Мрія про власний басейн: Шлях до створення в домашніх умовах

03.04.2024

Мрія про власний басейн: Шлях до створення в домашніх умовах

23

0

183

Поділитися:

135

Незабаром знову прийдуть теплі літні дні та всім нам захочеться поринути у прохолодні води моря, річки чи озера. Однак, якщо ви власник заміського будинку, в якому є басейн - ви щасливчик. Адже «особисте водоймище» не тільки є центром тяжіння для всієї родини, а й чудовим місцем для прийому гостей. Тим самим басейн у вашому будинку цілком може здійснити мрію про відпочинок та ощасливити всіх домочадців. Але щоб він завжди радував вас своєю чистотою, важливо знайти надійних постачальників і зробити правильний вибір якісних товарів для створення та збереження його в ідеальному стані.

Вибір обладнання

Попри видиму простоту, басейн – досить складна інженерна конструкція, яка для ефективної роботи потребує певного набору необхідного обладнання. Все це можна знайти в магазинах мережі спеціалізованих торгових центрів «Аракс». Саме тут є цілий список магазинів, що спеціалізуються на необхідному обладнанні та аксесуарах для організації роботи та догляду за вашим басейном. У мінімальний перелік таких пристроїв входять:

По-перше, пристрої для набору води – насоси. Саме вони накачують рідину у чашу. Насправді для наповнення басейну достатньо одного насоса, який підключений до свердловини або водопроводу. Але при цьому потрібно врахувати його потужність, яка вплине на швидкість набору води, а також стане одним із важливих критеріїв вибору очисних пристроїв. Наприклад, від вибору насоса залежить система фітингів, місце встановлення, довжина водопроводу від свердловини до насосного вузла та безпосередньо до басейну. Ці чинники найчастіше розраховуються ще стадії проєктування басейну. При цьому підрахунок ґрунтують не тільки на об'ємі води для перекачування, але враховують тип вашого електричного підключення.

По-друге, пристрої для очищення та підготовки води – фільтри. Саме вони необхідні, щоб підготувати воду та зробити ваш відпочинок безпечним для здоров'я. Зокрема, магазин Ecosoft у ТЦ «Аракс» пропонує високоякісні товари для підтримки чистоти та безпеки басейну. Тут можна знайти як дуже дорогі, так і найпростіші доступні фільтри. Зокрема, найпоширеніший метод очищення басейнів – встановлення скіммерів. Це спеціальний насос, який здійснює постійний забір води та подачу на очисний комплекс. Після цього рідина знову потрапляє до басейну вже в очищеному вигляді. Крім цього, очищення слід проводити та вручну. Робити це можна за допомогою пилососу для басейну, який працює за принципом забору та очищення брудної води та відкладень із дна чаші. Також ви можете використовувати великі скімери з додатковими функціями хлорування або знезараження іншим методом, фільтруючі системи з іонізацією, очищенням за допомогою срібла та інших елементів, станції фільтрації води, які встановлюються на вхід та очищають рідину перед заповненням басейну, або фільтри грубої очистки, необхідні для нормальної роботи насосів у системі. За наявності таких очисних систем ви досягнете довгої та якісної служби вашого басейну.

Необхідні дрібниці

Щоб ви та ваші близькі насолоджувалися кожною хвилиною, проведеною в басейні, крім спеціалізованого обладнання, ще необхідно придбати високоякісні товари для підтримки чистоти, безпеки та естетичного виду басейну. Наприклад, консультанти магазину Ecosoft докладно розкажуть про плавальні засоби, освітлення, кришки, покриття та всі необхідні деталі, які лише на перший погляд, здаються незначними. Зокрема, вам знадобиться покривало від пилу та бруду. В ідеалі їм слід увечері вкривати водну поверхню, щоб вода не забруднювалася і вам не доводилося чистити дно та поверхню води щоранку. Щоб захистити верхню частину басейну від попадання пилу, мошок, листя з дерев та іншого сміття існує кілька способів.

Найпростіший варіант - купити повітряно-бульбашкову плівку, яка буде служити вам як плаваюче покривала. Важливо, щоб це покриття було виконане в розмір і за формою вашого басейну. Але, як ви здогадуєтеся, такий захист не є повноцінним. Більш якісний варіант – спеціальний тент на каркасі. Це простий та надійний спосіб захистити воду, декоративне оздоблення та обладнання від впливу опадів, сонячних променів, сміття та інших неприємних факторів.

Крім цього, для створення ідеального басейну, необхідно придбати додаткові аксесуари та прикраси. Наприклад, підсвічування за допомогою спеціальних світильників стане не тільки необхідним елементом для забезпечення безпеки під час купання в темний час доби, а й значним елементом дизайну. Також сходи та гірки зроблять користування басейном зручнішим та приємнішим, виключать ризики травм. Такі аксесуари не тільки виконують функціональні завдання, а й стає одним із красивих та стильних доповнень.

Як бачите, вибір всього необхідного для функціонування басейну досить великий. Але, попри різноманітність, варто порівнювати фактори ціни та якості. Як показує практика, купувати дешеві аксесуари для басейну небезпечно, вони можуть вийти з ладу та порушити роботу всього комплексу. Тому краще віддати перевагу перевіреній продукції від відомих виробників у цій сфері.


Басейн - прикраса ділянки

Щоб ваш басейн став не лише приємним місцем для відпочинку, а й однією з основних прикрас ландшафтного дизайну. Окрім простого купання можна створити цілий оздоровчий мікроклімат із дизайнерським оформленням. Найпростішим варіантом є оформлення зони навколо басейну плиткою чи дошками, де можна розмістити пару лежаків. За бажанням можна додатково оформити простір навколо басейну за допомогою парасольок або різних фігурок, які встановлюються по периметру.

Якщо ви хочете створити біля басейну повноцінну відпочинкову зону, тоді поруч можна поставити барбекю, обідній столик і крісла. При цьому особливу увагу варто приділити покупці меблів для цієї зони. А саме – подивитися на матеріал, з якого виготовлено вироби. Найкраще зупинити свій вибір на предметах інтер'єру із пластику або ротанга, які добре переносять вологу. Саме такі меблі та аксесуари для оформлення зони відпочинку ви зможете знайти у магазинах, що спеціалізуються на аксесуарах для басейнів із зазначенням унікальних пропозицій: Altano, Canvas, Kolibry у мережі ТЦ «Аракс».

Рекомендуємо також

Великодній графік роботи ТЦ «Аракс»

29.04.2024

Великодній графік роботи ТЦ «Аракс»

Оновлення спальні 2024: Простота та стиль

26.04.2024

Оновлення спальні 2024: Простота та стиль

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку

23.04.2024

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку