Комфортна близькість до природи

17.05.2021

Комфортна близькість до природи

23

0

181

Поділитися:

710

Люди завжди прагнули провести вільний час на свіжому повітрі. Ще в радянські часи відпочинок на дачі був хорошою альтернативою поїздки на море. А зараз, коли переміщення обмежені, садові ділянки є бажаним придбанням для більшості городян. Далі щасливі власники дачних ділянок прагнуть створити по-справжньому комфортну і затишну атмосферу у своєму заміському будинку. Дача вабить можливістю відмінно відпочити та провести час з комфортом. І, якщо принцип «зламалося - відвеземо на дачу» - не ваш, а ви хочете насолоджуватися свіжим повітрям на затишній веранді або відпочивати, погойдуючись на комфортних гойдалках, необхідно ретельно підійти до питання вибору і покупки садових меблів.

Натуральне дерево

Безумовно, в оточенні красот природи предмети інтер'єру з натуральних матеріалів - ідеальний варіант для дачної ділянки. Безумовно, найкращим рішенням будуть дерев'яні меблі. Мрія багатьох - затишна альтанка з великим столом і комфортними кріслами або диваном - ідеальний варіант для зустрічі з друзями, а також теплих сімейних зустрічей і отримання порції здоров'я та позитиву. А, враховуючи загальносвітовий рух по захисту навколишнього середовища, меблі з натуральних матеріалів - кращий вибір для всіх, хто дбає про майбутнє.

Отже, якщо ви вирішили здійснити свою мрію і купити вироби для вуличного використання, слід звертати увагу на її надійність і довговічність. Адже садові меблі проведуть багато часу під дощем або прямим сонячним світлом. Тому, щоб предмети зберегли свою міцність, потрібно врахувати сорт деревини і якість її обробки. Наприклад, найкраще переносять умови навколишнього середовища меблі з хвойних порід деревини й тик.

Ще одною унікальною властивістю дерев'яних вуличних меблів є легкість в експлуатації, адже вони легко шліфуються, шпаклюються і знову покриваються лаком. Тому навіть через багато років експлуатації вони будуть виглядати як нові. Більш того, такі меблі можна навіть мити водою або слабким мильним розчином. А якщо поверхня оброблена лаком, раз на рік її необхідно натирати поліролію для вуличних виробів.

Різноманіття природи

Ще одним натуральним матеріалом, з якого виготовляють садові меблі - є вироби з ротанга або лози. Ці природні матеріали розкішно виглядають як на відкритому повітрі, так і на закритій веранді. Хоча вони досить примхливі, такі меблі доведеться ховати «в укриття» від прямих сонячних променів і перепадів температур. Ще плетені вироби досить швидко вигорають, але оскільки це виглядає швидше як потемніння початкового кольору, це практично не впливає на зовнішній вигляд і красу виробів. Також плетені меблі з ротанга і лози погано переносять побутову хімію. З огляду на цю особливість, такі вироби найкраще протирати злегка вологою ганчіркою з використанням слабкого розчину лимонної кислоти.

Проте, при дбайливому ставленні меблі з натурального ротанга та лози служить власникам дуже довго, і створюють неповторну атмосферу затишку і розкоші в домі.

Металева міцність

Ще в радянські часи на присадибних ділянках часто можна було зустріти ковані лавки, стільці та столи. Крім того, металевий каркас - міцна основа для багатьох садових конструкцій. Наприклад, класичні дачні гойдалки сьогодні виготовляють з металевого профілю.

Не випадково вибір більшості власників дач падає на металеві вироби, оскільки це ще один універсальний варіант як з точки зору практичності, так і з точки зору дизайну. Окрім цього конструкція кованих меблів відрізняється міцністю і довговічністю. Металеві вироби надійні та стійкі, а обробка антикорозійними речовинами дозволяє їм тривалий час зберігати первозданний вигляд. 

Водночас у цієї продукції є один неприємний мінус - металевий каркас сильно нагрівається в жарку погоду, а в прохолодну - стає неприємно-холодним. Тому в комплекті до кованих меблів потрібно купувати м'які подушки й підстилки. А ось такий недолік як іржа, яка утворюється під впливом зовнішнього навколишнього середовища, цілком вирішується за допомогою обробки спеціальними антикорозійними сумішами.

Дешево й сердито

Мабуть, найбюджетніший варіант садових меблів - це вироби з пластику. З огляду на їх привабливий зовнішній вигляд, легку вагу і доступні ціни, такі меблі зараз дуже популярні у більшості дачників. Ще одна причина - можливість легко скласти їх «стопками» або розібрати для компактного зберігання в зимовий період. Також до незаперечних переваг таких меблів відноситься їх стійкість до вологи, адже пластику не страшний ні дощ, ні ранкова роса. Ця ж особливість дозволяє легко мити такі меблі простою водою зі шланга. Крім того, завдяки сучасним технологіям, меблі з міцного, якісного пластику можна віднести до категорії довговічних - вони легко прослужать 10 і більше років.

Єдиним недоліком інтер'єру з пластикових меблів є їх вигоряння під впливом прямих сонячних променів. Тому рекомендується розташовувати пластикові предмети під навісом або вибирати меблі світлих відтінків.

Все для дачі та присадибних ділянок - в ТЦ «Аракс»

Якщо вам необхідно купити садові меблі, найкраще звернутися до фахівців. Наприклад, в торгових центрах меблів та інтер'єру "Аракс" - на Великій кільцевій дорозі та Дніпровському шосе в Києві представлені кращі магазини меблів для дачі, будинку й відпочинку. Багатий асортимент та приємні ціни на якісні меблі та предмети інтер'єру для заміської нерухомості допоможуть її щасливим власникам придбати все необхідне в одному місці та зробити свою присадибну ділянку місцем релаксу і щасливого проведення часу в колі сім'ї або з друзями. Крім того, саме тут можна отримати консультації продавців і виробників всіх магазинів, розміщених в ТЦ. А на сайті Araks.ua онлайн можна знайти безліч порад і різних акцій, що допоможе заощадити сімейний бюджет.

 

Рекомендуємо також

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку

23.04.2024

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір

19.04.2024

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір

На шляху до кращого сну: поради щодо вибору правильного матраца

11.04.2024

На шляху до кращого сну: поради щодо вибору правильного матраца