У передчутті літа

23.05.2023

У передчутті літа

23

0

181

Поділитися:

527

Тепле весняне сонце остаточно набуло своїх прав. Навколишня природа і самі люди у травні перебувають вже  у передчутті теплих літніх днів. Всі прагнуть вийти з приміщень, що набридли за зиму, на повітря і проводити більше часу в оточенні природи. Тим більше якщо ви живете не у квартирі, а щасливий власник заміського будинку. Тоді вам прийшов час розпочинати підготовку будинку та присадибної території до можливості проводити приємні літні дні та вечори всією сім'єю на відкритому повітрі: створити не тільки затишне місце для відпочинку та релаксу, але й облаштувати зону для приготування їжі.

Свіже повітря – запорука здоров'я

Без сумніву, перше, що необхідно зробити, якщо дозволяє температура повітря відкрити всі вікна і двері, тим самим впустити в будинок свіже весняне повітря. Крім привнесення до помешкання приємного аромату першої зелені, таке провітрювання допоможе також позбутися залишків зимової вологи, яка так чи інакше утворюється через перепад температур.
Водночас якщо на вулиці досить тепло, можна підставити під тепле сонце постіль типу ковдр і подушок, а також по можливості всі інші текстильні та килимові вироби. А паралельно, значно звільнивши будинок від покриття для підлоги, варто провести вологе прибирання внутрішніх приміщень і вимити вікна.

Добре провітривши та почистивши будинок усередині, можна переходити до прибирання прибудинкової території. Наприклад, якщо ви не очистили присадибну ділянку від торішнього листя, вам доведеться це зробити навесні. Тільки тоді ваш газон та доріжки будуть тішити око своєю зеленню та доглянутістю. Також, якщо на території є дерева, необхідно провести їхню обрізку. Особливо це важливо зробити, якщо у вас ростуть плодові дерева та чагарники, і ви хочете отримати багатий урожай фруктів та ягід. Після обрізки та видалення сухих гілок, можна трохи розпушити землю в тих місцях, де ви згодом плануєте висадити квіти та інші декоративні рослини.

Смачні посиденьки

Неабияк попрацювавши над «брудною» роботою, можна переходити до більш приємних клопотів. Наприклад, зайнятися облаштуванням зони, де ви плануєте готувати їжу. Зазвичай це територія, де стоїть мангал, обладнаний стіл та місця для сидіння. Саме тут теплими літніми вечорами можна буде приготувати шашлик чи плов для всієї родини чи прийняти гостей. Тут же можна насолоджуватися ранковою кавою або пообідати на відкритому повітрі.

Якщо така зона у вас вже не обладнана мангалом та іншими пристосуваннями для приготування їжі на відкритому вогні, варто заглянути до одного з торгових центрів «Аракс» у Києві. Саме тут в одному місці ви знайдете все необхідне для облаштування комфортної зони для приготування їжі на відкритому повітрі: починаючи від мангалів до багатьох видів барбекюшниць. А головне – консультанти «Аракс» допоможуть вам зробити найкращий вибір відповідно до ваших вимог.

Справі час, відпочинку - година

Якщо все обладнання у вас вже є, залишається лише розконсервувати і перевірити його роботу, а також оглянути стан садових меблів. Так, якщо стіл і стільці зимували просто неба, необхідно переконатися, що меблі якісні і добре перенесли перепади температури. Зокрема, якщо ви придбали дачні меблі з металу, пластику або штучного ротанга, таким матеріалам не страшні ні сонце, що палить, ні зливи. Хоча так чи інакше, після ретельного огляду, все необхідно ретельно вимити та очистити від пилу.
Садові меблі – необхідний елемент облаштування будь-якої присадибної ділянки. Адже, окрім обідньої зони, іноді хочеться просто позасмагати на сонці. У такому випадку, прямо на лужку можна встановити шезлонги, крісла або повісити гамак. Задовольнивши бажання всіх членів сім'ї та виконавши всі необхідні дії, ви можете планувати відкриття літнього сезону 2023.

Рекомендуємо також

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку

23.04.2024

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір

19.04.2024

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір

На шляху до кращого сну: поради щодо вибору правильного матраца

11.04.2024

На шляху до кращого сну: поради щодо вибору правильного матраца