Нові тренди в інтер'єрі 2021

27.01.2021

Нові тренди в інтер'єрі 2021

23

0

187

Поділитися:

1859

 Простір для життя завжди відігравав важливу роль для кожної людини, однак сьогодні через зростання часу, проведеного вдома та віддаленої роботи, відбуваються зміни в трендах дизайну та оформлення інтер'єрів.  

Які зміни відбулися поговоримо далі.

Тяга до природи

 Першим аспектом, що впливає на дизайн жилих приміщень, на думку експертів, є психологічний.

Вимушено знаходячись у своєму будинку більшу частину часу, ми стали сильніше цінувати якість та добробут життя, що знаходить свій відбиток в тому числі та в дизайні приміщень. При цьому сучасні жителі мегаполісів розуміють, що важливо не просто оточити себе красивими речами, а створити комфортну атмосферу. Тим паче, що робота з відеодзвінками, привела до необхідності звернути увагу на враження, яке справляє облаштування будинку на інших людей.

Зростає й значення елементів декору. Відкритий простір зі свіжим повітрям стало справжнім багатством - будь це балкон або задній дворик, палісадник або зелений газон, різні елементи декору з живими рослинами набувають психологічну цінність. Навіть кімнатні квіти зараз стають способом релаксації та встановлення зв'язку з природою. Рослини, домашні теплиці, необроблені тканини стають важливими елементами інтер'єру. Їх доповнюють меблі з ротанга, верби або бамбука, які привносять в будинок відчуття зимового саду.


 

Прагнення до природи призводить до зростання привабливості місць зіткнення з природою, а вуличні меблі тепер виглядають нібито переїхали в сад з вітальні. При цьому модний для меблів outdoor сірий колір здає позиції - тепер дизайнери роблять ставку на білі вуличні меблі. А в ролі аксесуарів виступають рослини, причому не тільки в горщиках, а й на шпалерах.

На тлі цього спостерігається посилення тренду «зеленого» стійкого дизайну. Зокрема, в році, що наступив все частіше при виборі меблів, споживачі будуть звертати увагу на екологічності продукції. При цьому на перший план виходять питання - як, з чого, де і ким була виготовлені меблі. Натуральні матеріали використовуються не тільки заради затишку, але й з екологічних міркувань. Тому зростає інтерес до повторно використаних та придатних для перероблення матеріалів.

Функціонал та форма

 Збільшення кількості часу, проведеного у будинку, призвело до того, що більшість з нас детальніше вивчили внутрішній простір і відчули наскільки комфортно він влаштований. Це призводить до того, що багато хто вирішує перепланувати приміщення, переглянути інтер'єр, щоб не захаращувати його. Крім цього, при переході на віддалений формат роботи змінюються вимоги до функціональності дизайну.

Це призводить до виникнення нового тренду - необхідність організації у будинку зручного та функціонального робочого місця. В інтер'єрах 2021 року крім традиційних просторів для відпочинку та повсякденній діяльності необхідно інтегрувати робочі зони в планування квартири. На тлі чого зростає попит на вбудовані, підвісні полки та шафи для паперів й канцелярського приладдя. Враховується і локальне освітлення у вигляді мобільних, функціональних та максимально простих настільних світильників.

Кольоровий настрій
  Колористичними трендами сезону 2021 року на думку міжнародних експертів, стали кольори, які цінні своєю простотою. Це нейтральні теплі та природні відтінки, що несуть душевну рівновагу, спокій і впевненість. Зокрема, провідним кольором в інтер'єрі 2021 року названо коричнево-бежевий Brave Ground.

Саме він надає тепло й глибину, доповнює яскраві та сміливі тони, які можна і потрібно поєднувати з ним. При цьому землисто-бежевий відтінок легко дозволяє сяяти фарбам-компаньйонам в оформленні житлових та громадських просторів. А надихаючі відтінки охри й жовтого поряд з нейтральними фарбами - гарна основа для будь-якого інтер'єру, традиційного або сучасного. Вони привносять позитив і баланс, при цьому не пригнічують своєю енергією, відмінно поєднуються з натуральними матеріалами та виробами ручної роботи. Теплі нейтральні сірі й коричневі відтінки доповнюють один одного і сприяють спілкуванню та відчуття гармонії в будинку.

Індивідуалізація та комфорт
  Хоч би якими не були нові тренди, більшість фахівців сходяться в тому, що зараз все частіше замовники ігнорують модні вектори й прагнуть персоналізувати домашній інтер'єр на основі власних інтересів і смаків. У цьому світлі зростає попит на авторські меблі та предмети, які можна легко налаштувати під себе (рухливі світильники, взаємозамінні полки, модулі та ін.).

Але які б незвичайні рішення не пропонував ринок, потрібно пам'ятати, що інтер'єр - це комфортний простір для його мешканців. Тому він повинен відбивати характер його мешканців, робити їх життя гармонійніше та безпечніше.

 

Рекомендуємо також

20.06.2024

Вдячність у знижках для наших захисників: створюйте затишок та комфорт у торговому центрі "Аракс" заощаджуючи

28.05.2024

Як вибрати ідеальні меблі для вітальні і не допустити помилок: поради щодо створення стильного та функціонального інтер'єру

14.05.2024

Вітальня 2024: Сучасні тренди та історична спадщина