Що краще – свій інтернет-магазин чи маркетплейс?

02.11.2021

Що краще – свій інтернет-магазин чи маркетплейс?

23

0

181

Поділитися:

1150

Інтернет шопінг став необхідною складовою для успішного продажу будь-яких товарів. Практично всі зіткнулися з реальністю, яка поставила традиційну торгівлю перед необхідністю представити свою продукцію не лише на фірмових сайтах, а й у рамках спеціалізованих платформ електронної комерції – онлайн-майданчиків торгових центрів. 

Такі маркетплейси вже завоювали популярність серед споживачів у всьому світі та демонструють постійне зростання продажів. В рамках цієї тенденції компанія «Аракс» створила маркетплейс Araks.ua для своїх торгових центрів меблів та інтер'єру, що допомагає реалізувати товари магазинів, представлених у меблевих центрах компанії.

В Україні поки що не всі виробники та власники offline точок, які мають власні сайти, впевнені у необхідності розміщення своїх товарів на маркетплейсах ТЦ. Пов'язано це з тим, що вони нехтують головною перевагою маркетплейсу для продавців, що полягає в тому, що він приваблює великий потік потенційних покупців і є найзручнішим інструментом продажу. Адже саме тут, в одному місці, споживач може знайти і купити все, що потрібно, при цьому заощаджуючи час, якого з кожним днем ​​дедалі менше. 

Судіть самі, власний сайт окремого магазину – це вітрина однієї точки, тоді як маркетплейс – це весь торговий центр із безліччю вітрин. 
Крім того, «Аракс» – це відоме ім'я, яке покупці вже знають. У той час, як для свого інтернет-магазину, рітейлеру потрібно буде витратити великі рекламні бюджети, щоб залучити трафік необхідної цільової аудиторії.

Крім цього, для створення, наповнення та просування власного онлайн-магазину необхідна команда фахівців: професійні веб-розробники, дизайнери, інтернет-маркетологи та багато інших фахівців. Адже мало мати сайт, необхідно щоб на вас працювали експерти, які добре знаються на всіх інструментах маркетингу в мережі: від налаштування реклами, до SEO та SMM. А маркет-плейс Araks.ua, завдяки правильно налаштованим параметрам SEO, а також масштабним рекламним кампаніям ТЦ «Аракс», вже має знання та довіру серед аудиторії, що автоматично поширюються на продавців майданчика.

Якщо говорити загалом, обидва формати мають право на життя. По суті, і свій інтернет-магазин, і торговий майданчик — це два самостійні канали продажу. Власний інтернет магазин – це окремий бренд та візитна картка продавця. А маркет-плейс Araks.ua – це доступ до великої аудиторії, нових покупців, розширення продажів та готові інструменти. Тому розміщення на маркетплейсі найвигідніше рішення.

Рекомендуємо також

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку

23.04.2024

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір

19.04.2024

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір

На шляху до кращого сну: поради щодо вибору правильного матраца

11.04.2024

На шляху до кращого сну: поради щодо вибору правильного матраца