14.09.2023

Ванна, умивальник та сантехніка, які перетворять щоденні ритуали на мистецтво

Ванна, умивальник та сантехніка, які перетворять щоденні ритуали на мистецтво

У кожному будинку чи квартирі є приміщення, де ми проводимо досить багато часу нашого повсякденного життя – ванна кімната. Завдяки її значенню та функціоналу, вона повинна бути не тільки зручною, а й красивою. Дизайнери вважають, що у ванні вашої мрії навіть ранкове чищення зубів доставлятиме естетичне задоволення. Інакше кажучи, сантехніка має дарувати найяскравіші емоції від виконання звичних гігієнічних процедур. Тим більше, що сьогодні створення сантехніки постійно розвивається, а її виробництво опановує навіть незвичні матеріали.

Естетика сантехніки

Довгий час сантехніка сприймалася виключно як необхідна і навіть необхідний предмет побуту. Однак сьогодні завдяки сучасним технологіям з'явилася можливість створювати не просто сантехнічні вироби, а стильні та красиві речі. Зараз унітази, раковини, душові кабіни та ванни мають таку різноманітність форми, колірних рішень та текстури, що може задовольнити найвишуканіший смак та вписатися у будь-який дизайн ванної кімнати. Причому естетичні можливості сантехніки сьогодні настільки різноманітні, що вона може стати центральним елементом, що привертає увагу та створює унікальний стиль ванної.

Наприклад, почнемо з головного сантехнічного виробу, на честь якого власне і пішла назва кімнати – ванної. У мережі торгових центрів «Аракс» у Києві можна насолодитися одночасно простими та вишуканими формами ванної VALERIA у салоні Milagro. Вона, як і інша сантехніка MIRAGGIO, виробляється в Україні за авторською технологією змішування мармурової крихти та поліефірної смоли у вакуумі. Матеріал ванни – MIRAMARBLE. У її структурі відсутні мікропори, що унеможливлює розвиток бактерії в товщі стін. Додатково виріб покритий антибактеріальним гелем, завдяки чому виходить ідеальна глянсова поверхня. Ви можете замовити кольорову ванну VALERIA з покриттям у будь-якому відтінку на палітрі RAL. Кольорове покриття наноситься тільки із зовнішнього боку виробу відповідно до санітарних норм. Окрім суто візуальних характеристик, литий мармур відрізняється здатністю поглинати звуки води та приймати температуру навколишнього середовища. Завдяки цьому ванна з литого мармуру безшумна, зручна та надійна. Також вона стійка до температурних перепадів, забруднення, подряпин. І, що важливо, термін гарантії становить 10 років.

Другим за значенням предметом, який є у будь-якій ванній кімнаті є умивальник. Хоча цей атрибут використовується навіть частіше, ніж ванна. Саме тому так важливо, щоб умивальник був не лише зручним під час ранкових та вечірніх процедур, а й подобався. Зокрема, умивальник COSMOS MIRASOFT у тому ж салоні Milagro в ТЦ «Аракс» припаде до смаку навіть найдосвідченішій людині. Його оригінальний дизайн вже оцінили дизайнери та без перебільшення впевнені, що цей умивальник із глибокою круглою чашею обов'язково стане центром дизайну будь-якої ванної кімнати. Він виготовлений із матеріалу MIRASOFT та має однорідну матову структуру на всю товщину стін без додаткового покриття. У матеріалі відсутні мікропори, що виключає розвиток мікробів усередині та на поверхні стін. Вироби з бокситу відрізняються здатністю поглинати звуки води. Умивальник безшумний, зручний, надійний, стійкий до температурних перепадів, подряпин, забруднення. Його фізичні характеристики унікальні: діаметр – 500 мм, а висота становить 880 мм.

Якість виконання та стиль

Зовнішній вигляд чи дизайн сантехнічних приладів відіграє велику роль і залежить від естетичних уподобань господарів. Наприклад, вибір унітаза та раковини з гладкими лініями та мінімалістичним дизайном підходить для любителів сучасних інтер'єрів, у той час, як класичні унітази на підставці та мармурові раковини вписуються у традиційні дизайни. А ось тим, кому ближче єднання з природою, віддасть перевагу сантехніці з обробкою з натуральних матеріалів, таких як дерево або камінь, що посилюватиме відчуття гармонії та спокою.

Як бачимо, матеріал, з якого виготовлені предмети у ванній мають значення. Добре, що є багатий вибір матеріалів для її виконання. Основні серед них такі:

Акрил – синтетичний матеріал. Ванни та душові кабіни з нього відрізняються теплотою, навіть без попереднього прогріву поверхні в них не холодно, а набрана вода довго не остигає.

Метал - на піку популярності він покривався хромованим оздобленням. З нього роблять різні крани та деталі фурнітури. Блискуча дзеркальна поверхня надає інтер'єру особливого духу сучасності та технологічності.

Гранітна крихта - часто використовується для виготовлення мийок та раковин. Її основною перевагою можна назвати міцність натурального каменю за нижчої ціни.

Натуральний камінь – з нього можуть бути виготовлені як цілі частини, так і елементи обробки кранів, ванн та душових боксів.

Крім матеріалу, при доборі сантехнічних виробів також приділяють велику увагу колірним рішенням. Попри те, що більшість з нас звикла до білих відтінків, колірна гама сантехніки має велике значення при створенні гармонійного інтер'єру ванної кімнати. Добре, що сьогодні виробники пропонують широкий вибір кольорів та відтінків, що дозволяє легко підібрати сантехніку, яка поєднується із загальною палітрою інтер'єру. Наприклад, пастельні кольори надають ніжності та свіжості ванній кімнаті, тоді як яскраві та насичені тони можуть створити динамічний акцент.

Функціональність та зручність

Так, естетика відіграє важливу роль, проте не варто забувати й про функціональність сантехніки. Добре спроєктована сантехніка має бути зручною та практичною у використанні. Також для досягнення повної гармонії в дизайні ванної кімнати важливо врахувати інтеграцію сантехніки з іншими елементами інтер'єру. Потрібно щоб сантехніка добре поєднуватись з меблями, плиткою, дзеркалами та іншими аксесуарами ванною. Адже саме взаємодія між усіма елементами створить цілісне та завершене враження.

Саме тоді, сантехніка в гармонії з дизайном створить вдале поєднання естетики та функціональності, а також дасть можливість перетворити вашу ванну в оазис спокою та релаксації. Ну, а щоб, напевно, ваша ванна кімната стала не тільки функціональним простором, але й джерелом натхнення та гармонії у вашому будинку, можна скористатися подарунковим набором для ванної Romantic. Його ви знайдете в салоні Foppapedretti у ТЦ «Аракс». Цей подарунковий набір призначений для ванни з аромамаслами. До його складу входить пляшечка з фірмовими аромамаслами, керамічні блюдця для каміння, бамбуковий килимок, віча та пінополіетиленова квітка під дифузор. Це все, що необхідно, щоб розслабитися та насолодитися гігієнічними процедурами на повну.

23

0

185

Поділитися:

251

Рекомендуємо також

Вітальня 2024: Сучасні тренди та історична спадщина

14.05.2024

Вітальня 2024: Сучасні тренди та історична спадщина

Як вибрати ідеальне ліжко: Повний посібник

03.05.2024

Як вибрати ідеальне ліжко: Повний посібник

Великодній графік роботи ТЦ «Аракс»

29.04.2024

Великодній графік роботи ТЦ «Аракс»