23.02.2023

6 трендів у кольорах фарби в 2023

6 трендів у кольорах фарби в 2023

З початком нового року з’являється низка прогнозів щодо того, що буде в трендах у наступні 12 місяців. Перш ніж ви накинетеся на нас за ще один прогноз тенденції, про який ніхто не запитував, дозвольте нагадати вам, що

1) вибір кольорів фарби – складна справа, і

2) визначення кольорів, до яких тяжіють інші, є одним із найкращих джерел натхнення.

Якщо ви хочете прикрасити свій дім у цьому році - це трендові кольори фарби, які Ви побачите скрізь у 2023.

ТРЕНД 1. Теплі коричневі

Сью Кім, директор із кольорового маркетингу компанії Valspar, прогнозує, що комфорт стане визначальною темою для кольорів фарби 2023 року, і що може бути затишнішим за теплий відтінок коричневого? Кім зазначила, що цей колір відображає «вдячність до спадщини та майстерності», що означає, що він ідеально поєднується з ностальгічними та вінтажними впливами, які ми бачимо всюди, від моди до домашнього декору.

ТРЕНД 2.Темно-синій і чорний

Ніколь Гіббонс, засновник лакофарбової компанії Clare, очікує, що ми й надалі спостерігатимемо глибокі темні відтінки, як-от темно-синій і чорний, набуваючи нового погляду на нейтральні. «Люди, ймовірно, завжди будуть схильні перестрахуватися, коли справа доходить до кольору, але якщо вийти за межі цієї рамки, похмурі відтінки стануть сюрпризом», — сказав Гіббонс.


Якщо думка про те, щоб ваші стіни були такими темними, звучить як рецепт катастрофи, майте на увазі, що ці глибокі відтінки так само універсальні, як і більш традиційні білі та сірі. «Спробуйте їх будь-де, де б ви поставили більш «типовий» нейтральний — вітальні, спальні, їдальні — ми впевнені, що ви будете приємно здивовані результатами», — сказав Гіббонс.

ТРЕНД 3. Сміливі червоні

Якщо колір 2023 року за версією Pantone свідчить про те, що ми переходимо в еру насичених, безстрашних червоних. Хоча це сімейство кольорів, можливо, не для всіх, такі відтінки, як пурпурний і малиновий, ідеально підходять для відновлення енергії у вашому просторі, навіть якщо ви використовуєте їх лише як акцент. Щоб отримати більш примхливий погляд на цей тренд, обирайте більш глибокі відтінки, як-от бордовий або темно-бордовий, для сексуального, вишуканого образу. «Коли ви використовуєте це для повного кольору в просторі, спробуйте використовувати матове покриття, щоб зменшити яскравість кольору, або використовуйте тепле освітлення, щоб створити настрій», — запропонувала Кім.


Навіть якщо ваш простір невеликий, сміливість – це не обов’язково погано. «Правила дизайну-кліше свідчать про те, що вам слід уникати темних або сміливих кольорів у невеликих приміщеннях, — сказав Гіббонс, — але в правильному просторі з хорошим природним освітленням сміливий колір може справити великий вплив на невеликий простір, додавши індивідуальності та вау-фактора. чого ви просто не можете досягти за допомогою безпечної нейтралі».

 

ТРЕНД 4. Натуральна зелень

Шавлійно-зелений був «самим» кольором 2022 року, і цей тренд кольору фарби, натхненний природою, нікуди не подінеться. «Протягом останніх трьох років зелень стабільно займає перші позиції в наших списках, і вони не демонструють жодних ознак зупинки», — сказав Гіббонс.


Кім погодилася, що зелені фарби залишаться популярними у 2023 році, частково через їх заспокійливий ефект. «Занурення в природу дозволяє нам відпочити від невизначених часів, а зелений дозволяє нам насолодитися заспокійливими тонами природи», — пояснила Кім.

ТРЕНД 5.Нейтральні відтінки рум'ян

Пам'ятаєте, на початку 2000-х абсолютно все було зафарбовано в сірий колір? Я передбачаю, що в цьому десятилітті ми побачимо цей перехід до більш теплих, майже рожевих нейтральних кольорів. Подумайте про пом’якшені відтінки теракоти, земляні глиняні кольори та бежеві кольори, які межують із рум’янами.

ТРЕНД 6. Вибір кольору, обґрунтований психологією

Якщо ви справді застрягли у виборі кольору фарби, вам може допомогти психологія кольору. «Люди залучаються до психології кольорів і використовують кольори та відтінки, які пропонують певний емоційний стан або настрій у їхньому стилі дизайну», — сказала Кім. «Незалежно від того, чи хочете ви почуватися радісними, спокійними, натхненними чи навіть відновленими, для кожного настрою є свій відтінок. Наприклад, ви можете вибрати синій для спокійної атмосфери, зелений для сприяння розвитку мислення або помаранчевий для сприяння позитиву та грайливості.

23

0

182

Поделиться:

401

Рекомендуем также

Обновление спальни 2024: Простота и стиль

26.04.2024

Обновление спальни 2024: Простота и стиль

Линолеум: выбор и характеристики напольных покрытий для дома

23.04.2024

Линолеум: выбор и характеристики напольных покрытий для дома

Как удобно разместить гостей, несмотря на ограниченное пространство

19.04.2024

Как удобно разместить гостей, несмотря на ограниченное пространство