01.09.2023

Домашній кабінет – робота в комфорті

Домашній кабінет – робота в комфорті

Стиль та способи життя сучасної людини поступово змінюються. Не встигли ми прийти до тями від подій 2020 року, коли багато хто був змушений перейти від офісної роботи до діяльності вдома, як знову більшості українців доводиться працювати віддалено. Але, хай там як, необхідно шукати способи виконувати робочі завдання і бажано робити це в комфортних умовах. Втім, щасливі власники будинків чи просторих квартир, як правило, давно подбали про те, щоб створити власний домашній кабінет. Але що робити тим, хто не має можливості виділити окрему кімнату для створення міні-офісу, запитайте ви. Відповідь проста – хто хоче, той завжди знайде можливості. Адже вибір місця для домашнього кабінету не обмежений: від спеціально виділеної для цієї мети кімнати до горища або комори. Кабінетом може бути навіть частина кімнати, де робоча зона виділена за допомогою стінки, шафи, ширми, а то й просто кольором стін або зміною рівня підлоги.

Справа смаку

Після того, як ви знайшли місце, можна починати облаштування домашнього кабінету. І тут, на відміну від звичного офісу, все залежить від переваг господаря: меблювання, оформлення та наповнення. Однак важливо не розгубитися, маючи велику свободу вибору, адже лише єдність усіх деталей створює комфортну обстановку та затишок. Крім цього, як частина житлового простору, кабінет повинен виконувати багато функцій.

Для початку необхідно розуміти, що облаштувати домашній офіс можна в різних стилях, залежно від цілей та завдань, які ви виконуватимете. Наприклад, можна просто облаштувати кабінет у вигляді простого робочого місця. Інша річ, якщо ви захочете проводити там переговори у неофіційній домашній обстановці. Або давно мріяли зробити домашній кабінет у вигляді бібліотеки. Ну чи це буде місце не тільки для роботи, а й зона відпочинку та релаксації. Все залежить від вас, вашого смаку та звичок, достатку та специфіки роду діяльності.

Нестаріюча класика

Попри величезну різноманітність стилів і різноманіття вибору, у всьому світі більшість людей, як і раніше, віддають перевагу класичним кабінетам. Їхня стилістика скрізь однакова: дорогі масивні меблі, виконані зі шпону та цінних рідкісних порід дерева, що створює почуття престижу та затишну атмосферу. У таких кабінетах часто зустрічаються елементи, де шкіра поєднується з деревом на тлі ручного різьблення та позолоти, пілястрів, цоколів із натурального дерева. При цьому в основному використовуються темні тони, що надає меблям солідність.

Як не крути, класика завжди в моді. Наприклад, у спеціалізованих торгових центрах «Аракс» можна знайти варіанти кабінету керівника, виконані в цьому стилі. Його характерні риси: потужна стільниця директорського столу зі вставками з натуральної шкіри, набірна стільниця, в яку вбудовані висувні ящики. При цьому ціна виправдана якістю натуральних матеріалів. Насамперед це масив дерева, шкіра, натуральний шпон та МДФ. Особливість таких кабінетів у класичному стилі є той факт, що всі його елементи мають оздоблення з натурального шпону навіть із внутрішньої сторони. А для зручності вибору шафи кабінету керівника є кілька різновидів: шафа з гардеробом та двома секціями для книг, шафа-бібліотека із двох секцій зі склом, одинарна шафа зі склом. При цьому в комплект входить невеликий приставний стіл-брифінг, розрахований на 2-х осіб.
Ще один приклад меблевого гарнітура, представленого в «Аракс», який може стати ідеальним варіантом для створення офісу у вашому будинку – кабінет керівника Тріумф.

Він поєднав у собі нетрадиційне поєднання кольорів та класичну строгість форм, що вигідно підкреслює його індивідуальність та стильову оригінальність. Що важливо, він виконаний у благородній колірній гамі, що дозволить йому гармонійно вписатися практично у будь-яке інтер'єрне рішення офісу. Крім цього, можливі право та лівосторонні варіанти виробів, і всі елементи кабінету керівника продаються окремо.

 

Нові віяння

Окрім престижних, але найчастіше масивних та дорогих класичних варіантів, можете звернути увагу на інші стилі – модерн та хай-тек. Зараз все частіше спостерігається тенденція використання меблів у світлих тонах з тонкою стільницею на металевих опорах або поєднання з елементами зі скла та шкіри. Такі полегшені конструкції дозволяють раціонально використовувати простір, не захаращуючи кімнату масивними дерев'яними елементами. При цьому покриття меблів може бути виготовлене зі шпону або синтетичних матеріалів з повною імітацією текстури деревини. А ось вартість таких домашніх кабінетів значно дешевша в порівнянні з класичними варіантами. Тим самим домашній кабінет у стилі модерн або хай-тек стає доступнішим без шкоди практичності, адже ламінат більш стійкий до температурних та механічних впливів, ніж шпон.

Комплектація

Отже, ви визначтеся зі стилем? Тоді потрібно вибрати, що саме входитиме до складу вашого домашнього кабінету. В цей час розрізняють два види комплектації меблів для кабінету - стандартні та нестандартні. Перша включає письмовий стіл, робоче крісло, диван і книжкові шафи. Тут же можна додати тумбу для відео та аудіотехніки. А ось комп'ютер і телевізор вимагатимуть присутності полиць для компакт-дисків та будь-якої комп'ютерної дрібниці. Також у кабінеті буде доречний сейф для зберігання цінних паперів, готівки чи коштовностей.

У нестандартній комплектації крім перерахованих меблів можуть входити найнесподіваніші для інтер'єру предмети: вітрини для розміщення колекцій господарів, спеціальні стелажі для призів та кубків або навіть невеликі барні стійки. Наприклад, якщо ви часто приймаєте у себе ділових партнерів та друзів, то при обладнанні кабінету компактною барною стійкою вже не обійтися без міні-кухні з мийкою.

Втім, такі налаштування можливі лише для великих приміщень. Але навіть маленька площа – не завада. Адже зовсім необов'язково купувати величезний стіл. Цілком можна знайти в кімнаті порожнє містечко і спробувати спорудити там робочу зону. Все, що буде потрібно, це лише правильна організація папок, предметів канцелярії та інших аксесуарів. А для того, щоб це місце не вибивалося із загального дизайну інтер'єру, можна вигадати механізм його закриття - штора або перегородка.

«Аракс» - будь-яке завдання під силу

Іншими словами, якщо ви вирішили створити у себе домашній кабінет, втіливши в меблів свої амбіції, характер, настрій та забезпечивши собі успішну, по-справжньому плідну роботу у комфортних умовах, беріться до справи. У цьому питанні великим помічником для вас можуть стати спеціалізовані ТЦ в Києві - центри меблів та інтер'єру «Аракс». Адже саме тут зосереджено велику кількість спеціалізованих меблевих магазинів. За допомогою менеджерів магазинів ви зможете підібрати варіант меблів для створення комфортного та затишного домашнього кабінету, що підходить під усі ваші вимоги та запити., або ж створити щось за Вашим індивідуальним запитом, а поради фахівців допоможуть вам втілити мрії в реальність та перетворити кабінет на ідеальне місце для продуктивної роботи.

23

0

187

Поділитися:

503

Рекомендуємо також

20.06.2024

Вдячність у знижках для наших захисників: створюйте затишок та комфорт у торговому центрі "Аракс" заощаджуючи

28.05.2024

Як вибрати ідеальні меблі для вітальні і не допустити помилок: поради щодо створення стильного та функціонального інтер'єру

14.05.2024

Вітальня 2024: Сучасні тренди та історична спадщина