27.12.2023

Орієнтуйтеся на професіоналів – як прикрасити будинок до Нового року

Орієнтуйтеся на професіоналів – як прикрасити будинок до Нового року

У народі часто можна почути приказку: «Швець без чобіт». Це вираз стосується багатьох професіоналів, які роблять різні речі або надають послуги, але часто не встигають зробити їх для себе. Однак це навряд чи відноситься до дизайнерів або декораторів, які завжди намагаються внести елементи творчості в навколишній інтер'єр. Особливо це стосується створення новорічного дизайну у своїй оселі, що має радувати та надихати їх на подальшу роботу. Найчастіше ці рішення досить прості у виконанні, тому кожен може взяти щось на замітку, створивши у своїй оселі неповторну дизайнерську атмосферу.


Єднання з природою

Почнімо з того, що практично всі професійні дизайнери дуже люблять використовувати природні матеріали. Насамперед це дерево. Тому при декоруванні будинку до новорічних урочистостей дизайнери використовують багато дерев'яних меблів та прикрас, серед яких можуть бути гірлянди із поєднаннями квітів та шишок. При цьому столи або різні полиці вони прикрашають виробами з паперу чи глини, які часто зроблені самостійно або разом з дітьми. Іншими словами, дизайнери та декоратори люблять використовувати новорічні прикраси, які виготовлені з матеріалів та кольорів, максимально наближених до природи. Наприклад, цього року, за символом 2024 – зеленого дерев'яного дракона, новорічний декор найчастіше має кольори зимового лісу: зелені, коричневі та білі. Це співвідношення дизайнери вибирають як тло, під яким яскраві та соковиті аксесуари в червоних, золотих та фіолетових тонах виглядають особливо вигідно.

Ще один прийом, який часто використовують дизайнери при декоруванні своїх будинків на зимові свята - створення різних пано з палиць з ялинковими прикрасами, новорічні вінки різного розміру, або букети з ялинових гілок. Тим більше, що такі композиції можуть стати чудовою альтернативою живій ялинці. Причому найпростіший спосіб, який використовують декоратори – просто викласти гілки у вазу та прикрасити кількома кульками.

Ще один простий, але досить виграшний прийом, який використовують дизайнери для декорування власних будинків – флористика. Адже саме живі сезонні квіти – найкращий спосіб створити атмосферу. Додаючи сезонні рослини в інтер'єр, можна занурити всіх присутніх у настрій навколишньої природи. Для цього достатньо використовувати гілочки ялинки чи сосни, або просто сухі гілки з лісу, які чудово передадуть настрій Нового року та Різдва. Такі композиції завжди виглядають стильно, делікатно та благородно. А віночки з них чудово прикрашають обідній стіл чи консоль.

Новорічний декор

Здається, що набір святкових прикрас вже багато років є стандартним. Всім знайомі ялинки, прикрашені зірками, дощем і мішурою. Справді, ці прикраси ніколи не втрачають своєї актуальності. Але дизайнери завжди вносять невеликі зміни навіть у них відповідно до останніх тенденцій моди.

Наприклад, скандинавська традиція прикраси вікон об'ємними паперовими зірками у виконанні дизайнера трохи трансформується у варіант із підсвічуванням зсередини. Такі видозмінені зірки виглядають стильно та затишно не лише всередині квартири, а й зовні. А, проходячи повз вікна з такими зірками, відразу відчувається тепло та атмосфера казки. Також і прикраси для ялинки в будинку дизайнера необов'язково можуть бути строкатими та численними. Найчастіше професіонали використовують кілька акуратних прикрас, які створюють затишну святкову атмосферу. Тим самим вони намагаються уникати дрібного яскравого декору та сувенірів, кажучи, що все це виглядає надто просто та прямолінійно. Такі предмети створюють візуальний шум та перевантажують простір. Тому дизайнери віддають перевагу великим, лаконічним формам, не яскравим, але виразним.

І, звичайно, всі дизайнери при декоруванні своїх будинків на Новий рік не забувають про чарівну силу вогню. Вони знають, що достатньо накинути на ялинку гірлянду, що світиться, або просто запалити свічки, як відразу з'являється атмосфера свята. Тому будь-які види гірлянд завжди є актуальними для святкових прикрас. Їх вішають на штори, вікна, дзеркала, стіни, меблі, і, звичайно ж, на новорічні ялинки. Однак дизайнери не просто вішають гірлянди, часто вони за допомогою блискучих стрічок створюють чудові постаті. Або використовують свічки, які споконвіку є однією з найпоширеніших новорічних прикрас. Найчастіше це різні фігурки, або свічники різних форм та кольорів.

Прикраса кімнат

Ще однією особливістю декорування будинків дизайнерів є той факт, що професіонали приділяють увагу кожній кімнаті та приміщенню. Починаючи з передпокою, яка зустрічає гостей, коли вони входять до будинку. Тому часто на двері вішають гарний новорічний вінок із ялинових гілок, а стіни прикрашають миготливими гірляндами. Далі йде вітальня, яка є найбільшою та жвавішою кімнатою в будинку. Саме тут зазвичай встановлюється новорічна ялинка, а вікна прикрашаються яскравими шторами та стіни – декоративними неоновими фігурами.

На відміну від вітальні, у спальні святкове декорування має спокійніший характер. Достатньо створити чарівну атмосферу за допомогою новорічних гірлянд, вінків та свічок. Також дизайнери на тумбочках і ящиках розміщують фігурки у вигляді засніжених будиночків або ялинок. Тут ставлять їстівні прикраси, наприклад, вази з мандаринами, які не лише надають яскравого кольору інтер'єру, а й додають характерного різдвяного запаху.

Трохи більше прикрас та декору дизайнери дозволяють собі у дитячій кімнаті. При цьому не забуваючи, що новорічні прикраси для дитячих кімнат мають бути красивими та безпечними. Тому тут рідко використовуються свічки або скляні іграшки та статуетки. Новорічні прикраси для дитячої кімнати можуть включати паперові гірлянди, дерев'яні або трикотажні іграшки, шкарпетки з подарунками, прикраси у вигляді льодяників та інших солодощів, тематичні картинки та вироби. Сніжинки чи силіконові фігурки казкових персонажів мають чудовий вигляд на вікнах. Також у кімнаті дитини можна поставити невелику ялинку, прикрасивши її пластмасовими іграшками, папером, тканиною чи фетром. Однак, як кажуть усі дизайнери, будь-які прикраси мають бути розміщені так, щоб діти не торкалися їх під час активних ігор.

В «Аракс» за новорічним настроєм

Безумовно добре орієнтуватися на професіоналів та використовувати їх прийоми та стилістичні рішення при оформленні свого будинку у новорічні свята. Проте, якщо вам необхідно створити неповторну атмосферу свята, ідеальний варіант – відвідати спеціалізовані ТЦ у Києві – центри меблів та інтер'єру «Аракс». Саме тут ви знайдете не лише безліч магазинів з різними товарами для створення унікального інтер'єру, а й каталог дизайнерів та дизайн-студій. А на сайті «Аракс» можна ознайомитися з послугами дизайнерів та підібрати для себе професіонала, який допоможе втілити ваші ідеї та мрії у реальність.

23

0

187

Поділитися:

265

Рекомендуємо також

20.06.2024

Вдячність у знижках для наших захисників: створюйте затишок та комфорт у торговому центрі "Аракс" заощаджуючи

28.05.2024

Як вибрати ідеальні меблі для вітальні і не допустити помилок: поради щодо створення стильного та функціонального інтер'єру

14.05.2024

Вітальня 2024: Сучасні тренди та історична спадщина