10 порад щодо вибору дивана

12.10.2021

10 порад щодо вибору дивана

Dekorde, будинок німецьких меблів

2

2

Поділитися:

1075

Обираючи меблі, ми керуємося певними критеріями, яким вони повинні відповідати. Справедливо це і для вибору дивана. Перелік вимог може істотно відрізнятися. Ми розглянемо основні пункти, на які звертає увагу більшість покупців.

Спосіб використання

У кожної людини є свої звички. Хтось любить відпочивати на дивані лежачи, комусь комфортніше перебувати в позі напівлежачи або сидячи, витягнувши перед собою ноги. Залежно від цього варто вибирати форму і комплектацію дивана. Якщо ви любите дивитися телевізор з чашкою чаю в руках, варто вибрати модель з широкими підлокітниками з дерев'яною обробкою або з секцією у вигляді пересувного столика. Для тих, хто полюбляє лежати на дивані з ноутбуком або планшетом, підійдуть варіанти з регульованими підголівниками або великою кількістю подушок.

Зручність

Обираючи диван, покупці уточнюють у консультанта, наскільки зручна та чи інша модель. Відповісти на це питання об'єктивно неможливо. Кожен вкладає в це поняття щось своє. Комусь важливо, щоб диван був м'яким, хтось віддасть перевагу варіанту, який легко розкладається.

Тип спинки

Спинка дивана може бути цілісною або складатися з декількох подушок. Перший варіант виглядає більш офіційно, часто такі моделі диванів обирають для офісу або шанувальники класики. Дивани зі спинками, що складаються, мають більш неформальний вигляд, вони дозволяють швидко змінювати конфігурацію. Але варто пам'ятати, що чохли подушок необхідно регулярно чистити, щоб вони не втрачали свій вигляд. Задля спрощення задачі, при виборі дивана краще віддати перевагу моделі зі зйомними чохлами на замках.

Каркас

Міцність дивана безпосередньо залежить від якості каркаса. Він повинен бути виготовлений з якісної деревини. Найчастіше для цих цілей використовують березу або бук, меблі преміум-сегмента не рідко виготовляють з дуба. Деякі види диванів виготовляють на основі металевого каркаса.

Наповнювач

Вічна проблема вибору - пружини або поролон? Продавці меблів часто стверджують, що дивани з пружинним блоком більш зручні і довговічні. Частково це так, але варто розуміти, що пружинний блок при інтенсивній експлуатації може досить швидко вийти з ладу, в результаті пружини просідають, починають скрипіти або ламаються. В цьому випадку диван стає непридатним до використання. Особливо це актуально для недорогих диванів економ-класу. Моделі з правильним пружинним блоком зручні і забезпечують правильну підтримку хребта, тому не варто економити на якості.

Оббивка

Для оббивки дивана матеріал обирається в залежності від стилю кімнати і умов експлуатації. Хтось вважає за краще меблі з оббивкою зі шкіри або синтетичних замінників. Такі меблі доречно виглядають в офісі і в домашньому класичному інтер'єрі.

Відмінна альтернатива шкірі - мікрофібра або шенилл. Ці матеріали дуже комфортні, зручні в догляді, довговічні, але водночас дорогі.

Багато хто вважає за краще оббивку з гобелена, вона комфортна, має безліч відтінків. Зручно, якщо оббивка дивана виконана у вигляді зйомних чохлів.

Фурнітура та механізми

Що, в першу чергу, відрізняє якісні меблі від неякісних? Фурнітура та механізми. Це те, на чому ніколи не буде економити виробник, який цінує свою репутацію і робить ставку на якість. Якими б дорогими не були тканини та наповнювачі, якщо використовуються дешеві механізми, цей диван дуже швидко вийде з ладу.

Відрізняються механізми за способом розкладання дивана. Найпростіший і відомий - диван книжка. Це класика меблевого виробництва. Недолік - такі моделі вузькі й часто незручні.

Євро-книжка - варіація попереднього типу механізму, позбавлена ​​його основних недоліків. В цьому випадку у дивана витягується вперед нижнє сидіння і відкидається горизонтально спинка. Такий варіант досить міцний і зручний.

Диван, що викочується, розкладається вперед, це зручно, але вимагає наявності великої кількості вільного місця в кімнаті.

Дизайн

Професійні дизайнери інтер'єрів радять вибирати однотонні меблі спокійних кольорів, адже вони купуються не на один рік. Якщо хочеться додати кольору, це можна зробити за допомогою яскравих подушок і пледів.

Місце дивана в кімнаті

Диван - центральний елемент інтер'єру, тому з вибором цього предмету меблів слід визначитися в першу чергу. Перед покупкою обов'язково виміряйте розмір вхідних отворів і коридорів, щоб не сталося курйозу, коли куплені меблі неможливо буде занести в будинок.

Рекомендуємо також

Як обрати кухню на замовлення? Поради професіоналів

Як обрати кухню на замовлення? Поради професіоналів