Усе найкраще - дітям: диван & комфорт та практичність від ТЦ "Аракс"

15.09.2021

Усе найкраще - дітям: диван & комфорт та практичність від ТЦ "Аракс"

23

0

184

Поділитися:

1196

Вибір дитячих меблів - відповідальний момент для кожного з батьків. І одним з найважливіших предметів меблів є диван, на якому маленький член сім'ї буде проводити багато часу. Щоб підібрати саме ту модель, яка змогла б задовольнити потреби як батьків, так і дитини, необхідно врахувати безліч різних деталей. Регіональний менеджер мережі салонів Millini Reto в ТЦ «Аракс» Надія Білик розповіла, як зорієнтуватися у величезній безлічі різних моделей і зробити правильний вибір.

Які види дитячих диванів зараз існують і що представлено у вас в магазині?

Дитяча кімната для дитини - це цілий світ, наповнений його інтересами, розвагами та комфортним проведенням часу. Тому головна вимога до всіх диванів - це комфорт під час пізнання світу та ортопедичність під час відпочинку.

Слідуючи цьому, найпопулярнішим видом диванів є диван-кушетка. У ньому, як правило, немає механізму трансформації. Як правило він комплектується ортопедичним матрацом і нішею для зберігання іграшок. У нашому салоні такий диван представлений моделлю «Бонн» в яскравому жовтому кольорі.

Другий за популярністю - компактний диван. Він займає мало місця в кімнаті, проте при розкладанні утворює повноцінне спальне місце. Яскравий приклад в нашому салоні - диван «Мілан 2» і модель «Діфі». При габаритах 140 см на 100 см, такі дивани мають спальне місце 110 см на 190 см.

Ще величезною популярністю користуються дивани-софи. Вони комплектуються розкладним механізмом, мультипружинними матрацами та розкладаються у двоспальні ліжка розміром 140 см на 190 см, що дуже зручно для батьків, які лягають поруч і читають своїм малюкам казку на ніч. У салоні Millini дані дивани представлені моделями «Ліверпуль», «Мілан», «Непі» і «Варшава».

Також останнім часом дитячі кімнати комплектуються кутовими диванами з ортопедичними матрацами та практично безшовним стиками. Наприклад, це диван «Курт» на основі інноваційного пружинного блоку й повністю дерев'яною основою.

Як найкраще вибирати дивани для дітей, поділіться секретами вибору?

Для початку потрібно визначитися, яку функцію в кімнаті Вашого малюка буде виконувати диван - спальне місце або місце для проведення дозвілля. Якщо диван буде виконувати функцію ліжка, тоді зверніть увагу на встановлений матрац. Він повинен мати висоту не менше 16 см і відрізнятися пружністю.

Наприклад, в основі дивана сумлінні виробники встановлюють захищений пружинний блок або армовану ортопедичну піну. Також даний предмет інтер'єру повинен легко трансформуватися в спальне місце.
Крім цього, звертайте увагу на зазори частин, що стикуються: чим вони менші, тим диван комфортніше.

Якщо диван буде виконувати функцію місця для ігор, тоді зверніть увагу на комфорт посадки, пружність подушок і м'якість декоративних частин дивана для запобігання травм дитини.

А на що варто звернути увагу при виборі в першу чергу?

В першу чергу звертайте увагу на ортопедичні властивості. Також важливо уточнити, який механізм трансформації встановлений в дивані. Максимально комфортний механізм для дітей - еврокнижка. Якщо ж місця в дитячій кімнаті мало і потрібно встановити малогабаритний диван, зверніть увагу на механізм “викочування” або механізм «Алеко».


Наскільки якість дитячих меблів впливає на здоров'я дитини?

Дитяча спальня - це кімната, в якій дитина проводить більше ніж 8 - 10 годин на добу. Тому всі меблі повинні бути максимально екологічними, ергономічними та безпечними. Норми емісії формальдегідів повинні прагнути до 0. Для цього якісні дитячі дивани виготовляють тільки з натуральної деревини, листів березової фанери, ламінованих плит.

Основою ж матраца повинні служити безпечні ортопедичні піни. Клей виключно на водній основі. Такий диван гарантовано не викличе алергічних реакцій та інших проблем зі здоров'ям. Також підлокітники дивана повинні бути м'якими для уникнення травмування дитини.

Що б ви порадили поставити на перше місце: ергономічність і зручність, компактність або яскравість?

У якісних диванах конструктори дотримуються всіх деталей: ергономічність, зручність, часом, компактність. Але ось що конструктори не можуть врахувати - це яскравість дивана, оскільки покупець при замовленні сам обирає тканину. Але я, своєю чергою, не рекомендую одягати дитячі дивани в яскраві кричущі тканини, тому, що ці кольори можуть викликати перезбудження дитячої психіки.

Чи потрібно вибирати диван разом з малюком, щоб дотримати правило: за дітьми - дизайн, за дорослими - якість?

Це дуже складне питання. Як правило, діти бачать кімнату по одному, а дорослі, враховуючи перспективу використання предметів меблів дитиною і в підлітковому віці, зовсім по-іншому. Тому, щоб вибрати гарний і якісний диван, спочатку потрібно зайти з дитиною на сайт меблевої компанії або меблевого центру «Аракс», обрати вподобані моделі, а потім разом прийти в меблевий салон, посидіти, полежати на дивані та здійснити остаточний вибір.

Які матеріали найкраще підходять для дитячих меблів і не викликають алергію?

Як було сказано раніше - це натуральні матеріали. Зокрема, у виробництві меблів компанія Millini використовує тільки натуральну деревину, листи березової фанери, європейські ортопедичні піни, безпечні клеї на водній основі та якісні тканини без шерсті. За час нашої роботи не було жодного випадку звернення клієнтів з алергічними реакціями.

Що стосується небезпечних матеріалів - це дешевий ДСП без ламінації, клей на основі розчинників, саморобні піни. Вони можуть викликати не тільки алергічні реакції, але й астматичні стани.

Дитячі меблі, крім екологічності, повинні бути зносостійкими. Які види оббивки відповідають даній вимозі?

Найбільш зносостійкі оббивні тканини повинні мати високу щільність від 300 грамів на квадратний метр. Також потрібно звертати увагу на заявлену виробником стійкість до затирання. Так для дитячих кімнат ідеально підійдуть тканини з тефлоновим ефектом - вони не пропускають рідину та легкі у догляді.

Чи повинні бути в дитячих диванах білизняні ящики, ніші, подушки та наматрацники?

На мій погляд, кожен диван зобов'язаний мати подушки: вони додадуть м'якості й затишку. Та й під час сну дитини ми рекомендуємо використовувати бавовняні наматрацники для максимального комфорту дитини. Що стосується ящиків і ніш - це приємне доповнення до будь-якого дивану.

У чому полягає відмінність меблів для дівчаток і хлопчиків?

Різниця полягає в кольорі та формі. Дівчаткам подобаються ніжні відтінки рожевого і пудрового кольорів, а хлопчикам подобаються сині, зелені, жовті та сірі відтінки. Наприклад, для маленьких леді я б порадила вибрати зручний диван з дуже красивою тканиною.

Тепер, коли Ви озброєні потрібними знаннями про те, який краще за все вибирати дитячий диван, можна сміливо разом з дитиною відправлятися в ТЦ «Аракс», щоб придбати необхідний предмет інтер'єру будь-якої дитячої.

Рекомендуємо також

Як вибрати ідеальне ліжко: Повний посібник

03.05.2024

Як вибрати ідеальне ліжко: Повний посібник

Великодній графік роботи ТЦ «Аракс»

29.04.2024

Великодній графік роботи ТЦ «Аракс»

Оновлення спальні 2024: Простота та стиль

26.04.2024

Оновлення спальні 2024: Простота та стиль