Прості рішення. Як створити новорічну атмосферу за допомогою декору

09.12.2021

Прості рішення. Як створити новорічну атмосферу за допомогою декору

23

0

180

Поділитися:

900

Як тільки випадає перший сніг, у повітрі починає витати запах новорічних урочистостей, що наближаються. І у кожного з нас виникає бажання створити святковий настрій у себе вдома та на роботі. Саме зараз, напередодні зимових свят у магазинах ТЦ «Аракс» представлено багато святкової атрибутики та прикрас, які створять особливо урочисту атмосферу затишку та комфорту. Адже новорічний декор повинен бути скрізь і всюди: починаючи з фасаду будинку, вхідних дверей, сходів, вікон, і закінчуючи спальнею.

Ялинка – всьому голова

У всьому світі Новий рік та Різдво – сімейні свята, тому саме зараз варто зайнятися спільною окрасою будинку, що дозволить не лише чудово провести час, а й згуртувати всіх членів сім'ї.

Майже ніхто не може обійтися без головної новорічної прикраси будинку – ялинки. Саме прикраса лісової красуні буде головним новорічним декором у кожному будинку. Хоча нині все частіше українці обирають штучні деревця, оскільки екологічність зберігає свою актуальність, це анітрохи не зменшує їх шарм та значення.

У 2022 році ялинку варто прикрасити білими іграшками, виконаними як зі скла, так і з натуральних матеріалів. Також в ялинкових прикрасах все більше з'являється мода на саморобні іграшки з дерева або фетру, та гірлянди з крафтового та звичайного паперу.

При цьому в сучасному декорі ялинки вся увага залишається безпосередньо на ялинці, тому не варто перевантажувати її іграшками. А ось незвичайні прикраси цілком доречні. Такими можуть стати найнеймовірніші предмети – сушені апельсини, цукерки або їстівна випічка. А ось золото та блиск для новорічної красуні додадуть гірлянди та намисто.

Але варто врахувати, що на зміну старої минулорічної мішури, яка вже не вписується в сучасний інтер'єр і не дарує відчуття чарівності та чарівництва, приходять нові аксесуари. Наприклад, як відзначають дизайнери, зараз краще відмовитися від дощику, замінивши його світловими гірляндами.

Декор приміщень

Насправді, урочисто прикрасити можна все – починаючи від стін та закінчуючи будь-яким предметом інтер'єру. Особливо це просто стало з появою різноманітних гірлянд, що світяться, на батарейках, які можна повісити в найнеочікуваніших місцях, починаючи від карнизів і закінчуючи телевізором і навісними ящиками.

Насправді як кажуть дизайнери, зараз у тренді відмова від традиційних поєднань та стандартів. Тому вдихніть глибше та приступайте!

Для початку, оскільки наступний рік – рік водяного тигра та його стихія – вода, в прикрасах 2022 року з'явився блакитний колір у поєднанні із золотим. Астрологи кажуть, що рік стане інноваційним та активним: до успіху прийдуть рішучі люди, які змінять усі усталені звичаї та напишуть нові правила.

Покровитель нового року допомагатиме тим, хто готовий добиватися у житті бажаних висот. На тлі цього, прикрашаючи свій будинок, можливо, вам захочеться замінити старі штори на нові із золотою вишивкою або замінити набридлі шпалери? Тоді - уперед. Без сумніву, господар року буде задоволений, як і ви, зважившись на такі кардинальні зміни.

Для тих, хто не готовий на такі кардинальні зміни, для створення святкової атмосфери цілком підійдуть гілочки сосни або ялинки, які можна використовувати для прикрас у різних варіаціях.

Так, двері та вікна можна прикрасити спеціальними вінками з хвої, гірляндами, підвісними іграшками або мереживними сніжинками з паперу та дерева. Вінки з гілочок можуть бути дуже різними – від розкішних композицій із золотим та сріблястим декором, до яскравих конструкцій червоного та білого, або лаконічних та стриманих білих віночків.

Їх можна покласти на стіл, тоді вони можуть стати чудовою стравою, в яку можна скласти мандарини в перемішку з шишками. Дверні ручки та різні виступи можна прикрасити різнокольоровими атласними стрічками.

Уздовж підвіконь варто розкласти ялинові гілки, обвиті гірляндою, що світиться.

Якщо у вас є камін, його також можна перетворити в новорічному стилі, використовуючи іграшки та підвісні подарунки з гірляндами, що світяться.

Ще одним елементом декору можуть стати новорічні подушки та інший текстиль, які додадуть особливий затишок у будинку.

Крім того, враховуючи сучасні тренди, для декорування будинку до свята можна також використовувати:

  • різноманітні пір'їнки;
  • скло;
  • прикраси з тканини;
  • гірлянди на батарейках.

А щоб створити додаткове освітлення приміщень, а також додати до них затишку та святкової атмосфери, можна по кутах кімнат поставити прозорі банки з гірляндами всередині. У той час як люстри та світильники можна прикрасити новорічними кулями.

Головне місце

Безперечно, кожен новий рік неможливо уявити без святкового столу. Тому важливим елементом створення атмосфери свята є прикраса місця, за яким зберуться члени сім'ї та друзі. І щоб ваш стіл став центром чаклунства, потрібно приділити йому окрему увагу.

Наприклад, при одноколірній скатертині можна викласти різнокольорові доріжки вздовж столу, пропустивши вздовж них світлову гірлянду. Їх також можна прикрасити невеликими кульками, волоськими горіхами, зірками або шишками.

Чудово зробити іменні листівки кожному на тарілку та зав'язати прилади стрічкою, що додасть святкового настрою.

Крім того, не забудьте про свічки – як звичайні, так і ароматичні. Їх можна поставити не тільки на стіл, а й на полички, а також викласти різдвяні візерунки. Або, прикрасивши самі свічки паличками кориці, стрічками, сухими цитрусовими, ялиновими гілками та віночками, доповнити новорічні композиції, поставивши яскраві акценти у новорічному декорі.

А для того, щоб пошук потрібних новорічних атрибутів став простіше, обов'язково відвідайте торговий центр "Аракс". Тут ви знайдете все, що необхідно для створення святкової атмосфери та затишку в будинку, а також подарунки для гарного настрою ваших рідних та близьких.

Рекомендуємо також

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір

19.04.2024

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір

На шляху до кращого сну: поради щодо вибору правильного матраца

11.04.2024

На шляху до кращого сну: поради щодо вибору правильного матраца

Мрія про власний басейн: Шлях до створення в домашніх умовах

03.04.2024

Мрія про власний басейн: Шлях до створення в домашніх умовах