Відмова від мінімалізму? Плюс ще 7 прогнозів дизайну на 2023 рік

24.02.2023

Відмова від мінімалізму? Плюс ще 7 прогнозів дизайну на 2023 рік

23

0

181

Поділитися:

296

Взагалі кажучи, ми помічаємо загальну тенденцію до сміливіших, барвистіших і тепліших інтер'єрів, що говорить про наше панівне колективне прагнення до комфорту та безпеки. Чистий мінімалізм з білими стінами, як і раніше, поступається місцем похмурим кольоровим палітрам, шпалерам з принтами, затишним текстурам і натуральним матеріалам, а сучасний традиційний дизайн повільно, але неухильно повертається.

 

ТРЕНД 1. Колір у всіх формах

Ми раді повідомити, що помітили негативну реакцію на повністю білий колір за умовчанням. Від монохромного нанесення фарби до похмурих, насичених палітр, колір у всіх його формах знову виходить на перший план

 

ТРЕНД 2.Традиційні силуети та складні деталі

Від люстр (вінтажний кришталь) до меблів (оксамит з бахромою) ми бачимо більш традиційні силуети та складні деталі, які набувають все більшої популярності. Минули часи чистого, сучасного середини століття та ультрагладких меблів. Розкіш ар-деко у вигляді декоративних виробів з дерева, насичених тонів дерева та навіть грандіозних віконних прикрас не за горами. Іншими словами: купіть акцентне крісло зі згорнутими підлокітниками раніше, ніж це зроблять решта.

 

ТРЕНД 3.Сучасний традиційний дизайн

Після незліченних років чистого мінімалізму ми нарешті бачимо, як маятник хитається у протилежному напрямку. Традиційний дизайн повільно, але повертається у вигляді декоративних виробів з дерева та ліпнини, творів мистецтва у вінтажному стилі, романтичних силуетів, насичених кольорів та ігор візерунків. Основна увага знову приділяється теплу, гостинності та комфорту як шикарний, оновлений погляд на вітальню вашої бабусі.

 

ТРЕНД 4. Натуральний камінь

Будь ласка, тепло привітайте травертин, мильний камінь, річковий камінь, базальт і мармур всіх відтінків і кольорів, тому що ефектний камінь повернувся і став кращим, ніж будь-коли. Завдяки роздрібним торговцям ми помічаємо відродження кольорового каменю, особливо темно-бордового, рожево-рожевого та багатого вічнозеленого мармуру. Подумайте: скульптурні кавові та приставні столики, драматичні стільниці та фартухи, а також декоративні миски та вази. Незалежно від того, що ви оберете, ці предмети будуть виглядати в будинку як витвір мистецтва та привертати до себе увагу.

 

ТРЕНД 5. Візерунчасті м'які меблі

Відповідно до традиційного відродження, візерунчасті м'які меблі та поєднання принтів поступово набирають популярності у 2023 році. У той час, як ефектний диван з візерунком раніше вважався сміливим, максималістським кроком, ми спостерігаємо повільний сплеск навмисної класичної оббивки, такі як смужки, квіткові та нейтральні тварини принти. Затишна традиція повертається, дитинко (звичайно, із родзинкою).

 

ТРЕНД 6. Квіткові принти та акценти

Ми прогнозуємо сплеск м'яких, традиційних квіткових принтів та акцентів, особливо на килимах та декоративних подушках. Спробуйте змішати квіткові мотиви з існуючими елементами шахівниці, що була трендовою у 22-гому

 

ТРЕНД 7. Повернення 70-их

У 2023 році ми передбачаємо другий наступ естетики 1970-х, від дерев'яних стінових панелей і меблів з низькою посадкою до землистих ретро-тонів, таких як модні коричневий, бордовий, коньячний, охра та шафран. Ми завжди будемо любити графічні чорно-білі моменти (і продовжуватимемо використовувати цю колірну комбінацію), але ця нова палітра додає в мікс таку необхідну м'якість і теплоту. Хоча це «ретро-відродження» формується вже досить давно, бачимо, що цей типово крутий лаунж-образ лише зростає 2023 року.

ТРЕНД 8. Цікава асиметрія

Ми стверджуємо, що найпростіший спосіб зробити ваш будинок унікальним та модним у 2023 – це прийняти невелику асиметрію. Незалежно від того, чи йдете ви ва-банк з невідповідними сидіннями або пробуєте воду з нестандартною камінною полицею, змішування меблів та стилів декору поступово стає нормою в дизайні інтер'єру (прощавай, відповідні меблеві гарнітури). Нам особливо подобається змішувати цей сучасний, незвичайний стиль із більш традиційними меблями та декором, щоб створити приємну атмосферу.

 

Рекомендуємо також

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку

23.04.2024

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір

19.04.2024

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір

На шляху до кращого сну: поради щодо вибору правильного матраца

11.04.2024

На шляху до кращого сну: поради щодо вибору правильного матраца