. Вдень такі меблі будуть служити для комфортного відпочинку господарів, але завдяки спеціальній конструкції ввечері воно зможе трансформуватися у повноцінне ліжко. Тим більше, що модель дивана можна вибрати серед масивних, так і серед компактних варіантів. І, якщо площа квартири дозволяє поставити в одній із кімнат диван, це буде ідеальним варіантом для організації зручного ночівлі у разі потреби.

По-друге, не меншою популярністю у порівнянні з традиційним диваном користується крісло-ліжко, яке у нерозібраному вигляді виконує функцію місця для сидіння, а в розібраному – добре підходить для розміщення на нічліг однієї людини. Як і розкладний диван, вдень крісло вписуватиметься в інтер'єр, а ввечері перетворюється на повноцінне спальне місце. І, хоча через конструктивні особливості більшість розкладних моделей відрізняються досить масивними розмірами, проте навіть серед них можна вибрати компактні варіанти для обмеженого простору невеликих квартир.

По-третє, ще одним варіантом розміщення гостей можуть бути надувні матраци. Даний варіант відмінно підходить для тих, хто не звик до частого прийому гостей або обмежений у квартирі та не може поставити диван на постійне місце. Адже надувний матрац легко складається та займає мінімум місця при зберіганні. Ще один його плюс – низька ціна.

По-четверте, звична всім розкладачка або розкладне ліжко – це традиційний з давніх-давен компактний і досить зручний спосіб розташувати гостей на нічліг. Вона менш примхлива у використанні в порівнянні з надувним матрацом і займає набагато більше місця при зберіганні. А при використанні гарного розкладного матраца розкладачка буде практично такою ж зручною, як звичайне стаціонарне ліжко.

Ну і в крайньому разі, якщо ваша квартира наскільки мала, що немає жодної можливості розмістити крісло-ліжко в кімнаті або зберігати розкладачку, або матрац в коморі, можна облаштувати м'яке сидіння на підвіконні. Для цього в процесі ремонту підвіконня необхідно опустити до висоти лави. Тоді, кинувши на нього м'який плед або м'який матрац, ви зможете створити затишне і комфортне місце для відпочинку.

Де знайти все необхідне

Прийом гостей у всіх народів – справа відповідальна та непроста, особливо якщо ви самі живете у невеликій квартирі. Однак, як показує практика, цілком можливе. Ви можете вибрати один із варіантів для облаштування комфортного спального місця зі списку, наведеного вище. А у разі екстреного приїзду гостей та необхідності швидкого розв'язання питання їх розміщення просто заїхати до київських ТЦ «Аракс», щоб в одному місці придбати згадані моделі меблів.

23

0

183

Поділитися:

69

Рекомендуємо також

Великодній графік роботи ТЦ «Аракс»

29.04.2024

Великодній графік роботи ТЦ «Аракс»

Оновлення спальні 2024: Простота та стиль

26.04.2024

Оновлення спальні 2024: Простота та стиль

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку

23.04.2024

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку