28.04.2020

ТЦ «Аракс» та бізнес-спільнота України виступає за проведення діалогу між владою та бізнесом

ТЦ «Аракс» та бізнес-спільнота України виступає за проведення діалогу між владою та бізнесом

ТЦ «Аракс» та бізнес-спільнота України виступає за проведення діалогу між владою та бізнесом, задля напрацювання дієвих кроків виходу з економічної ситуації. 

Економічний спад у багатьох країнах, включаючи Україну, є побічним ефектом від введення карантинних заходів.

Вітчизняні економісти та аналітики озвучують ймовірні втрати української економіки. За їхніми підрахунками, якби карантин був до 24 квітня, то Україна втратила б 1 млрд. гривень, або 1,0% річного ВВП. Як відомо, уряд продовжив карантин до середини травня. Тут аналітики прогнозують ще більший спад. Зокрема, якщо заходи протидії вірусу продовжаться бодай до кінця травня, держава втратить 239 млрд гривень, що вже складе 6,0% річного бюджету [1].

21 квітня 2020 року Бізнес-спільнота України звернулася до уряду з чітким планом щодо послаблення карантину.

А 27 квітня 2020 року Українська Асоціація Меблевиків, до складу якої входять 226 компаній, звернулася до Кабінету Міністрів України з офіційним зверненням щодо лібералізації карантину. 

Ми звертаємось до Уряду з проханням дозволити з 12 травня 2020 року роботу торгівельних майданчиків з усіма відповідними захисними заходами та дотриманням чинного законодавства:

  • Забезпечення за власний рахунок працівників засобами індивідуального захисту (маски, рукавички);
  • Наявність антисептичних засобів;
  • Посилене вологе прибирання усіх поверхонь із використанням дезінфікуючих розчинів;
  • Дотримання соціальної дистанції між відвідувачами
  • Суворий контроль за кількістю людей у приміщеннях в меблевих торгових центрах на 1 відвідувача 30-40 квадратних метрів приміщення;
  • Суворо дотримуватись усіх санітарних норм всередині приміщень як виробничих, так для інших потреб виробників: складів, офісів тощо.

Так, ми цілком і повністю погоджуємось з правильністю всіх введених заходів в країні та вважаємо що життя людини стоїть на першому місці. 

Проте невизначеність термінів карантину, незрозумілість майбутніх подій, тисячі людей позбавлені робочих місць та неможливість роботи бізнесу завдають удару по економіці та життю людей.

 

23

0

187

Поділитися:

496

Рекомендуємо також

20.06.2024

Вдячність у знижках для наших захисників: створюйте затишок та комфорт у торговому центрі "Аракс" заощаджуючи

28.05.2024

Як вибрати ідеальні меблі для вітальні і не допустити помилок: поради щодо створення стильного та функціонального інтер'єру

14.05.2024

Вітальня 2024: Сучасні тренди та історична спадщина