11.07.2023

Дитячі радощі на відкритому повітрі

Дитячі радощі на відкритому повітрі

Ось і закінчилася шкільна пора й більшість дітей мають багато вільного часу, які вони можуть провести разом з батьками на дачі або в заміському будинку. Адже що може бути краще – після пилу та міської суєти поринути у літо, щоб цілі дні на проліт проводити на свіжому повітрі. Однак, дитині на дачі, особливо поки вона маленька, потрібно знайти можливості не сидіти в чотирьох стінах, уткнувшись у різні гаджети, а грати у дворі. І тут важливо створити не просто зручні куточки у дворі чи саду, а головне – безпечні місця.

Мистецтво вибору

Вирішивши облаштувати ігрову зону для своїх дітей, вибір більшості батьків схиляється до того, щоб поставити на дачі дитячий майданчик. Це цілком зрозуміло, адже саме він може стати місцем, де діти будуть не тільки розважатися, а й навчаючись, отримувати необхідне для організму, що росте, фізичне навантаження. Тим самим, внаслідок активного відпочинку діти отримають правильний розвиток, сформують міцний імунітет та покращать свій фізичний стан. А головне - дитина знаходитиме собі розвагу самостійно, тоді як дорослі можуть спокійно зайнятися своїми справами, яких на дачі завжди безліч.

Проте не варто обмежувати свій вибір стандартним рішенням для ігрової зони. Адже на дитячому майданчику може розміститися безліч цікавих пристроїв. Наприклад, окрім звичного будиночка та пісочниці, ігрову зону можна ще обладнати гойдалками, гіркою, турніком, або навіть басейном.

Наприклад, у спеціалізованих ТЦ у Києві - центрах меблів та інтер'єру «Аракс» – на Кільцевій дорозі та Дніпровському шосе у столиці є магазини, де можна придбати компактні басейни. Так, в Ecosoft – центрі чистої води представлені провідні бренди обладнання з водопідготовки й в тому числі новітні трендові басейни та хімічні витратні матеріали для їх обслуговування. Окрім цього, Ecosoft – центрі чистої води підібрати необхідне обладнання з очищення побутової, питної води та води для комерційних потреб. У такому разі будуть створені всі умови для активних ігор дітей і вони однозначно не нудьгуватимуть.

Місце дії

Отже, визначившись із набором дитячих радощів, які будуть у майбутній ігровій зоні, варто продумати, де ж розташувати дитячий майданчик на ділянці. Так, вибираючи потрібне місце необхідно врахувати кілька нюансів. І найкращим варіантом стане та ділянка вашої дачі, яка розташована в низині та захищена від протягів, в ідеалі – на південній стороні будинку, що має тіньову частину. Крім цього, щоб маленькі шибеники завжди були під наглядом, бажано, щоб дитячий майданчик проглядався з дому. У такому разі діти будуть у безпеці, а батьки – спокійні.

Визначившись із місцем, потрібно починати з покриття ігрової зони. Як і у всьому, на перший план у цьому питанні виходить безпека. Тому покриття на землі не повинно бути твердим, а на поверхні не повинно бути кам'яних виступів, гострих купин або ям та крутих схилів. На ґрунтову поверхню можна настелити штучний газон, або засипати землю піском або дерев'яною тріскою. Іншими словами, використовувати будь-який матеріал, який пом'якшуватиме удари при падінні.

Конструктив та позитив

Обладнавши місце дії, можна розпочинати монтаж ігрової зони. Найпростіший та найшвидший спосіб - купити готові комплекси для дитячих майданчиків. Ці набори вже розраховані на різні вікові групи та складаються зі збірних конструкцій. Зараз навіть можна знайти цілі розважальні парки, до яких входять такі елементи, як:

  • гірки;
  • пісочниці;
  • гойдалки;
  • будиночки;
  • тунелі та лази;
  • сходи, канати, сіті;
  • спортивні снаряди.

Зрозуміло, чим більше конструктивних об'єктів на території для ігор, тим цікавіше буде дітям проводити на ній час. Однак, такі набори коштують не дешево, тому можна обійтися кількома елементами. Крім цього, треба розуміти, що не встигнете озирнутися, як діти виростуть, а майданчик стане їм не потрібним. У такому разі потрібно продумати варіанти, як її можна буде переобладнати під місце для відпочинку вже всіх дорослих. Втім, будь-коли місце для ігор може поєднувати в собі відразу дві функції - ігровий майданчик і точку збору всієї родини на свіжому повітрі. Тому тут можна розмістити садові меблі: стіл зі зручними стільцями або гамак, розташований у тіні.

Якщо ви сумніваєтеся, найкраще звернутися до фахівців, які порадять як поєднати дитячий майданчик та зону відпочинку для створення затишної атмосфери на дачі або присадибній ділянці. Таких експертів можна знайти в ТЦ «Аракс», де є багато магазинів з якісними дачними меблями. Це і магазин CANVAS outdoor furniture, який представляє високоякісні різнопланові дизайнерські меблі для вулиці, а також KOLIBRY Luxury Rotang з широким асортиментом садових меблів. Або – у шоу-румі ALTANO outdoor concept.

Мало грошей – не завада

У випадку обмежених коштів, ви можете зробити ігрову зону своїми руками. Один з найпростіших варіантів – просто підвісити автомобільну шину на мотузку до дерева. А для більш привабливого дизайну, разом із дитиною прикрасити її за допомогою балончика у різні кольори. Крім цього, непотрібні шини чудово підійдуть для створення та інших конструкцій. Наприклад, гойдалка-качалка. Для її виготовлення потрібно просто розрізати навпіл шину. Поверх розрізаної деталі прикріпити дерев'яну дошку таким чином, щоб округлу частину покришки було повернуто до землі.

Ще один легкий варіант – зробити із шин смугу перешкод. Для цього вкопайте шини одну за одною, вишикувавши їх в одну лінію, щоб діти могли переступати по них. Крім цього, з покришок можна створити й інші корисні речі на майданчику, наприклад, лавки, ємності для сміття, декоративні прикраси та квіткові клумби. А потім дайте вашим дітям повну свободу дій щодо фарбування всіх елементів ігрової зони. Тим самим вони зможуть лише отримати масу задоволення не лише згодом під час ігор, а й відчути свою причетність у справі облаштування своєї ігрової зони.

23

0

187

Поділитися:

792

Рекомендуємо також

20.06.2024

Вдячність у знижках для наших захисників: створюйте затишок та комфорт у торговому центрі "Аракс" заощаджуючи

28.05.2024

Як вибрати ідеальні меблі для вітальні і не допустити помилок: поради щодо створення стильного та функціонального інтер'єру

14.05.2024

Вітальня 2024: Сучасні тренди та історична спадщина