Мережа - це додатковий інструмент в роботі будь-якого дизайнера

03.02.2021

Мережа - це додатковий інструмент в роботі будь-якого дизайнера

23

0

181

Поділитися:

947

Звернення до дизайнера інтер'єрів традиційно є гарантією отримання функціонального і красивого простору для життя. Засновник студії  Яна Петрик запрошує своїх замовників пройти шлях від проєкту до запуску кота  в будинок разом. І ділиться з нами своїм баченням сучасних тенденцій, а також значенням Інтернету в роботі дизайнера.

Наскільки зараз затребувані послуги дизайну інтер'єрів і які основні тренди?

Послуги дизайнера сьогодні, як ніколи, актуальні та затребувані. Люди вперше за довгий час зрозуміли, що будинок - це щось більше, ніж квадратні метри, укомплектовані меблями. Перш за все - це естетично та ергономічно-продуманий простір для роботи, навчання та відпочинку всієї сім'ї 24/7.

Якщо ж говорити про тренди, можна сказати, що основний звучить так:

«Мій будинок допомагає мені».

Так, не кожен може собі дозволити укомплектувати житло системою «розумного будинку», але точно кожен може зробити його більш технологічним, додавши навіть мінімальний набір «розумної» техніки: робот пилосос, посудомийну машину, систему відеонагляду/охорони або той же датчик протікання води. Але навіть ці прості пункти не завжди враховуються при роботі над проєктом будинку самостійно, без допомоги дизайнерів.

 

Які основні запити українських клієнтів?

Цього року у нашій студії точно з‘явилась загальна тенденція - клієнти приходять більш підготовленими та чітко зорієнтованими. Вони багато знають про дизайн, що в тренді, що вже ні, і той об‘єм референсів, який ми бачимо від них - просто захоплює. Це говорить про те, що люди самі почали більш детально цікавитися питаннями дизайну, вивчати новинки та приходять до нас з повним розумінням чого хочуть.

 

Наскільки затребуваний комплексний підхід в дизайні будинків і квартир?

А хіба можна інакше? Місія нашої дизайн-студії - комплексно продумати всі деталі майбутнього житла, від ергономічно правильного простору до красивої реалізованої картинки. Робота над дизайн-проєктом завжди починається з планування і розміщення меблів - це два кити, на яких будується вся подальша робота. А фінішний результат буде ідеальним тільки тоді, коли всі елементи зібрані та поєднані разом, від великого до малого.

Тому ми займаємося комплексним проєктуванням інтер'єрів з урахуванням реальних меблів, сантехніки тощо і ми, перш за все, зацікавлені, щоб всі рендери з наших проєктів «оживали», якщо навіть реалізуються без нашої допомоги.

Де і як ви підбираєте предмети інтер'єру для своїх замовників?

Для пошуку і підбору ми використовуємо онлайн і оффлайн майданчики, в тому числі і ТЦ «Аракс». Все частіше і частіше ми комплектуємо наші проєкти предметами, які виготовлені в Україні та дуже любимо, коли є куди приїхати, побачити та протестити.

Крім того, в умовах карантину, Інтернет стає єдиним можливим рішенням у роботі з комплектацією об'єктів і ми змушені приймати ці реалії. Тому, якщо в цьому напрямку з'являються нові ідеї - це великий плюс для всіх гравців будівельного ринку. Мережа - це додатковий інструмент в роботі будь-якого дизайнера, але бувають випадки, коли все спілкування і навіть підбір необхідних матеріалів та меблів проходить тільки онлайн, і тоді Мережа - це єдине джерело зв'язку і роботи, вцілому. Крім того, Інтернет стирає всі заборони та межі, з будь-якої точки світу можна робити свою роботу так само якісно і детально.

Дайте вашу оцінку нового сайту ТЦ «Аракс» у вигляді маркет-плейса, на якому крім всього асортименту товарів будуть представлені й послуги дизайнерів?

Такий формат, однозначно, надасть більше можливостей як дизайнерам, так і виробникам і продавцям. Думаю, завдяки маркет-плейсу Araks.ua, однозначно, зав'яжуться нові сильні компейни. Наприклад, наша мета - зробити якомога більше красивих будинків. І якщо є ще один додатковий ресурс, який в цьому також зацікавлений - чому б і ні?

Рекомендуємо також

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку

23.04.2024

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір

19.04.2024

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір

На шляху до кращого сну: поради щодо вибору правильного матраца

11.04.2024

На шляху до кращого сну: поради щодо вибору правильного матраца