Кімната для маленького члена сім'ї

22.04.2021

Кімната для маленького члена сім'ї

23

0

181

Поділитися:

746

Практично кожен у своєму житті приходить до неймовірно важливого і прекрасного моменту - народження дитини. Однак неймовірні відчуття щастя і радості доповнюються думками про те, як ви принесете дитину додому і почнете піклуватися про нього. Життя новоспечених батьків завжди наповнюється новими фарбами та відчуттями, а разом зі змінами в складі сім'ї змінюється і навколишній простір. Кожні батьки прагнуть створити затишне гніздечко для свого малюка, яке здатне подарувати новонародженому відчуття безпеки та тепла - його дитячу кімнату, де він проведе перші роки свого життя.

Готуємо місце

Зазвичай, ще будучи вагітними, мами починають активно облаштовувати кімнату для малюка. У цей час для них ідеальна дитяча кімната - це красива картинка, обрамлена яскравими шпалерами на стіні та завісочками з мультяшними персонажами. Однак, в реальності колірна гамма в оформлення кімнати для малюка - лише завершальний штрих в списку необхідних удосконалень. Якою ж має бути кімната для новонародженого, щоб він зміг відчувати себе затишно і безпечно, а батьки завжди мали все «під рукою»?

Ідеальний ремонт

Звичайно ж, краще зробити окрему кімнату для нового члена сім'ї. І, оскільки найчастіше для цього необхідно переобладнати приміщення під абсолютно нові потреби, багато батьків вирішуються зробити ремонт. У зв'язку з цим практично всі фахівці радять приділити особливу увагу екологічним натуральним матеріалам.

По-перше, почнемо з підлоги. Звичайно ж, малюки в перші кілька років життя багато часу проводять на підлозі: грають, вчаться повзати та ходити. Саме тому важливо правильно вибрати покриття для підлоги. Вона не повинна бути холодною та надто слизькою, щоб дитина не травмувався. Також варто врахувати, що покриття не повинне боятися води. Ще кімната малюка завжди повинна бути чистою, отже, краще відмовитися від килимів і віддати перевагу гладким покриттям або ковроліну з коротким ворсом, яку легко тримати в чистоті.

По-друге, дизайнери радять звернути увагу на стелю в дитячій кімнаті. Адже новонароджені в перші місяці життя багато часу проводять лежачи, розглядаючи стелю. Тому вгорі можна повісити різні світяться фігурки.

По-третє, потрібно приділити увагу оформленню стін. Наприклад, можна поділити кімнату на зони - ігрову і для відпочинку. Першу оформити в більш яскравих тонах, а другу зробити світлою і спокійною. При цьому варто вибирати матеріали, які можна мити. А ось від шпалер з яскравими ведмедиками та зайчиками варто відмовитися. Як вважають психологи, статичні та однотипні фігурки тваринок і іграшок на стінах швидко починають дратувати малюка. Для очей і нервової системи крихти корисніше спокійні однотонні шпалери в такій колірній гамі: бежеві, рожеві, салатові, блакитні, блідо-жовті.

Якщо говорити в цілому дизайн інтер'єру дитячої кімнати повинен бути м'яким і заспокійливим. І, безумовно, виконуючи ремонт, необхідно врахувати, що всі роботи потрібно завершити за 2-3 тижні до появи малюка, залишаючи час на вивітрювання сторонніх запахів.

Необхідні покупки

Після завершення ремонтних робіт приходить пора обладнати дитячу кімнату всім необхідні для комфорту як малюка, так і мами. Необхідно придбати дитячі меблі та різні пристосування. У цьому питанні ідеальними помічниками стануть торгові центри меблів та інтер'єру "Аракс" - на Великій кільцевій дорозі та Дніпровському шосе в Києві. Адже головною відмінною рисою «Аракс» є наявність великої кількості спеціалізованих меблевих магазинів для маленьких членів сім'ї. Багатий асортимент і прийнятні ціни на якісну дитячу меблі й предмети інтер'єру допоможуть молодим батькам придбати все необхідне в одному місці. Крім того, саме тут можна отримати консультації продавців і виробників всіх магазинів, розміщених в ТЦ. А на сайті Araks.ua онлайн можна знайти безліч порад і різних акцій, що допоможе заощадити сімейний бюджет.

Ліжечко або манеж

Вибір дитячого ліжечка або колиски - важливе завдання для майбутніх батьків. Адже саме тут пройдуть перші місяці малюка. Як і у виборі оздоблювальних матеріалів, при покупці меблів найкраще віддати перевагу виробам з натурального дерева. У разі ж, якщо ліжечко пофарбована, повинні бути використані тільки безпечні фарби. При цьому матрац для новонародженого повинен бути досить жорстким, в ідеалі наповнений кокосової койри. Це один з найпопулярніших наповнювачів для дитячих матраців. Такий матрац не тільки гіпоалергенний, він відмінно «дихає», забезпечуючи приємний мікроклімат в ліжечку. При цьому чохол також має велике значення. Він повинен бути з натуральної «дихаючої» тканини, щоб забезпечувати циркуляцію повітря.

Місце для догляду

Крім ліжка, в дитячій кімнаті потрібно обладнати місце з аксесуарами для догляду за малюком. Розмістити в одному місці підгузники, пелюшки та інші предмети по догляду за дитиною, щоб не доводилося довго шукати необхідне. ідеальним рішенням є пеленальний комод. Саме на ньому можна буде міняти підгузки, виконувати гігієнічні процедури і робити масаж. Причому комод повинен мати досить велику поверхню, щоб крім пеленатора вміщати в себе простір для зберігання всіх необхідних речей по догляду: кремів, серветок і тп. Також, оскільки комод допомагає зберігати різні речі дитини, що дозволяє раціонально використовувати місце в дитячій кімнаті, не захаращуючи її зайвими меблями.

Втім, в дитячій є сенс розмістити ще один важливий елемент - крісло-гойдалку. Вона ідеально підійде для годування, відпочинку мами або заколисування малюка.

Світло - запорука здоров'я

Освітлення в дитячій кімнаті має свої нюанси. Попри те, що світло в кімнаті дитини не повинно бути надто яскравим, разом з тим він не може бути тьмяний і приглушений, щоб не викликати напруження зору у малюка. Тому освітлення необхідно робити кількох видів. Наприклад, на стелі повісити люстру, а на стіні - нічник. Як відомо, мами часто відвідують дитячу протягом ночі та світло нічника не потривоживши дитини, допоможе батькам оглянути своє чадо.

Дитяча - казковий світ

Перша кімната в житті малюка залишає невидимий відбиток в його душі тому важливо приділити велику увагу обладнанню простору, в якому дитина проведе перші роки життя. Адже дитяча кімната - це цілий світ для новонародженого малюка. Тому важливо уважно підійти до її облаштування. Так, новонароджений малюк уважно вивчає навколишній світ, пізнаючи його. І, не дивлячись на стримані тони в дизайні, в дитячій можна розмістити кілька яскравих предметів інтер'єру - барвисті іграшки та зображення. А веселі картинки сприятимуть розвитку зорового та емоційного сприйняття дитини і його щасливого дитинства.

Рекомендуємо також

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку

23.04.2024

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір

19.04.2024

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір

На шляху до кращого сну: поради щодо вибору правильного матраца

11.04.2024

На шляху до кращого сну: поради щодо вибору правильного матраца