16.06.2023

Оновити кухню – дешево та сердито

Оновити кухню – дешево та сердито

Коли навколо світ постійно змінюється, звичний інтер'єр нашого будинку починає сприйматися чимось застиглим і затхлим. У такому разі вам час внести живий струмінь у звичний інтер'єр. Безумовно, найпростіше зробити ремонт і купити нові меблі. Проте, з огляду на реалії сьогодення, далеко не всі українці можуть себе це дозволити. Але не засмучуйтесь, є безліч способів оновити кухню без ремонту, перетворивши приміщення до невпізнання за допомогою простих і недорогих прийомів.

Місце збору

Споконвіку кухня була одним із місць у будинку чи квартирі, де домочадці проводять багато часу. Сімейні вечері, зустріч гостей, не кажучи вже про час, проведений господаркою під час приготування їжі. Така інтенсивна експлуатація, безумовно, позначається на зношуванні меблів та предметів начинки. Та й сам інтер'єр через кілька років неабияк набридає. То що робити?

Почнемо зі звичайнісінького і вимагає грошових вкладень – перестановки. Безумовно, це найпростіший спосіб вдихнути нове життя на кухню. Наприклад, ви давно думали про те, що обідній стіл потрібно розташувати навпроти вікна, щоб промені лагідного сонечка рівномірно висвітлювали всіх, хто сидить за столом. Час прийшов - розмістіть обіднє місце навпроти вікна, і при необхідності пересунувши кухонні шафи в інший бік. Після цього уважно подивіться на штори, наскільки вони підходитимуть вам при новому розміщенні меблів? Не дуже подобається? Не проблема – замінити оздоблення віконного отвору – один із найлегших і найприємніших способів. Хоча, не дивлячись на його простоту, ефект вас безсумнівно порадує, якщо замість бляклих відтінків штор на зміну їм прийдуть нові кольори і яскраві фарби.

Нове – добре забуте старе

Якщо перестановка шафок та обідньої групи не принесла бажаних змін, перетворімо старий гарнітур на новий. Думаєте, це неможливо? Помиляєтеся, є безліч способів зробити це та кілька з них:

  • Можна перефарбувати фасади чи всі панелі та елементи.
  • Або поклеїти декоративну плівку. Як у першому, так і в другому випадку – не зупиняйте себе, дайте волю фантазії. Благо, вибір кольорів фарби і варіантів плівки, що самоклеїться, в магазинах дуже великий.
  • Можна замінити фурнітуру. Ви здивуєтеся наскільки зміна ручок пожвавить кухонний гарнітур. Безумовно, це потребує деяких вкладень, але ефект значно потішить.
  • Або можна зовсім замінити старі фасади. Зрозуміло, що тут вам доведеться витратитися на покупку нових. Але, враховуючи, що це лише частина кухонного гарнітура, вартість нових дверей обійдеться вам набагато менше, ніж заміна всіх кухонних меблів. А ось ефект оновлення буде практично порівнянний із повною заміною. Особливо це актуально для тих, хто давно помічав обдерті краї кухонних дверей.
  • Ще один спосіб оновити кухню – замінить шпалери чи дизайн стін. Наприклад, темні тони замініть на світлі, набрид рослинний принт - зверніть увагу на абстрактні лінії. Ще простіше – якщо не хочете розводити бруд у квартирі та міняти шпалери, їх можна просто перефарбувати.

В «Аракс» допоможуть

Звичайно, справа хороша, але завжди вислухати думку професіоналів. Так, якщо вам необхідно визначити як оновити свою кухню, підібрати ідеальний варіант найпростіше відвідати спеціалізовані ТЦ у Києві – центри меблів та інтер'єру «Аракс» – на  Дніпровському шосе та Кільцевій дорозі у столиці. Амелі, Anova, Arredo3, Bravo, Dekorde, Будинок німецьких меблів, GHsmart, Merx, Студія кухонь, Novozhi, PODIUM, Студія дизайну інтер'єру, Roda, Shite, Меблі Столиці, Right, Lemberg, Meblesse та багато інших.

23

0

187

Поділитися:

450

Рекомендуємо також

20.06.2024

Вдячність у знижках для наших захисників: створюйте затишок та комфорт у торговому центрі "Аракс" заощаджуючи

28.05.2024

Як вибрати ідеальні меблі для вітальні і не допустити помилок: поради щодо створення стильного та функціонального інтер'єру

14.05.2024

Вітальня 2024: Сучасні тренди та історична спадщина