Спальня: комфорт в деталях

22.10.2021

Спальня: комфорт в деталях

23

0

181

Поділитися:

1443

У кожному будинку або квартирі обов'язково є найбільш інтимне, тихе і спокійне місце де ми проводимо багато часу - це спальня. За її дверима повинен залишитися весь світ з метушнею днів та хвилюванням. Саме в цій кімнаті людина занурюється в умиротворення і розслабленість, а потім - в глибокий цілющий сон. Тому необхідно, щоб кожна деталь спальної кімнати радувала і приносила задоволення. Для цього інтер'єр повинен радувати око, а тіло відчувати себе комфортно.

Затишок

Насправді досить складно відповісти на питання - що створює комфорт в спальні.

Кожна деталь має своє значення: планування приміщення, колірна палітра інтер'єру, гармонійне освітлення, текстиль та багато іншого. Втім, так чи інакше більшість людей на перше місце списку ставлять меблі. Причому мова йде не тільки про ліжко, але і про шафу, комоди і тп. Саме гармонійне поєднання предметів інтер'єру може створити комфортну атмосферу з унікальними акцентами. При цьому в спальні людини ніщо не повинно обмежувати, тому важливо враховувати особливості психології і звички господарів. Адже середньостатистична людина спить в середньому двадцять років свого життя.

Перш за все, як радять дизайнери, не потрібно «переборщувати» з колірною гамою: занадто інтенсивні відтінки стін можуть заважати розслабитися, а деякі кольори взагалі чинять негативний вплив на нерви. Кращими кольорами для спальні вважається бежевий, м'яко-жовтий, світло-синій або відтінки молодої зелені.

А для тих, кому хочеться створити в спальні романтичний настрій, рекомендується пофарбувати стіни в абрикосові відтінки. Також варто робити і по відношенню до стилю інтер'єру. Для цього приміщення краще всього вибирати лаконічні образи. Яскравий декор, безліч деталей і активні кольори будуть відволікати, вони розбурхують, і їх краще залишити для інших приміщень.

На чолі

Комфорт в наші дні став пріоритетом номер один, ми стали набагато уважніші до себе, змінилася парадигма життя в цілому. Практично всі розуміють, що комфорт - це важлива запорука здоров'я. А в спальні, для забезпечення комфортного сну, необхідно мати зручне ліжко.

Від асортименту меблевих магазинів в ТЦ «Аракс» розбігаються очі: ліжка представлені на будь-який смак і гаманець. А на сайті https://araks.ua/ кожен бажаючий може не тільки вивчити асортимент мережі торгових центрів «Аракс» не виходячи з дому, але й отримати консультацію професійного дизайнера. Наприклад, «Аракс» допоможе відповісти на такі питання: як підібрати розмір ліжка, на що ще звернути увагу при покупці меблів для спальні.

Зокрема, при покупці спального місця, в першу чергу, визначитеся, хто на ньому буде відпочивати: дитина, підліток, сімейна пара чи дорослий. Виходячи з цього, можна вибрати меблі по ширині і довжині.

1. Так, односпальне ліжко - оптимальний варіант для сну однієї людини. В основному такі вироби представлені в декількох стандартних розмірах по ширині: 80-90 або 100 сантиметрів. Переваги такого варіанту полягають в компактності і зручності. Якщо кімната невелика, односпальне ліжко економить квадратні метри.

2. Полуторні ліжка вже мають ширину 120-140 сантиметрів. Такі моделі підійдуть для одиночного сну людям з великою статурою.

3. А ось двоспальні ліжка відрізняються простором і комфортом для двох дорослих, а також сімей, в яких діти люблять засинати разом з батьками. Ширина таких ліжок коливається від 160 см до 200 см і більше. Це ідеальний вибір для тих, хто любить поніжитися в ліжку, витягнутися в повний зріст, прийняти зручну для хребта позу, щоб нічого не сковувало тіло і не обмежувало рухи.

Що стосується довжини, стандартний параметр для спальних меблів - 190 сантиметрів. Якщо ж ліжко вибирається для вищої людини, можна пошукати вироби довжиною понад 200 см або замовити індивідуально.

Ще один важливий нюанс, на який варто звернути увагу - висота ліжка. Цей параметр визначається в сидячому положенні з поставленими на підлогу ступнями. Якщо коліна утворили прямий кут, меблі підходить ідеально. Зазвичай, це європейський стандарт висоти - 50-60 сантиметрів.

Матрац і подушки

Вибираючи зручне ліжко, не варто забувати про ще один важливий елемент - матрац. Адже під час сну важливо розвантажити хребет. Якраз в цьому допоможе правильно підібраний матрац.

У магазинах мережі меблевих торгових центрів «Аракс» представлені моделі різної висоти і наповнення, тому є з чого вибрати те, що підійде саме вам. Наприклад, звернути свою уваги на анатомічні матраци, «які підлаштовуються» під вигини тіла.

З інших аксесуарів, звичайно, важливі подушки. У цьому питанні фахівці рекомендують ергономічні моделі, адже вони ідеально розвантажують шию, що покращує циркуляцію крові.

Шафа та багато іншого

Ще не у всіх будинках і квартирах є гардеробна. Тому другий за важливістю після ліжка предмет меблів в спальні - це платтяна шафа. Зазвичай вона займає досить багато місця, адже в ній необхідно вмістити безліч найрізноманітніших речей. Тому необхідно підібрати таку шафу, в якій буде достатньо місця для верхнього одягу, нижньої білизни, шкарпеток, поясів, хусток і інших деталей гардеробу.

У той же час, якщо в шафі не вистачає місця, на допомогу може прийти комод або ящики, що розміщуються під ліжком. Комод ідеально підійде для зберігання дрібних предметів гардероба, а в ящики під ліжком можна помістити невикористовувані покривала, ковдри і подушки.

Також для створення затишної атмосфери варто згадати про пуфики і банкетки.

Наприклад, пуфи, які схожі на крісла без спинки і підлокітників, можуть стати справжнім острівцем комфорту і виконувати відразу кілька функцій. По-перше, вони можуть стати місцем для сидіння. Саме на пуфі найкомфортніше наводити красу перед туалетним столиком.

А ось банкетки зовні більше нагадують лавочку або лавку. Але цей предмет інтер'єру також може прикрасити спальню, стоячи поруч з ліжком. Саме слово «банкетка» французького походження. Саме цей предмет інтер'єру був в спальні кожної знатної дами. Для їх оббивки використовувалися дорогі тканини або шкіра. Банкетка в спальні може стояти біля туалетного столика, або у підніжжя ліжка. У першому випадку на ній комфортно сидіти перед дзеркалом, у другому - на ній зручно розміщувати в нічний час декоративні подушки, покривало, халати. Також банкетка може стати таким собі дизайнерським острівцем для розміщення дрібних речей: журналу, окулярів, невеликого підносу з напоями.

Ще одним обов'язковим предметом інтер'єру спальні для кожної жінки є туалетний столик з дзеркалом. Саме це особливе місце для нанесення і зняття макіяжу, для проведення косметичних процедур або зберігання прикрас. Якраз в туалетному столику є дзеркало, місткі ящики - все в одному місці - найнеобхідніше для зручності і комфорту кожної жінки.

Освітлення, штори

Одним із завершальних штрихів при створенні комфортної спальні є освітлення. В ідеалі воно повинно бути багатоярусним: верхній, бічній і нижній світ. Також можна створити різні варіанти підсвічування залежно від звичок господарів. Є м'яке, ненабридливе підсвічування, яке може працювати всю ніч, а також сенсорні варіанти, коли світло включається від руху. Що стосується верхнього світла, дизайнери не рекомендують використовувати в спальні люстри або будь-які інші об'ємні світильники.

І остання деталь, про яку важливо не забути - штори або гардини. Наприклад, багато хто воліє спати при повній темряві, в той час як інші - вважають за краще світло зірок. Так чи інакше, в спальні потрібно передбачити систему затемнення: звичайні або рулонні штори, підкладки black out й інші сучасні варіанти затемнення.

За покупками - в «Аракс»

Створення комфортної спальні має на увазі наявність безлічі деталей. Тому, щоб вибрати і вигідно купити все необхідне, можна приїхати в магазини ТЦ «Аракс» в Києві. У цій українській мережі меблевих торгових центрів можна знайти величезний асортимент виробів, широкий ціновий діапазон, зручні способи оплати та оперативну доставку.

Крім того, на сайті ТЦ можна отримати безкоштовну інформаційну підтримку. Так, звернувшись до віртуального торгового майданчику - araks.ua, вам не доведеться витрачати свій час на пошуки меблів і предметів інтер'єру, оскільки тут в одному місці зібрані найкращі пропозиції від добре зарекомендованих себе вітчизняних та іноземних виробників.
 

Рекомендуємо також

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку

23.04.2024

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір

19.04.2024

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір

На шляху до кращого сну: поради щодо вибору правильного матраца

11.04.2024

На шляху до кращого сну: поради щодо вибору правильного матраца