15.09.2023

Чому корпусні меблі – це майбутнє житлового комфорту?

Чому корпусні меблі – це майбутнє житлового комфорту?

У наш час практично неможливо знайти жодного будинку чи квартири де б не було корпусних меблів. Це не випадково, адже такий вид меблів не тільки чудово виглядає, а й відрізняється практичністю. Багато хто пам'ятає як кілька десятиліть тому багато хто мріяв купити «стінку», або комплект із серванту, шаф та тумб. Це уявлялося верхом комфорту та функціональності. І, хоча в наші дні такі «стінки» втратили свою популярність, корпусні меблі, як і раніше, популярні, оскільки має головну перевагу - міцний корпус, завдяки якому вони стійкі. Крім цього, такі меблі, будучи модульними або складаються з окремих елементів, можуть використовуватися як цілим комплектом, так і окремими частинами, завдяки чому ви зможете розставляти меблеві модулі так, як вам заманеться, втіливши в реальність будь-який дизайнерський задум.

 

Види корпусних меблів

Незважаючи на свою простоту, даний вид меблів має три основні різновиди корпусних меблів для кімнат:

Модульні системи

Такі конструкції складаються з окремих блоків або як їх називають "модулі". Така будова дуже зручна, оскільки дозволяє комбінувати окремі модулі один з одним і розміщувати їх так, як вам заманеться. Таким чином ви без особливих зусиль зможете розставити такі меблі в будь-якій кімнаті. При цьому така модульна система має незаперечну перевагу – низьку собівартість. Таким чином ви зможете купувати нові модулі, що не сильно обтяжують сімейний бюджет. Також позитивним моментом модульних корпусних меблів є можливість зміни схеми її розміщення в будь-якому обраному вами порядку.

Гарнітури

Другим різновидом корпусних меблів є гарнітури, які являють собою готову комбінацію окремих меблевих компонентів. При цьому всі складові гарнітура виконані у певному стилістичному напрямку та найчастіше в єдиній палітрі кольорів. Тим самим досягається ідеальне поєднання окремих елементів між собою. Таким чином, купивши гарнітур для спальні, ви придбаєте відразу всі необхідні елементи для оформлення та створення комфорту у вашій кімнаті.

Вироби на замовлення

І останнім, третім різновидом корпусних меблів є вироби на замовлення. Безумовно, такі корпусні меблі за індивідуальним замовленням вважаються ідеальним варіантом для тих, хто хоче самостійно придумати всі елементи оздоблення у своєму будинку. У такому випадку меблевий салон, який співпрацює з виробництвом, надасть вам фахівця, який зробить необхідні виміри та проконсультує щодо доступних варіантів, виходячи з ваших потреб та побажань. В результаті буде створено проект, а меблева фабрика розпочне його реалізацію.

Основа всього

Як не крути, але будь-яка якість будь-якого виробу залежить від матеріалів, з яких він виготовлений. У цьому сенсі не стали винятком і корпусні меблі. Тому при виборі цього виду меблевої продукції необхідно добре орієнтуватися в матеріалах, з яких вона виготовлена. Почнемо за рівнем важливості.

1. Натуральне дерево. З нього може бути виконаний каркас виробу, фасади чи інші деталі оздоблення. При цьому особливе значення має вибір породи дерева, з якого виготовлені корпусні меблі. Це може бути дуб, горіх, береза, клен, ясен, бук чи вишня. Саме від виду деревини залежить довговічність всього виробу та його зовнішній вигляд. Достоїнством корпусних меблів з натурального дерева є його екологічна безпека та чудовий зовнішній вигляд. При цьому натуральне дерево дуже легко реставрувати. Однак у нього є недоліки. Наприклад, висока пожежна небезпека натурального дерева, а також здатність вбирати вологу, що потребує особливих умов експлуатації.

2. Шпон. Даний матеріал виготовляють із тонкого зрізу натурального дерева. Така тонка пластина деревини наклеюється на будь-яку основу та покривається меблевим лаком, який захищає поверхню від різних пошкоджень. Такі шпоновані корпусні меблі зовні виглядають не гірше за зразки з масиву, але коштують набагато дешевше.

3. Плити ДСП чи МДФ. Зокрема, ДСП виготовляють із дрібних стружок та тріски, які спресовуються на спеціальному обладнанні. А ось МДФ роблять з тирси, яку перетирають в порошок, а потім пресують. Обидва ці матеріали зараз дуже популярні при виготовленні корпусних меблів, оскільки є бюджетним варіантом, що значно здешевлює вартість всього виробу. Крім того, МДФ вогнетривкий матеріал, стійкий до грибка та проникнення вологи, тому найчастіше з нього роблять вироби, призначені для ванної кімнати та кухні.

При цьому з ДСП чи МДФ можуть бути виконані каркас та фасади виробу. Проте, на жаль, якість МДФ та ДСП не зрівняється з натуральним деревом.

4. Ламіноване покриття. Такий матеріал має шарувату структуру, при цьому зовнішні шари можуть бути пластиковими або зі шпону. Завдяки такій будові ламінат є дуже легким матеріалом, а специфіка його виробництва дозволяє робити вироби навіть циліндричної форми.

5. Метал. Як не крути, будь-який меблевий виріб обов'язково має будь-які металеві деталі. Це може бути фурнітура, елементи, що рухаються, розкладні механізми або елементи декору. Зазвичай при виготовленні корпусних меблів віддається перевага алюмінієвим деталям завдяки їхній легкості та міцності.

6. Скло та дзеркала. Ну, як же без них? Адже різні меблеві вироби виготовляються із декором у вигляді скла чи дзеркал. У такому випадку необхідно вибрати безпечні дзеркальні або скляні поверхні, які мають синтетичне покриття у вигляді плівки, що перешкоджає механічному пошкодженню виробу. Таке скло чи дзеркало набагато важче розбити, при цьому воно не розлетиться на дрібні шматочки.

7. Листовий чи рулонний пластик. Цей вид матеріалу використовується для виготовлення стільниць та фасадів. Він чудово миється і не бється проникнення води. Це дозволяє встановлювати пластикові вироби на кухню або ванну кімнату.

Кольорове рішення виробів із пластику може бути різним, широкий асортимент кольорів дозволяє реалізувати будь-яку задумку дизайнера. Тому цей практичний та безпечний матеріал теж добре підходить для виготовлення корпусних меблів.

8. Штучний камінь. Його виготовляють із акрилової смоли, мінерального наповнювача та спеціальних пігментів. І хоча зовні він дуже схожий на натуральний, проте він значно легший і міцніший. Його складно пошкодити, а от доглядати його досить просто. Штучний камінь підходить для оформлення як житлових кімнат, так і для ванної та кухні.

Гості будуть задоволені

Гарні меблі завжди були своєрідною візитною карткою господарів, створюючи незабутню атмосферу будинку. Особливо це стосується виробів, які розташовані у вітальні. Тому корпусні меблі для цієї кімнати зазвичай виготовляються з якісних порід дерева, часто з масиву. Зазвичай у вітальні встановлюють стінку. У цей багатофункціональний предмет інтер'єру зазвичай входить тумба під телевізор, шафа та полиці для книг. В даний час в комплект корпусних меблів для вітальні може входити і шафа-купе, яка ідеально приховає від сторонніх очей всі необхідні для побуту предмети життєдіяльності господарів. Однак він зазвичай використовується для просторих приміщень. А ось стелаж, на якому можна розмістити книги, диски чи декоративні елементи інтер'єру, можна вмістити навіть у невеликі за розміром вітальні. При цьому асортименти корпусних меблів для цих загальних кімнат просто величезний. У продажу можна зустріти корпусні меблі кольору кави з молоком, натуральних відтінків дерева або химерних яскравих кольорів. Також стиль оформлення меблів також може бути абсолютно різним: від звичної класики до провансу або лофта.

Другою за значимістю кімнатою, яку побачать гості, є кухня. Саме тут привітні господарі традиційно влаштовують посиденьки із частуванням. Однак часто архітектурні особливості приміщення не дозволяють встановити стандартний комплект кухонних меблів. У такому разі доводиться вибирати одиничні вироби, які комбінуються між собою та можуть створити єдину меблеву композицію.

Втім навіть тут можна використовувати набори корпусних меблів, якщо кухня мала, але має стандартні розміри та форму. Зазвичай в комплект корпусних меблів для кухні входять різні тумби для підлоги, навісні шафки або полиці і пенали, стелажі і столи, а також інші елементи, необхідні для готування і прийому їжі. При цьому кухонний гарнітур може бути виготовлений з будь-якого матеріалу, але найбільш розкішно виглядають меблі з натурального дерева.

А для комфортного використання корпусних меблів у конструкції кухонних гарнітурів можуть бути передбачені відсіки для встановлення вбудованої техніки. При цьому в сучасних наборах корпусних меблів для кухні встановлюються спеціальні пристрої такі як: різні доводчики, петлі, засувки, шухляди, кошики та інші системи зберігання. Завдяки їм кухня стає максимально функціональною та затишною.

Для душі та тіла

Окрім кімнат загального користування, призначених для прийому гостей, у будь-якому будинку є спальня, де господарі проводять багато часу, щоб відновити свої сили. Тому ця кімната є не менш важливою, ніж вітальня. Безумовно, її меблювання визначається її розмірами. Так, корпусні меблі для невеликої за площею спальні повинні бути не тільки красивими, а й функціональними, щоб простір використовувався по максимуму. Проте сучасний дизайн цієї кімнати зазвичай полягає в мінімалізмі деталей інтер'єру, стриманості стилю, спокійній кольоровій гамі та натуральності покриттів.

Зазвичай у комплект корпусних меблів для спальні входить велика містка шафа для великих речей і комод для білизни та постільних речей. Крім цього, кожна господиня мріє мати свій туалетний столик з усіма елементами у вигляді висувних скриньок і дзеркала. Ну і звичайно ж, жодна спальня не обходиться без ліжка, яке в залежності від смаків господарів може бути оснащене елегантним узголів'ям та оригінальним декором, що поєднується з надійним каркасом та ортопедичною основою.

Якщо ж говорити про корпусні меблі для дитячої кімнати, то в першу чергу вони повинні бути мобільними з можливостями комбінування. В ідеалі, меблі для дитячої повинні трансформуватися або змінювати свої розміри зі зростанням дитини. Наприклад, по ходу дорослішання дитини до вже існуючої етажерки можна додати книжкові полички, або наростити «поверхи» у висоту або змінити конфігурацію меблів. Такі можливості корпусних меблів для дитячої кімнати практичні та економічні, адже етажерки та ящики для зберігання можуть поєднуватися з ярусним ліжком, шведською стінкою, шафкою-пеналом.

У дитячій також велике значення має місце для зберігання речей. Тому корпусні меблі для цієї кімнати повинні бути включати шафи для одягу або книг. Вони можуть бути як підлоговими, так і настінними, або бути перегородками, які ще зможуть використовуватися для зонування приміщення. Крім цього для школярів велику роль відіграють полиці, де можна розміщувати книги, принтер та інші предмети, необхідні для навчання.

Ще однією кімнатою, в якій ви однозначно зустрінете корпусні меблі є ванна, навіть незважаючи на те, що вони зазвичай не мають великих розмірів. Тим не менш, зараз існує маса практичних і функціональних моделей, що дозволяють максимально компактно організувати вільний простір. Так, у ванній ви можете розмістити вузький пенал, навісні полиці та шафку під раковиною. І, звичайно ж, навіть у самій крихітній ванній кімнаті можна зустріти так «Мойдодира». Цей предмет корпусних меблів являє собою поєднану раковину, вбудовану шафу і дзеркала.

Якщо ж ви є щасливим власником просторої ванної кімнати, тоді можете розмістити в ній не тільки «Мойдодира», але й інші шафи, полиці та пенали. У меблевих магазинах «Аракс» представлено широкий асортимент гарнітурів для ванної кімнати, де можна підібрати виріб на будь-який смак. Головне, щоб усі компоненти комплекту поєднувалися між собою та гармоніювали із загальним оформленням кімнати.

Корисні поради та знижки

Зрозуміло, що до вибору корпусних меблів, як і всіх предметів інтер'єру, потрібно підходити грамотно, щоб меблі не тільки ідеально відповідали вашим вимогам і тішили вас, але й не надто зменшили сімейний бюджет. Тому найпростішим способом придбати бажаний гарнітур корпусних меблів за найприйнятнішими цінами може стати його покупка зі знижкою у торгових центрах «Аракс». Для цього досить просто відслідковувати на сайті на сторінку акційних пропозицій де магазини надають в даний час знижки та обрати найцікавіші для вас пропозиції. Зокрема, зараз можна придбати меблі за пів ціни. Так, подивіться на виставковий зразок кухні Thea SAIB, який продається зі знижкою цілих 50% від компанії Anova. Впевнені, ви обов'язково зможете знайти щось для себе.

Ну а якщо ви все ж таки не знайшли бажаний комплект, який відповідає всім вимогам і побажанням, ви завжди можете замовити корпусні меблі мрії за своїм особистим проектом. Для цього потрібно просто зайти на сайт і вибрати найкращий для вас сервіс. У цьому розділі «Послуги меблевої мережі Аракс» кожен зможе знайти все необхідне, починаючи від індивідуального виготовлення корпусних меблів для будь-якої кімнати та закінчуючи виробництвом сантехнічних виробів та підбором фарб.

23

0

187

Поділитися:

838

Рекомендуємо також

20.06.2024

Вдячність у знижках для наших захисників: створюйте затишок та комфорт у торговому центрі "Аракс" заощаджуючи

28.05.2024

Як вибрати ідеальні меблі для вітальні і не допустити помилок: поради щодо створення стильного та функціонального інтер'єру

14.05.2024

Вітальня 2024: Сучасні тренди та історична спадщина