06.09.2023

Магія кіно у вашому домі

Магія кіно у вашому домі

Світ постійно змінюється, але є деякі речі, які залишаються незмінними. Наприклад, всі, як і раніше, люблять кіно, тим паче, що сучасний кінематограф досяг небувалого реалізму. І, попри те, що зараз дивитися відео можна практично з будь-якого пристрою: телевізора, планшета, ноутбука або телефону, незабутню атмосферу занурення в магію кіно можна досягти лише в кінотеатрі. Однак, виходячи з тенденцій останніх кількох років, похід у кінотеатр стає дедалі більш проблематичним. У такому разі, чому б не організувати перегляд фільмів біля будинку разом з усією родиною? Адже можна отримати ті самі емоції, якщо правильно обладнати домашній кінотеатр.

Аргументи «за»

Якщо Ви ще не замислювалися про створення власного домашнього кінотеатру, розглянемо всі його переваги. Почнемо з головного і найбільш актуального - ви самі зможете вибирати зручний для вас день і час перегляду, або зробити сімейною традицією недільні посиденьки біля блакитного екрана. Крім можливості переглядати фільми, що сподобалися в будь-який зручний для вас час, Ви зможете переглядати їх скільки завгодно разів.

Але це ще не все. Адже у домашньому кінотеатрі у вас завжди будуть найкраще місце з максимальним комфортом для вас. А головне – не буде незнайомих «сусідів», які найчастіше дратують безглуздими вигуками чи шарудять попкорном. Крім цього, комп'ютерні ігри в домашньому кінотеатрі подарують вам новий масштаб та залучення до процесу.

Етапи створення

Якщо всі перелічені аргументи переконали вас у незаперечних перевагах домашнього кінотеатру, і ви є щасливим володарем вільної кімнати, можна переходити до створення власного «храму кіно». Для втілення задуманого життя важливо врахувати деякі моменти. На початку, обладнуючи домашній кінотеатр, багато хто часто прагне візуально збільшити простір за рахунок світлих стін. Однак так робити не можна, тому що в кінотеатрах стіни мають бути темного кольору, оскільки тоді ніщо не відволікатиме від того, що відбувається на екрані. Тому оформлення стін у строкатих чи світло-пастельних кольорах – не найкраще рішення для домашнього кінотеатру.

Також по мінімуму потрібно використовувати глянцеві та скляні поверхні, щоб не було відблисків. У такому разі ідеальним рішенням для покриття стін стануть матові фарби та текстури настінних матеріалів.

Ще одним важливим моментом під час створення домашнього кінотеатру може стати звукоізоляція. Вона особливо актуальна у випадку, якщо ви мешкаєте в багатоквартирному будинку. Тому про цей пункт треба подбати заздалегідь, плануючи оздоблення приміщення.

Наприклад, для підлоги не підійдуть звичні паркет чи ламінат, найкращим рішенням стане темний ковролін із високим ворсом. Для стін можна вибрати багатошарові панелі або демпфуючі прокладки, що «приглушують» сильні вібрації. А для обробки стелі підійдуть підвісні гіпсокартонні конструкції, покриті спеціальним звукоізолюючим матеріалом. У цьому ж зв'язку не забудьте про двері у вашому домашньому кінотеатрі. Попри те, що ця кімната розташована всередині квартири або будинку, двері повинні бути масивними та щільно закриваються, інакше всі ваші роботи із внутрішньою звукоізоляцією залишаться марними.

Також із проблемою шумопоглинання відмінно справляється текстиль. Наприклад, дизайнери використовують один трюк – якщо немає часу на ретельне та складне планування звукоізоляції, вони просто додають у приміщення килими, дивані та підлогові подушки, пледи та тканинні чохли на меблі. Все це стане вашим вірним помічником організації якісного звуку.

Також важливо подбати про затемнення. Для цього потрібно мати можливість виключити будь-які джерела світла під час перегляду фільмів. Тому найчастіше приміщення під домашній кінотеатр обирають у підвалі чи кімнаті без вікон. Втім, якщо в кімнаті все ж таки є вікно, не варто засмучуватися, його цілком можна завісити щільними шторами, а ще краще - придбати світлофільтри.

Справа техніки

Наступним найвідповідальнішим кроком стане вибір техніки. По-перше, акустичної системи, адже звук у кіно не менш важливий, ніж зображення. У цьому питанні найкраще звернутися до фахівців, які в залежності від розмірів вашої кімнати та вимог до якості звуку, допоможуть обрати найбільш відповідну аудіосистему. Так само варто піти при виборі проєктора. Хоча деякі знайомі вам можуть рекомендувати вибрати великий телевізор. Однак, на думку експертів, ідеальним рішенням для домашнього кінотеатру є проєктор. Так, він коштує дорожче телевізора, але він того вартий. І пов'язано це не тільки з якістю зображення, але і з ергономікою простору, оскільки проєктор не дає шкідливого випромінювання та безпечний для очей. У такому разі ви і ваша сім'я, навіть у разі тривалого перегляду улюблених фільмів або ігор, будуть убезпечені від шкідливих впливів. При покупці проєктора, як радять фахівці, потрібно звертати увагу на головні характеристики: роздільну здатність, якість зображення та масштабованість зображення, що проєктується. Для домашнього кінотеатру рекомендуємо DLP та LCD.

Отже, якщо ваш вибір таки упав на проєктор, необхідно пофарбувати стіну, на якій відтворюватимуться зображення спеціальною фарбою, яка забезпечить потрібну поверхню, що відображає світло. При цьому у звичайному освітленні така стіна виглядатиме ніби просто пофарбована білою фарбою.

Ще один важливий елемент для будь-якого домашнього кінотеатру – кабелі. Безумовно, вони повинні підходити до всіх елементів системи, адже від коректної передачі сигналів залежить якість і картинки, і звуку. При цьому, плануючи свою кінозалу, заздалегідь продумайте розташування техніки та кабелів: вся техніка повинна бути надійно і стійко закріплена, а кабелі та дроти сховані у спеціальних нішах.

Затишний комфорт

Пам'ятаєте, на що ви насамперед звертаєте увагу, відвідуючи кінотеатр? Так, більшість дивляться на крісла, і лише потім на решту. Так само відбувається і домашньому кінотеатрові. Тому питання з меблями найчастіше є якщо не першим, то точно другим після обладнання. Адже саме меблі подбають про те, щоб усім глядачам було комфортно.

Наприклад, питання з посадковими місцями швидко вирішать пуфи, подушки та крісла-груші. Вони просто незамінні, якщо у вас трапиться стихійний кіносеанс і прийшло багато гостей. До того ж це дуже бюджетний, мобільний і затишний варіант. Однак, для перегляду якісних сімейних сеансів, найкращий комфорт забезпечать крісла-реклайнери, які дозволяють самостійно регулювати кут нахилу.

Також можна знайти найбільш підходящі моделі у супермаркеті диванів Relax Studio у двох київських ТЦ «Аракс». Саме тут зібрано консолідовану пропозицію від багатьох меблевих брендів світового масштабу. Презентація нових моделей відбувається майже одночасно з найбільшими ринками Європи, США та Азії, і це дає можливість українським споживачам отримувати справді актуальні дизайнерські рішення. А найголовніше, що в Relax Studio весь асортимент продукції втілює в собі технічні інновації, які відкривають новий вимір комфорту і дарують невідомий до цього досвід користувача. Зокрема, для обладнання домашнього кінотеатру ідеально підійдуть м'які меблі від компанії Relax Studio, які оснащені безліччю сучасних опцій: електричними реклайнерами, додатковим освітленням, розкладними спальними механізмами з електричним приводом, USB-портами та іншими сучасними рішеннями.

Окрім диванів та затишних крісел від Relax Studio, саме в мережі меблевих центрів "Аракс", ви зможете знайти практично все необхідне для втілення в життя вашої мрії про домашній кінотеатр. Починаючи від вибору дизайнера, який зможе надати послуги з проєктування приміщення, до завершальних штрихів декору для максимального комфорту домашнього кінотеатру. Також саме серед великої різноманітності магазинів в «Араксі» ви зможете придбати додаткові аксесуари для вашого кінотеатру. Адже будь-який кінотеатр, навіть домашній, це ще й атмосфера. І для створення її, наприклад, можна поставити стелажі з колекціями фільмів або повісити на стіну кілька постерів. Повірте, всі ці дрібниці важливі для створення гарного настрою для вас та ваших рідних та друзів не менше, ніж хороша техніка.

23

0

187

Поділитися:

593

Рекомендуємо також

20.06.2024

Вдячність у знижках для наших захисників: створюйте затишок та комфорт у торговому центрі "Аракс" заощаджуючи

28.05.2024

Як вибрати ідеальні меблі для вітальні і не допустити помилок: поради щодо створення стильного та функціонального інтер'єру

14.05.2024

Вітальня 2024: Сучасні тренди та історична спадщина