Найкращі тренди підлогових покриттів на які варто звернути увагу у 2023 році

27.02.2023

Найкращі тренди підлогових покриттів на які варто звернути увагу у 2023 році

23

0

181

Поділитися:

893

У 2023 році відновлення життя наших будинків стане пріоритетом, оскільки кількість пошукових запитів у Google за запитом «тенденції дизайну інтер’єру 2023» зросла більш ніж на 500 відсотків. Схоже, що затяті ентузіасти інтер’єру та ремонтники шукають повної трансформації з новою підлогою на "картах", оскільки «натхнення для підлоги» продовжує бути в тренді на Pinterest тому ми вирішили полегшити вам життя й розібратися, що ж стане головними трендами підлогових покриттів 2023 року гортай карусель та дізнавайся.

ТРЕНД 1. Яскраві кольори та сміливі візерунки

Жваві, сміливі візерунки створюють енергію в домі. Попри те, що нейтральні підлоги вже давно популярні (і досі залишаються), у 2023 році ми побачимо, як більшість з нас змінять ці, так звані, безпечні дизайни на привабливі яскраві стилі.


ТРЕНД 2. Великоформатна плитка

Плитка великого формату стане справжньою знахідкою, завдяки своїй здатності зробити невеликий простір більшим. При цьому використання плитки великого формату означає, що у вас буде менше смуг затирання, що створює відчуття простору навіть у маленькій кімнаті. Плитка світлого кольору може зробити маленьку кімнату більшою, оскільки вона відбиває більше світла, ніж темні кольори, створюючи легке та повітряне відчуття. Головна порада – використання тієї самої настінної плитки, що й для підлоги. Це ще більше посилить відчуття простору, створивши суцільний вигляд.

Ідеальне рішення для повсякденного використання, - велика порцелянова плитка, вона надзвичайно міцна та стійка до плям та абразивних миючих засобів.

ТРЕНД 3. Йти за золотом

Привабливість мерехтливих тканин ніколи не згасає, а райдужні переливи тепер проникають у світ дизайну інтер’єру. У 2023 році домовласники засліплять свої домівки килимами, які мерехтять і сяють.

Головна порада: якщо ви не хочете вибирати золото, зробіть вибір на користь природних відтінків. Темні тони іржі чудово підходять для створення затишку в спальні.

ТРЕНД 4. Шаховий настил

Оживіть свій дім за допомогою одного з найпопулярніших трендів 2023 року: підлоги в шаховому порядку. «У цьому немає жодних сумнівів, шахові дошки переживають відродження», — пояснює Матильда Мартін, спеціаліст із трендів Lick, відзначаючи його «непідвладність часу, спадщину».

«Підлога в шаховий спосіб — чудовий спосіб додати малюнку та візуального інтересу кімнаті, і вона особливо добре виглядає в коридорах, ванних кімнатах і кухнях. Традиційно одноколірні, але ми також бачимо сучасні ітерації з використанням різноманітних грайливих колірних схем у більш м’яких тонах», – додає вона.

ТРЕНД 5. Енкаустична плитка для підлоги

Експерти прогнозують, що цього року наша увага, окрім кольору також зосередиться на виборі матеріалу. За словами команди дизайнерів Craven Dunnill & Co, найближчими місяцями очікується різке зростання енкаустичної цементної плитки, особливо в приміщеннях з більшою активністю.

Традиційно створені з використанням різних кольорів керамічної глини, з малюнком, інкрустованим в тіло плитки, енкаустична плитка відома своєю довговічністю, а також приголомшливими візерунками та пігментами.

Плитка для підлоги енкаустика має гарний зовнішній вигляд і є абсолютно довговічною, що робить її ідеальною для місць з інтенсивним рухом людей, таких як коридори чи кухні. Розроблені з урахуванням довговічності, вони є інвестицією, яка обіцяє витримати випробування часом.

ТРЕНД 6. Вовняні килими

М’які плюшеві вовняні килими нікуди не подінуться. Окрім надзвичайної стійкості до зношування та загального забруднення, шерсть забезпечує природну ізоляцію, зменшуючи протяги та затримуючи тепло.

«Враховуючи невизначеність економіки та зростаюче бажання відчувати тепло у наших домівках, ми побачимо, що вовняні килими стануть все більш популярними у 2023 році завдяки їхньому позачасовому вигляду та винятковим властивостям утримання тепла», – Йоганна Константіну, директор із брендів та комунікацій компанії Тапі.

ТРЕНД 7. Деревний малюнок

Дерев’яна підлога залишатиметься найкращим вибором у 2023 році. «Зважаючи на всі стреси та навантаження повсякденного життя, створення простору, який забезпечує спокій і відпочинок, стане великою тенденцією 2023 року», — пояснює Крейг. «Натуральні кольори, волокна та текстури створюють ніжну естетику, яка є ідеальною атмосферою для відпочинку. І немає кращого способу доповнити простір для відпочинку, ніж підлога з натурального дерева».

Традиційні дерев’яні стилі також повертаються, як каже нам Карен Уайлдінг з Forbo Flooring : «Ми також прогнозуємо, що буде обрано більш традиційні стилі підлоги, такі як паркет і малюнок у вигляді ялинки, щоб додати глибини та характеру. Протягом 2023 року ми очікуємо, що дерев’яна естетика залишатиметься популярним вибором, а власники будинків обиратимуть більш холодні та ненасичені відтінки».

Рекомендуємо також

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку

23.04.2024

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір

19.04.2024

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір

На шляху до кращого сну: поради щодо вибору правильного матраца

11.04.2024

На шляху до кращого сну: поради щодо вибору правильного матраца