Домашній офіс – у ногу з часом

10.01.2022

Домашній офіс – у ногу з часом

23

0

184

Поділитися:

1314

Останні кілька років внесли суттєві зміни в життя всіх людей на землі. Особливо це позначилося на способах комунікацій та веденні бізнесу. Зокрема, зараз робота вдома за часом та ефективності поступово стає рівною офісному формату. Тому для багатьох, хто найбільше часу проводить поза офісом та працює віддалено, виникає потреба у створенні домашнього кабінету, як основного робочого місця. У зв'язку з чим, все частіше у будинках та квартирах можна побачити обладнаний домашній офіс. 

Місце розташування такого кабінету може бути найрізноманітнішим - від окремої кімнати, за наявності такої площі, до зони на кухні, в спальні, передпокої або на лоджії. Але, де б він не був розміщений, в ньому має бути зручно і продуктивно працювати на самоті.

Сучасні віяння

Раніше, при словосполученні «домашній кабінет» у більшості з нас виникали асоціації з розкішним приміщенням, обробленим дорогими породами дерева та розкішними меблями: великим письмовим столом, кріслами зі шкіряною оббивкою, книжковими шафами з багатьма книгами. При цьому інтер'єр та дизайн такого приміщення передавав респектабельність та становище господаря.

Але такі віяння залишилися у минулому, акценти змістилися у бік простоти, функціональності та зручності. 

Сучасний домашній офіс часто може бути не в окремому приміщенні, оскільки все необхідне для роботи – гаджети та техніка мають невеликі розміри і спокійно розміщуються навіть на невеликому столі. 

У той же час, для ефективної віддаленої діяльності вдома необхідно врахувати, що навіть найскромніша робоча зона повинна відповідати вимогам ергономіки, практичності та естетики.

На думку дизайнерів, створення ідеального робочого місця, незалежно від офісного простору або домашньої атмосфери, вимагає врахування кількох основоположних принципів. І початковим етапом стане визначення місця у вашій оселі, яку можна відвести під робочу зону.

Варіанти розміщення

У випадку, якщо ви є щасливим власником свого просторого будинку, швидше за все, є можливість обладнати домашній офіс в окремій кімнаті. Це означає, що вам не доведеться ламати голову над тим, де ж знайти вільне, а головне - спокійне місце для розміщення невеликого столу. У такому разі можна відразу переходити до планування дизайну робочого кабінету з урахуванням його ергономічності. Для цього необхідно врахувати такі критерії:

  • Розміри та форму приміщення;
  • Кількість та розміри віконних та дверних отворів;
  • Рід діяльності господаря (кабінет маркетолога відрізнятиметься за дизайном від майстерні);
  • Розташування приміщення щодо сторін світла, що позначиться на рівні освітленості простору);
  • Загальний стиль будинку та смакові переваги його господарів.

Якщо говорити загалом, для домашнього робочого кабінету найкраще вибрати лаконічний та функціональний дизайн. Тоді в приміщенні, в оточенні строгих форм та простих рішень в обробці приміщення та його меблюванні, робочий процес буде найефективнішим.

Ті ж принципи варто використовувати під час створення дизайну маленького офісу в квартирі. Однак, в такому випадку, необхідно врахувати, що при облаштуванні кабінету на обмеженій і не пристосованій для цього площі потрібно додати гнучкості та універсальності в інтер'єрних рішеннях. Адже треба задіяти кожний сантиметр площі. 

В цьому випадку, як рекомендують дизайнери, потрібно абстрагуватися від недоліків планування та інших проблем наявної площі, а зосередитися на її перевагах. 

Безперечно, знайти місце під робочу зону в рамках стандартної квартири вкрай складно. Навіть невеликий письмовий чи комп'ютерний стіл займе чимало простору. Але ще потрібно врахувати системи зберігання для техніки та документів, а також дотримуватись правил ергономіки, щоб робочий процес був не тільки продуктивним, а й безпечним для здоров'я.

Тому відразу, при плануванні офісного простору в рамках квартири можна розглянути варіант використання замість консоль - стільницю, прикріплену до стіни. Тим більше, що для розміщення на ній сучасних комп'ютерів або ноутбуків достатньо неширокої консолі.


Різні кімнати – різні підходи

Підшукуючи місце під робочий кабінет у кімнатах із різним функціональним призначенням, необхідно розглянути всі кімнати та місця у квартирі.

Вітальня

Найчастіше у сучасній квартирі найбільшою кімнатою є вітальня. Окрім наявності вільної площі, при роботі є можливість не турбувати решту членів сім'ї. Тому, підшукуючи вільний простір, більшість зупиняють свій вибір саме на вітальні. 

У такому разі, оформлення робочого місця повністю підпорядковане колірним та стилістичним рішенням цієї кімнати. Це означає, що стіл, крісло та системи зберігання повинні бути виконані у загальній колірній гамі приміщення, щоб не виділятися. 
Наприклад, якщо вітальня обставлена ​​лаконічно і просто, тоді робочий кабінет також повинен бути максимально просто оформлений без жодних яскравих деталей, що вибиваються із загального вигляду.

Також можна використовувати таке оригінальне рішення, як організація робочого місця у вигляді «кабінет у шафі». Цей дизайнерський прийом заснований на тому, що робоче місце розташовується за розсувними дверцятами шафи. У такому випадку його можна закрити при прийомі гостей або в неробочий час.

 

Спальня

У малогабаритних або однокімнатних квартирах, як не крути, під облаштування робочої зони доводиться використовувати спальню. Особливо часто так роблять, якщо ця кімната використовується однією людиною. Тоді, у цьому усамітненому приміщенні господар цілком може собі дозволити обладнати невеликий домашній офіс. 

У випадку, якщо це жінка, письмовий або комп'ютерний стіл також можна використовувати як туалетний столик. При цьому системи зберігання виконуються у вигляді відкритих стилізованих поличок.

Кухня

Ще одним варіантом обладнання домашнього офісу для малометражних або квартир – студій є його розміщення на кухні. У такому разі робочий простір розміщується на обідньому столі. 

Звичайно ж, у такому варіанті, необхідно постаратися розмістити всю техніку та меблі так, щоб кухонна частина максимально була відокремлена від робочого сегмента, щоб не заважати сторонніми звуками.

Балкон або лоджія

Часто буває, що місце для робочої зони неможливо знайти в рамках квартири. Тоді, якщо не вистачає вільного простору, варто звернути увагу на такі допоміжні приміщення, як балкони та лоджії. 

Як показує практика, засклений та утеплений балкон, на який проведені необхідні комунікації, здатний стати чудовим домашнім офісом. І хоча балкони та лоджії не можуть похвалитися великою площею, їх цілком достатньо, щоб організувати зручний робочий простір. 

Ще ці приміщення мають незаперечну перевагу - розташування робочого кабінету на балконі або лоджії гарантує відокремленість та відокремленість від інших приміщень.

Допоміжні приміщення

Насправді, завдяки компактним сучасним меблевим рішенням, в даний час можна створювати міні-кабінети буквально в будь-якому вільному куточку або ніші. Зараз навіть складне з погляду геометрії місце, можна пристосувати під домашній офіс завдяки вбудованим елементам. 

Хоча, найкраще - робоче місце розміщувати біля вікна, проте сучасні світильники та лампи цілком можуть надати необхідну кількість світла для комфортної роботи, навіть на закритих та обділених денним світлом місцях.

Наприклад, для організації робочого місця, власники двоповерхових будинків або дворівневих квартир можуть використовувати простір під сходами. Ще один варіант для організації домашнього кабінету – пристосувати верхній ярус або простір сходового майданчика на другому поверсі.

Визначитись допоможуть у ТЦ «Аракс»

Безумовно, зараз все більше людей замислюються про облаштування робочої зони в домашніх умовах. У разі наявності великої площі та розміщення окремого кабінету, ідеальним варіантом є вибір вже готових гарнітурів офісних кабінетів, у яких до дрібниць продумані всі деталі. Адже недаремно дизайнери з конструкторами проєктують планування готових офісних просторів з урахуванням їхньої функціональності та практичності, щоб створити максимально зручні та комфортні умови для продуктивної роботи. 

Однак, у разі наявності невеликої площі та необхідності розмістити робочу зону в невеликій квартирі, як не крути, вам обов'язково знадобиться допомога досвідчених дизайнерів. 

Тому, якщо вам необхідно облаштувати робочу зону у своєму житлі, найкраще звернутися до фахівців, наприклад, у торгових центрах меблів та інтер'єру «Аракс» – на Кільцевій дорозі та Дніпровському шосе у Києві. 

Адже саме тут представлені найкращі магазини меблів та обладнання, а головне – каталог дизайнерів, які зможуть допомогти вам знайти правильне та найбільш підходяще під ваші запити рішення. 
Багатий асортимент та прийнятні ціни на якісні меблі та предмети інтер'єру допоможуть придбати все необхідне для облаштування будь-якого варіанту офісного місця вдома в одному місці. 

Крім того, саме тут можна отримати консультації продавців та виробників усіх магазинів, розміщених у ТЦ. А на сайті Araks.ua онлайн можна знайти масу порад та різних акцій, що додатково допоможе заощадити сімейний бюджет.

Рекомендуємо також

Як вибрати ідеальне ліжко: Повний посібник

03.05.2024

Як вибрати ідеальне ліжко: Повний посібник

Великодній графік роботи ТЦ «Аракс»

29.04.2024

Великодній графік роботи ТЦ «Аракс»

Оновлення спальні 2024: Простота та стиль

26.04.2024

Оновлення спальні 2024: Простота та стиль