Все прозоро

26.05.2021

Все прозоро

23

0

187

Поділитися:

762

В цей час все частіше можна зустріти житлові проєкти з вільним плануванням. З одного боку такий простір дає розгулятися фантазії власників, а з іншого - ставить перед ними завдання створення комфортної для життя планування. Тому багато експертів - архітекторів та дизайнерів радять скористатися перегородками зі скла. Адже прозорі стіни - це легкий спосіб розділити простір, що підходить, як для великих, так і маленьких квартир.

За і проти скла в інтер'єрі

Уже не перший рік точаться суперечки щодо переваг і недоліків зонування інтер'єру склом. І поки експерти не прийшли до єдиної думки щодо практичності та безпеки таких рішень. Водночас не варто заперечувати, що скляні перегородки або ширми - гарний спосіб зонування простору й чудовий елемент декору. Вони можуть візуально розширити приміщення і збільшити кількість світла.

До плюсів використання скляних перегородок в інтер'єрі дизайнери відносять:

  • Можливість створення відкритих просторів. Завдяки прозорості в приміщенні зберігається відчуття повітря та обсягу, а також створюється ілюзія повноцінного зонування. Крім того, розсувні перегородки дозволяють трансформувати приміщення в залежності від ситуації, що особливо важливо для невеликого простору.
  • Природне освітлення. Відомо, що скло добре проводить світло. Тому скляні перегородки ідеальні для приміщень з одним вікном, оскільки додають природне світло навіть в темні частини кімнати.
  • Контроль запахів. Скляні перегородки здатні затримувати запахи та вологу, що особливо актуально при зонуванні склом кухні й вітальні або спальні та ванної кімнати.

  • Економія місця. Оскільки такі перегородки найчастіше тонші за аналоги з інших матеріалів, вони незамінні при необхідності заощадити площу у приміщеннях.
  • Універсальність дизайну. Скло виглядає легко, сучасно та доречно в будь-якому інтер'єрному стилі. При тому такі перегородки можна виконати в будь-якому кольорі або фактурі, ідеально вписавши їх в інтер'єр. Також на них можна нанести будь-яке зображення й встановити підсвічування.
  • Екологічність. Скло по праву вважається одним з найчистіших матеріалів для будинку. Тому його можна навіть використовувати в приміщеннях для алергіків.
  • Вологостійкість. На склі не розмножується цвіль і грибок. Тому скляні перегородки можна встановлювати навіть в приміщенні з підвищеною вологістю.
  • Можливості перепланування. Скляні перегородки дозволяють вносити коригування в планування квартири без порушень законодавства. Використовуючи такі конструкції власники житла можуть розбити приміщення на кілька функціональних зон без узгодження з державними органами.
  • Легкість конструкції. Через незначну вагу, перегородка незначно навантажує огороджувальні конструкції.
  • Легкість установки. Такі конструкції дуже мобільні: їх монтаж або перестановка не віднімуть багато часу.

До мінусів використання скляних перегородок відносять:

  • Крихкість. Попри те, що сучасне скло в 5-7 разів міцніше звичайного і не кришиться на гострі осколки, його все - таки можна розбити. Тому перегородки з такого матеріалу не варто встановлювати в дитячих кімнатах.
  • Особливий догляд. Скло вимагає постійного догляду: його треба регулярно мити, оскільки брудний вигляд перекреслить всі плюси дизайн-рішення.
  • Звукопроникність й оглядовість. На відміну від звичайних стін, скляні перегородки не дають почуття повної самоти та приватності, оскільки добре проглядаються і проводять звуки. Наприклад, скляні перегородки не підходять для приміщень де стоїть музична система, тому, що скло відбиває звук і стає нестабільним через тремтіння.

Вивчивши всі «за» і «проти» та все - таки вирішивши використовувати прозорі ширми та перегородки у своїх оселях, необхідно перед їх покупкою зробити план приміщення і провести ретельні виміри. Для цього можна здійснити вимірювання стін самостійно або викликати фахівця - замірника приміщень. Також майстер допоможе вам вибрати найбільш слушну форму конструкції та місце, куди варто її встановити. Також він підбере кріплення для перегородки, її товщину, зовнішнє оформлення і дизайн, враховуючи ваші переваги та фінанси. І лише після того, як виконані всі розрахунки та створений чіткий план установки скляних перегородок, можна приступити до їх купівлі, враховуючи термін їх виготовлення, який у різних компаній-виробників варіюється від 30 до 40 днів.

Робимо замовлення

Такі конструкції як скляні стіни - досить технологічна продукція, яку можуть запропонувати далеко не всі виробники в Україні. Важливо звертатися до перевірених виробників, які мають кваліфікованих фахівців. Тоді у вас буде гарантія покупки якісного виробу, який прослужить вам довгі роки. Адже для таких конструкцій важливо все - від хорошої фурнітури до бездоганного виконання монтажних робіт. Запам'ятайте: скупий платить двічі.

Гарною підмогою для пошуку і покупки таких виробів можуть стати ТЦ «Аракс», в яких є можливість вибрати та купити скляні перегородки й ширми. Також в цьому допоможе інтернет - сайт Araks.ua, який заощадить час і сили на пошуки необхідної продукції. Тут можна знайти масу корисних товарів і рад на сторінці «Ідеї інтер'єрів» з прикладами й фото реальних об'єктів, або отримати консультацію професіоналів, вибравши експерта в розділі «Каталог Дизайнерів». Також можна отримати консультації фахівців, які допоможуть «приміряти» бажані перегородки до ваших квартирах і інтер'єру. А головне - на сторінках сайту створений каталог ідей, цікавих і стильних добірок новинок в наявності, ціни, акції та знижки на весь асортимент мережі у двох торгових центрах в Києві на Великій кільцевій дорозі в Києві та Дніпровському шосе.

Політ фантазії

При виборі скляної стіни або двері необхідно продумати зовнішній вигляд скла. Зокрема, необхідно знати, що скло в перегородках бувають самих різних видів:

  • Прозорі. Таке скло заведено застосовувати, якщо ви хочете розділити поєднані приміщення, наприклад, для поділу кухні від вітальні, коридору та зони відпочинку. Такі конструкції добре буде виглядати в будь-якому інтер'єрі. А ось для таких місць, як спальні, туалет або ванні кімнати, вони будуть недоречні.
  • Матові. Цей вид скляних перегородок є універсальним і підходить до будь-якого приміщення. Адже матові стіни напівпрозорі й здатні добре приховати приміщення, але при цьому добре пропускати через себе світло. Тому такі конструкції чудово підійдуть як для туалету або ванної кімнати, так і для зонування простору у квартирах - студіях.
  • Кольорові. Різнобарвне скло робить інтер'єр більш живим та барвистим. Тому яскраві перегородки ідеально впишуться в стилі модерн і хай-тек, ставши хорошим доповненням до інтер'єру кімнат, особливо у вітальні. Скло при цьому можна зробити матовим, а іноді навіть дзеркальним.
  • Малюнки. Скляні перегородки цілком можна зробити унікальними, зобразивши на них практично будь-який малюнок, що зображає політ фантазії власників житла. Такі вироби прекрасно впишуться в класичні, неокласичні та модернові приміщення. Скляні поверхні з малюнком додадуть приміщенню свою родзинку та вінтажний вигляд.

Рекомендуємо також

20.06.2024

Вдячність у знижках для наших захисників: створюйте затишок та комфорт у торговому центрі "Аракс" заощаджуючи

28.05.2024

Як вибрати ідеальні меблі для вітальні і не допустити помилок: поради щодо створення стильного та функціонального інтер'єру

14.05.2024

Вітальня 2024: Сучасні тренди та історична спадщина