11.04.2024

На шляху до кращого сну: поради щодо вибору правильного матраца

На шляху до кращого сну: поради щодо вибору правильного матраца

 Якісний сон є ключовим фактором для нашого здоров'я та загального благополуччя, і правильний вибір матраца відіграє у цьому непросте завдання. Вибір матраца – це не лише про знаходження м'якої поверхні для сну, але й про індивідуальний комфорт, що відповідає унікальним потребам вашого тіла. Тож ми поговорили з експертами з питань якісного сну компанії Magniflex та поставили питання, що найбільше турбують покупців під час вибору матраца, аби ви могли розуміти які характеристики вони мають, і на що впливають, та як знайти свій власний куточок для якісного сну.

Як дізнатися, що мені потрібен новий матрац?

Коли ви в останній раз думали про матрац? Багато хто з нас забуває, що матраци є найбільш використовуваним предметом меблів, якими ми володіємо. Фактично, якщо ви спите 8 годин на день, ви проводите на матраці 3000 годин на рік. Це означає, що через 10 років ви проведете 30 000 годин в одному ліжку.

Ось кілька способів дізнатися, що настав час змінити ваш матрац.

  • Ви купили свій нинішній матрац понад 10 років тому. Майте на увазі, що ця категорія споживачів розвивається надзвичайно швидкими темпами: у виробництво впроваджуються нові технології й матеріали, якісно змінюють структуру, довговічність і функції матраца. У старих матраців погіршилися основні функції та їх здатність підтримувати тіло в правильному положенні для сну.
  • Ви прокидаєтесь більш втомленим, ніж лягайте спати, більшість клієнтів чекають дуже довго, перш ніж змінювати матрац. Якщо ви не прокидаєтеся оновленими та омолодженими або відчуваєте біль і дискомфорт, ви, безумовно, чекали дуже довго.
  • Ваш диван здається більш зручним, ніж ліжко. Зосередьтеся на тому, що ви відчуваєте, лежачи на матраці. Ви відчуваєте пружини? Вашому тілу необхідна гладка і зручна поверхня для якісного відновлення в нічний час. Матрац повинен забезпечувати вам сон з мінімальним обертанням вночі.
  • Ваш матрац виглядає зношеним і нерівним. Регулярно оглядайте його на наявність вм'ятин. Якщо ваш матрац виглядає нерівним або зношеним, можливо, прийшов час для покупок. Різні сторони всіх матраців з плином часу згладжуються. Для оптимальної роботи ви повинні регулярно обертати матрац, щоб продовжити термін його служби й підтримувати його.

 

Як визначити точний розмір матраца?

Розмір матраца повинен відповідати ліжку, на якому він буде лежати. Якщо ви ще не купили ліжко, варто звернути увагу на те, щоб його розміри відповідали вашим потребам, щоб уникнути дискомфорту, як-от випадання подушок під час сну, та забезпечити комфортний відпочинок. Якщо ви плануєте замінити старий матрац, заміряйте внутрішні розміри вашого ліжка, щоб новий матрац ідеально підійшов. Та пам'ятайте, якщо ви ще не придбали ліжко, розмір матраца може визначати ваш вибір ліжка, а не навпаки.

Як обирати матрац?

В першу чергу, відмітимо, що хороший матрац повинен ідеально відтворювати природні вигини тіла, м’яко підтримуючи його. В цьому випадку хребет знаходитиметься у фізіологічному положенні без якої-небудь додаткової напруги та не стане провисати.

В ідеалі вибір краще здійснювати особисто, оскільки у кожному конкретному випадку кращий варіант рішення може розрізнятися. Прислухайтесь до власних фізіологічних потреб Ваш власний організм є найкращим порадником у пошуках ідеального матраца. Віддавайте перевагу тому, що відповідає вашим відчуттям комфорту, звертаючи увагу на те, як ваше тіло реагує на різні рівні жорсткості та підтримки.

Комусь більше підходять тверді матраци, а комусь вони занадто незручні через те, що м’язи й суглоби не розслабляються, а увесь час знаходяться в напрузі. Комусь хочеться відчути себе «принцесою на горошині» і спати на максимально м’якому матраці. Хоча і це теж може виявитися не занадто комфортно в результаті, адже тіло в ньому провисає, як в гамаку, і без якої-небудь допомоги м’язи затікають і втомлюються, а хребет поступово викривляється. Занадто жорсткий матрац давить на хребет, а надмірно м’який – дає йому провиснути.

Як проводити тестування матраца

Передусім, обираючи матрац, орієнтуйтеся не стільки на його ціну, скільки на параметри фігури та вагу того, для кого він купується.

Крім того, якщо ви купуєте матрац особисто собі, найбільш показовим буде взяти за точку відліку свій нинішній матрац. Дайте відповідь на питання, чим він вас не влаштовує. Також проаналізуйте, в якій позі ви любите спати: на спині, на животі або на боці? Наскільки неспокійний ваш сон? До якого типу можна віднести матрац: наскільки він жорсткий? Відповіді на ці питання покажуть, яким характеристикам повинен відповідати ваш ідеальний матрац.

  1. Підберіть декілька варіантів, які вам сподобалися і відповідають вашим побажанням.
  2. Тепер протестуйте хоч би три різні матраци. Не обмежуйтеся сидінням на краєчку матраца, лягаєте на них по черзі, міняючи положення тіла і приділяючи окрему увагу питанню комфорту в тій позиції, в якій ви спите найчастіше.
  3. Приміром, якщо ви переважно спите на спині, то перевірте, чи занурюються ваші сідниці в матрац, оскільки інакше стегна постійно знаходитимуться в напрузі, і ви не зможете повноцінно відпочити. Якщо ж ви любите відпочивати на боці, то плечі й стегна повинні поглиблюватися в матрац, щоб забезпечити необхідну підтримку для талії та попереку.
  4. Упевніться, лежачи на матраці, в тому, що ваші плечі та стегна не упираються в його основу. В ідеалі матрац має бути як мінімум на п’ятнадцять сантиметрів більше, ніж ваш зріст і настільки ж ширше в точках знаходження ліктів, в позиції, коли руки зімкнуті та лежать на животі.
  5. Якщо ви збираєтеся придбати матрац для двоспального ліжка, зважайте на думку і потреби обох партнерів, що особливо важливо в тій ситуації, коли їх вага і статура істотно відрізняються. Оптимально в цьому випадку віддавати перевагу безпружинним матрацам з ортопедичним і анатомічним ефектом, які не допускають ефекту “хвилі” і “скачування”.

Підсумовуючи все сказане вище, ще раз хочемо звернути вашу увагу на те, що вибирати варто лише той матрац, який буде найбільш комфортним для вас особисто.

Чи впливає висота матраца на його якість?

Висота матраца впливає на комфорт, але не є головним показником якості. Найважливіше - це матеріал, з якого виготовлено матрац. Рекомендована мінімальна висота - близько 16 см, оскільки сучасні тренди надають перевагу вищим матрацам. Проте, більшу висоту слід обирати, виходячи з особистих відчуттів та уподобань щодо комфорту.

Як правильно вибрати матеріал матраца для здорового сну ?

Важливість вибору правильного матеріалу не можна недооцінити. Важливо, аби  що він не шкодив ні здоров'ю, ні навколишньому середовищу.  Від нього залежить довговічність, комфорт та підтримка, яку надає матрац Уникайте матраців з дешевих пружин і неякісної піни. Обидва матеріали мають низьку міцність. Пружини швидко рвуть тканину, а піна необоротно деформується та опора для тіла стає нездоровою. Сучасні та довговічні матеріали засновані на піні високої щільності. Деякі з найбільш популярних моделей Magniflex поєднують у своїй структурі декілька типів піни, в тому числі:

  • Memory Foam HD ® - матеріал, який реагує на вагу і тепло, рівномірно розподіляє вагу і знімає напругу,
  • Gel Foam ® - комбінація двох інноваційних матеріалів - високоеластична піна і гель з охолоджуючим ефектом,
  • Elioform ® - високоеластична піна з відкритою структурою і високим ортопедичним рівнем,
  • Eliosoft ® - високоеластична піна з помірною твердістю для більш м'якого відчуття.

Який ефект надає текстиль?

Після основного матеріалу, з якого зроблений матрац, текстиль є наступним найбільш важливим елементом в його складі. Це впливає на комфорт тіла під час сну, температуру тіла, потовиділення, вентиляцію матраца і навіть нерухомість постільної білизни. Сучасні матрацні тканини забезпечують постійно суху і свіжу область для здорового сну. Більшість моделей доступні зі знімним чохлом на блискавці для легкого очищення і високої гігієни.

Розвіювання міфів: твердий матрац не завжди здоровий

Багато хто вважає, що твердий матрац автоматично є здоровішим вибором, але це не завжди так. Сучасні високотехнологічні матеріали, з яких виготовлені матраци, можуть забезпечити належну опору для тіла в будь-якій точці без потреби бути надмірно твердими, таким чином, одночасно гарантувати більш жорстке, середнє або м'яке відчуття, залежно від індивідуальних переваг комфорту під час сну і відпочинку.

Тож це поширена помилка. Матраци Magniflex мають надзвичайно широкий асортимент моделей і пропонують правильну опору для тіла, а почуття користувача може бути для м'якої, середньої або жорсткої підтримки, залежно від його особистих переваг по комфорту. Чи буде ваш Magniflex твердим, середнім або м'яким, він надасть вам саме ту підтримку, яка вам потрібна.

Як відрізнити ортопедичний матрац від анатомічного?

Ц поняття, на якому часто спекулюють. 

Ортопедичний матрац. Відчуття твердої опори, яка утримує хребет у правильному, природному положенні та сприяє розслабленню суглобів.

Анатомічний матрац. Відчуття м'якості, повного розслаблення м'язів і допомоги для правильного кровообігу.

Ергономічний матрац. Вражаючий зовнішній вигляд і дизайн, який найкращим чином відповідає психологічним і емоційним потребам користувача.

Як шукати матрац?

 Коли мова йде про інвестиції, такі як матрац, тобто щось, що купується один раз і використовується протягом наступних 10-15 років, ми в MAGNIFLEX наполягаємо, щоб ви прийшли та вибрали матрац після тестування всіх пропонованих нами матраців.
Можете запланувати заздалегідь час відвідування найближчої фірмового шоуруму Magniflex в ТЦ Аракс на Кільцевій дорозі 110 або Дніпровському шосе 25 км.

Для цього завжди вибирайте зручний одяг і взуття, які легко зняти - це допоможе вам з легкістю випробувати матрац. Не поспішайте і не соромтеся, «дайте» кожній моделі матраца кілька хвилин. Ви не можете визначити, чи забезпечує матрац хорошу підтримку для вашого тіла, просто сидячи збоку або лежачи на кілька секунд. Ляжте на ліжко, як ви зазвичай спите, і якщо ви спите з партнером, візьміть його з собою, щоб ви могли прийняти рішення разом.

Звичайно ж, тут для вас завжди буде наша молода енергійна команда, яка відповість на будь-яке питання, проконсультує і допоможе вибрати відповідну для вас модель.

Ваш ідеальний сон починається у ТЦ "Аракс"

Ми раді з вами ділитись з вами порадами щодо вибору ідеального матраца від наших партнерів з Magniflex.. Пам'ятайте, що правильний матрац - це ключ до здорового сну та кращого самопочуття. Відвідавши наші торгівельні центри за адресами Кільцева дорога 110 та Дніпровське шосе 25 км у м. Києві, ви не лише знайдете широкий асортимент матраців, але й отримаєте доступ до різноманіття товарів у 12 відомих брендових магазинах для всебічного облаштування вашого ідеального простору для відпочинку і точно знайдете ідеальний варіант сам е для вас. Завітайте до нас і переконайтеся, що ваш сон у надійних руках!

23

0

183

Поділитися:

632

Рекомендуємо також

Великодній графік роботи ТЦ «Аракс»

29.04.2024

Великодній графік роботи ТЦ «Аракс»

Оновлення спальні 2024: Простота та стиль

26.04.2024

Оновлення спальні 2024: Простота та стиль

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку

23.04.2024

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку