25.01.2024

Як фотошпалери можуть змінити інтер'єр і настрій вашого будинку?

Як фотошпалери можуть змінити інтер'єр і настрій вашого будинку?

Напруга та виклики останніх років даються взнаки. Тому кожен з українців по можливості намагається внести у свій побут хоч трохи фарб та бажаних насолод. Наприклад, ви давно мрієте поїхати до теплих країн і побачити захід сонця? Або вам сняться гірські вершини з крутими схилами, що йдуть за хмари? Однак не засмучуйтеся, що зараз ви не можете побачити все це на власні очі. У майбутньому все можливо, а поки що можна використовувати альтернативний варіант - фотошпалери. За допомогою їх можна не тільки привнести до свого будинку частинку моря або велич гір, але й виділити якусь частину кімнати, а також приховати недоліки та дефекти стін. Щобільше, за допомогою фотошпалер можна візуально зробити кімнату більше.

Як вибрати

Незалежно від того, що ви вирішили – прикрасити свій побут або відкоригувати огріхи старого ремонту за допомогою фотошпалер, головним критерієм для їх вибору є позитивні емоції. Адже вибране зображення буде довгий час, що знаходиться поруч з вами, коли ви знаходитесь вдома.

Крім цього, бажано, щоб базові відтінки фотошпалерів поєднувалися з іншими елементами інтер'єру: шторами, меблями або килимовими покриттями. Також варто врахувати, що теплі відтінки візуально стискають простір, а холодні навпаки розширюють. Наприклад, у кімнатах, що виходять вікнами на південь та наповнених природним сонячним світлом, найкраще клеїти фотошпалери насичених відтінків. Тут підійдуть навіть темні кольори, тим самим ви позбавитеся надлишку сліпучого світла і зробите приміщення більш камерним. А ось у кімнатах, що виходять на північ, будуть доречні фотошпалери у бежевій, жовтій та золотій палітрі. Хай там як, однозначно важливо враховувати колірну гаму при виборі та пам'ятати, що яскраві та насичені кольори створюють енергійний настрій, а спокійні пастельні – заспокоюють.

Також вибір фотошпалер залежить від приміщення, де ви збираєтеся їх розмістити. Для маленьких кімнат із вільною стіною, не закритою шафами та полицями, ідеальним варіантом стане малюнок з перспективою вдалину. Завдяки таким фотошпалерам візуально кімната зросте в розмірах. Але не забувайте просте правило, яке часто використовують професійні дизайнери: горизонтальні малюнки збільшують ширину, а вертикальну висоту.

Якщо вам навпаки потрібно розділити велике місце типу суміщену кухню з вітальнею, тоді потрібно зонувати місце. І фотошпалери чудово впораються із цим завданням. А головне, крім візуального поділу простору на зони, ви зможете снідати на кухні, наприклад, з видом на океан або фантастичні пейзажі.

Фотошпалери стануть у пригоді та тоді, якщо хочете освіжити дитячу кімнату. Щоб створити веселу та ігрову атмосферу, вибирайте зображення з персонажами улюблених мультфільмів або барвисті абстракції. Такі картинки можуть стати полем для фантазії та надихнути на творчість ваших дітей.

Інший вид фотошпалер з квітами або рослинами можуть створити гарний настрій, додавши свіжості до життя та інтер'єру будинку. У зв'язку з чим вони добре підходять для спальні, вітальні або передпокою.

Додати родзинку

Насправді в будь-якому місці квартири чи будинку можна використовувати цей вид шпалер. Адже акцентна стіна – це чудовий спосіб додати характер інтер'єру. Головне вибрати стіну, яка видно від входу, але не впадає у вічі при постійному перебуванню в кімнаті. Інакше малюнок може швидко набриднути – це, мабуть, єдина нестача таких шпалер. Тому відмінно підійде стіна за диваном або ліжком, яке помітне при вході та при цьому не настирливе.

Ще одне незвичайне застосування фотошпалер, яке використовують деякі дизайнери, пов'язане з їх застосуванням не за прямим призначенням. Наприклад, берете відповідне зображення та оформляєте його в рамку, тим самим створюючи картину. Або можна зробити модне модульне зображення, розділивши малюнок на кілька частин. Таке нове творіння можна повісити на стіну, внісши нові нотки в інтер'єр, зробивши його унікальним.

Іншими словами, фотошпалери – це простий та ефективний спосіб прикрасити ваш побут. Для створення настрою достатньо вибирати зображення, які вам подобаються та викликають позитивні емоції. Це можуть бути красиві краєвиди, яскраві квіти, милі тварини чи абстрактні композиції. Головне, щоб вони відповідали вашому смаку та підходили до стилю вашого інтер'єру.

Втім, як кажуть «краще один раз побачити, ніж сто разів почути», просто спробуйте. Наприклад, ви можете відвідати магазин Zaha home group в ТЦ «Аракс», і фахівці компанії запропонують вам варіанти, які припадуть до смаку. Або загляньте в бутік . Дизайнери компанії впевнені, що «шпалери на стінах, це як одяг для дівчини, не головне, але таке важливе». Тому їхня любов до незвичайних видів настінного покриття дозволила зібрати колекцію з паперових, флізелінових, тканинних шпалер, а також зі шпону, набуку, бананового листя, трави, мішковини та ротанга. Завдяки роботі з провідними архітекторами у магазині Naya Design ви знайдете чудову колекцію контрактних та дизайнерських фотошпалер на відмінних голландських основах. А однією з новинок став друк на скловолокні для ванної кімнати.

23

0

185

Поділитися:

677

Рекомендуємо також

Вітальня 2024: Сучасні тренди та історична спадщина

14.05.2024

Вітальня 2024: Сучасні тренди та історична спадщина

Як вибрати ідеальне ліжко: Повний посібник

03.05.2024

Як вибрати ідеальне ліжко: Повний посібник

Великодній графік роботи ТЦ «Аракс»

29.04.2024

Великодній графік роботи ТЦ «Аракс»