25.09.2023

Революція на кухні: Як настінні аксесуари покращують життя господинь та економлять час

Революція на кухні: Як настінні аксесуари покращують життя господинь та економлять час

Попри сучасний ритм життя, жінки в Україні так чи інакше проводять багато часу на кухні за приготуванням їжі для своїх рідних та близьких. Тому кожна господині хоче, щоб процес приготування забирав якнайменше сил, а кухня була зручною та затишною. З цим завданням цілком справляються сучасні кухонні аксесуари та приладдя. У вік комп'ютерних технологій та польотів у космос, навіть затяті холостяки не обмежуються однією каструлею, сковорідкою та чайником, оскільки сучасну кухню неможливо уявити без техніки та посуду для приготування їжі, а також зручних пристроїв та систем для зберігання продуктів.

Мало місця – не завада

Якщо говорити загалом, обладнання кухні побутовою технікою та предметами для приготування страв та сервірування столу – дуже важливе завдання для будь-якої господині вдома. Зрозуміло, що при виборі кухонних пристроїв кожна відштовхується від своїх смаків, але є основні параметри, які підпорядковуються законам ергономіки. Адже тільки коли все під рукою, господиня може не просто готувати їжу, а й отримувати задоволення від самого процесу. Саме тоді сніданки, обіди та вечері будуть радувати всю родину різноманітністю та смаком страв.

А що, якщо кухня зовсім маленька і в ній ледве вистачає місця для кухонної плити та холодильника, не те що для шаф з різним приладдям? - Запитайте ви. Так, якщо площа кухні обмежена і зайнята необхідними меблями з висувними полицями і ящиками, а також технікою, залишаються лише стіни. Так, так, ви не дочули – саме вертикальні поверхні вільних стін. Спробуйте і ви будете приємно здивовані, наскільки настінне зберігання зручне, оскільки ви не тільки заощадите місце на поверхнях, але й матимете можливість легко діставати потрібні предмети. Окрім цього, оригінальні настінні аксесуари зроблять вашу кухню не лише зручною, а й незвичайною. До таких пристроїв належать:

  • навісні відкриті та закриті полиці;
  • тримачі для келихів;
  • рейлінги - рейки, на яких можна розмістити все що завгодно: кухонне начиння, контейнери, що часто використовуються з сипучими продуктами, кошики для посуду;
  • підвісні контейнери;
  • магнітні утримувачі для металевих предметів (наприклад, ножів);
  • консолі для дрібної побутової техніки;
  • висувні розетки, зібрані до блоків по кілька штук.


Різноманітність вибору

Як бачите, на стінках кухні можна розмістити предмети різного призначення. Так, крім звичних всім аксесуарів, що несуть чисто естетичне навантаження, або підкреслюють унікальність та індивідуальність кухонного інтер'єру у вигляді настінного годинника, картин або кімнатних кольорів, на стінах можна також розмістити предмети та речі, покликані полегшити процес приготування їжі. Зокрема, серед них можуть бути: ємності зі спеціями, консервні ножі, ложки, половники, ножі, рушники, обробні дошки, підставки під посуд, чарки, келихи та інше кухонне начиння.

Іншими словами, якщо раніше вся дрібна побутова техніка та начиння займали місце на столі, окремій полиці або в ящиках, і потрібно докласти певних зусиль, щоб знайти потрібне, тепер завдяки сучасним системам все це можна розмістити на стіні. У такому разі досягається не тільки економія місця, а головне - пошук потрібної приналежності у господині займатиме лічені секунди, завдяки чому можна значно зменшити час, відведений для приготування їжі. Тим самим можна звільнити час для заняття улюбленими захопленнями та хобі, або спілкування з рідними та близькими.

Чарівний рейлінг

Без перебільшення можна сказати, що нині жодна кухня не обходиться без рейлінгових систем. Сама назва «рейлінг» у перекладі з англійської означає «перила». Якщо розглядати це в контексті кухонних пристроїв - це не що інше, як довга тонка труба з різноманітними тримачами та мініполками для різного начиння. Саме рейлінгові системи дають суттєву економію простору та часу при приготуванні їжі, звільняють місце на столах, завдяки чому відпадає необхідність у безлічі навісних поличок та підставок.

Зокрема, на перший вид рейлінгів – горизонтальні можна повісити різні полички, тримачі, спеціальні гачки, чашки, половники, лопатки тощо, полиці-сітки, що вміщають будь-які ємності, добре видимі та доступні. Якщо говорити загалом – це універсальні власники всього і вся: від паперових рушників та фольги до спецій та хлібниць. Крім горизонтального рейлінга, існує і вертикальний. Такий рейлінг може бути виконаний як у вигляді невеликої трубки, закріпленої між стільницею та навісною шафою, так і масивної труби, встановленої між підлогою та стелею. Нарешті є ще й третій вид рейлінга – підвісний, який використовується в кухнях острівного типу. Насправді це ціла система рейлінгів, де є місце для посуду та інших кухонних пристосувань. Особливою популярністю ця система користується у барах, кафе та інших громадських закладах.

Втім, який би вид рейлінгових систем чи інших видів настінних аксесуарів для кухні ви не вибрали, всіх їх ви можете знайти у спеціалізованих ТЦ «Аракс» у Києві. Багатий асортимент та прийнятні ціни допоможуть вам придбати все необхідне в одному місці. Крім того, саме тут можна отримати консультації продавців та виробників усіх магазинів, розміщених у ТЦ. А на сайті Araks.ua онлайн можна знайти безліч порад та різних ідей для створення зручної та комфортної кухні.

Незалежно від виду, загальна риса всіх рейлінгових систем – економія місця, зручність та доступність розміщення. При цьому такі системи досить прості у виготовленні. Найчастіше їх роблять із сталі з різним покриттям та різним стильовим рішенням. Що стосується монтажу, як правило, рейлінг монтують у межах доступності від основного робочого місця у вигляді лінійної або кутової системи. При монтажі під навісними шафами рекомендується розмістити їх на 8-10 см нижче дна шаф. При цьому, якщо рейлінг має довжину менше метра, достатньо двох точок опори, а якщо більше - додавайте третю. Нарешті, доглядати за рейлінгами також дуже легко – саму трубку та прикріплені до неї аксесуари потрібно періодично протирати спеціальною рідиною, що розводи знімає, або вологою ганчірочкою

23

0

184

Поділитися:

917

Рекомендуємо також

Як вибрати ідеальне ліжко: Повний посібник

03.05.2024

Як вибрати ідеальне ліжко: Повний посібник

Великодній графік роботи ТЦ «Аракс»

29.04.2024

Великодній графік роботи ТЦ «Аракс»

Оновлення спальні 2024: Простота та стиль

26.04.2024

Оновлення спальні 2024: Простота та стиль