Інтернет - зручний інструмент для роботи дизайнера

12.05.2021

Інтернет - зручний інструмент для роботи дизайнера

23

0

180

Поділитися:

760

Створення якісного і комфортного простору для роботи та життя завжди було важливим завданням для сучасної людини. Однак, на тлі нинішньої ситуації з частковим переходом на віддалений режим роботи попит на роботу професійних дизайнерів постійно зростає. Про те які зміни відбуваються на ринку дизайну у світі та в Україні розповіли головний архітектор бюро Vizdome Space Тетяна Корчебная та архітектор бюро Ігор Журавель.

- Наскільки зараз затребувані послуги дизайну інтер'єрів, і які основні тренди?

Дійсно, попит на послуги дизайну житлових приміщень дещо зріс на тлі пандемії. Перебуваючи вдома на карантині, люди стали приділяти більше уваги комфорту перебування у своїх оселях. Разом з тим, попит на дизайн громадських просторів впав. На жаль, власники житла по цей час не завжди розуміють, навіщо потрібен дизайнер, оскільки все ще дається взнаки пострадянський спадок - починаючи з 30-х років минулого століття та аж до 90-х індивідуального проєктування у нас в країні не існувало як такого.

Що стосується основних світових трендів, до них можна віднести використання екологічних матеріалів, нестандартних кольорів та фактур, застосування незвичайного декору та текстилю, схильність до покупки довговічних речей, створення нестандартного планування з нетрадиційними функціями або багатофункціональними приміщеннями.

- Які основні запити українських клієнтів?

Наша публіка все ще досить консервативна. Великим попит мають мінімалістичні інтер'єри зі спокійними кольорами та стандартними сучасними або класичними меблями.

- Наскільки затребуваний комплексний підхід в дизайні будинків та квартир?

Без комплексного підходу будь-який дизайн - це не дизайн, максимум декорування. При цьому будь-який дизайн починається зі створення грамотного планування. Наприклад, стандартний пакет послуг бюро Vizdome Space охоплює планування приміщень, план електрики, розстановку меблів, специфікацію на предмети інтер'єру і матеріали, розкладку плитки та інше.

- Як часто крім оформлення стін, замовники хочуть врахувати меблі та предмети інтер'єру?

Завжди! Адже окремо один від одного ці речі не мають ніякого сенсу. Дизайн-проєкт - це комплекс рішень. І він не може бути розділений, а якісь його частини зовсім видалені. Тому ми займаємося тільки комплексним дизайном інтер'єру. Інший дизайн не має права на життя - це просто трата часу і грошей замовника.

- Де і як ви підбираєте предмети інтер'єру для своїх замовників?

Ми співпрацюємо з перевіреними постачальниками та виробниками, як вітчизняними, так і зарубіжними. Крім цього, завжди користуємося пошуком в Інтернеті для створення первинного мудборду. Наприклад, в Інстаграмі, новинки з'являються швидше навіть ніж на сайті виробників або в партнерській розсилці.

- Як ви оцінюєте рівень розвитку представленості послуг українських дизайнерів в Інтернеті?

Поки є питання. Зокрема, часто українські дизайнери не публікують на своїх сайтах ціни на послуги, виставляють на сайті занадто маленькі або великі картинки, роблять довге завантаження сайту з логотипом фірми. Ми вважаємо, що подібні речі не дозволяють потенційному замовнику повною мірою оцінити дизайнера, а також дуже ускладнюють роботу з сайтом.

- Які переваги для вас і замовників дає Мережа в цій роботі?

В першу чергу - це віддалена робота і швидкий обмін інформацією. Ми можемо виконувати проєкти онлайн навіть не зустрічаючись з людьми особисто. Всі замовники бюро Vizdome Space проживають в різних точках України та Європейського Союзу.

Крім цього, Інтернет - зручний інструмент, що дозволяє швидко дізнаватися нові ідеї, ділитися своїми та взаємодіяти з іншими людьми.

- Дайте вашу оцінку нового сайту ТЦ «Аракс» у вигляді маркет-плейсу, на якому крім всього асортименту товарів будуть представлені та послуги дизайнерів.

Перш за все варто відзначити дуже зручний інтерфейс. А найголовніше, що даний сайт - це місце, де зустрічаються три учасники процесу створення дизайн-проєкту і його реалізації: замовник, дизайнер і постачальник.

- Наскільки цей формат цікавий і ефективний для вашої роботи?

Ми раді, що компанія Аракс надає нам можливість поділитися своїми ідеями інтер'єрів зі світом. Для замовника дуже зручно в процесі підбору предметів для свого приміщення бонусом знайти ще й хорошого дизайнера, який грамотно все розставить.

Рекомендуємо також

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір

19.04.2024

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір

На шляху до кращого сну: поради щодо вибору правильного матраца

11.04.2024

На шляху до кращого сну: поради щодо вибору правильного матраца

Мрія про власний басейн: Шлях до створення в домашніх умовах

03.04.2024

Мрія про власний басейн: Шлях до створення в домашніх умовах