Весняне оновлення інтер'єру: як додати свіжість дому без капітального ремонту

28.03.2024

Весняне оновлення інтер'єру: як додати свіжість дому без капітального ремонту

23

0

182

Поділитися:

179

Нарешті ми дочекалися весни: починає оновлюватися природа, з'являється перша зелень, а в будинки проникає яскраве сонечко. Після сірих похмурих днів та зимових фарб правда ж хочеться оновити наші будинки та внести яскравість в інтер'єр? При цьому зовсім не обов'язково починати грандіозний ремонт, достатньо зробити невеликий косметичний, аби додати весняний настрій у свій дім. Адже найкращий час для ремонту – це весна та літо, коли можна сміливо відкривати вікна та постійно провітрювати приміщення.

Чи є у вас план?

Отже, якщо ви вирішили оновити свій будинок і зробити ремонт, фахівці радять, для початку скласти чіткий план та графік його виконання. До нього повинен увійти перелік кімнат і робіт, що проводяться в них, їх вартість та приблизні витрати на закупівлю необхідних матеріалів. Також важливо на початковому етапі обрати майбутній дизайн. Для цього можна звернутися за допомогою до професійного дизайнера або якщо додаткові витрати на оплату його послуг не входять у ваші плани, хоча б відвідати торгові центри «Аракс», щоб подивитися на приклади сучасних дизайнерських рішень у спеціалізованих салонах і магазинах. Таким чином, ви зможете врахувати всі деталі, а також отримати посилання на каталоги дизайнерів, що значно спростить вам весь процес ремонту.

Тут ви зможете проконсультуватися про можливості покупки нових меблів, а також поглянути на стильні пристрої для освітлення та створення нового дизайну та весняного настрою у майбутній оновленій квартирі чи будинку.

При виборі дизайну інтер'єру бажано шукати варіанти серед схожих вихідних даних. Наприклад, серед приміщень з тим самим плануванням та метражем, як і у вас. А щоб нічого не випустити з поля зору, радимо вам зробити власний дизайн-проєкт. Це своєрідна візуалізація, набір колажів, креслень та технічних розрахунків майбутнього приміщення. За наявності цього можна братися до визначення обсягу робіт і написання списку матеріалів. У процесі цього не варто забувати та про особисті переваги вашої родини та вас. Оскільки дизайн інтер'єру вашого будинку повинен радувати, наповнювати його світлом та заряджати всіх мешканців позитивними емоціями.

Колір важливий

І одним із головних елементів при створенні дизайну вашого майбутнього інтер'єру є його колірна гама. Але, як скаже вам будь-який дизайнер, навіть чіткого розуміння того, який колір ви хочете бачити у кожній кімнаті, явно недостатньо: потрібно підібрати відтінок стін, близькі кольори меблів, вибрати акценти та гармонійно поєднувати їх. Наприклад, є певні колірні гами, які використовуються для створення різних стилів:

  • Для шебі-шику, вінтажу чи провансу – використовують світлу пастельну гаму без надто яскравих акцентів;
  • Для класичного, ар-деко чи модерну – можна брати більш темну та насичену колірну гаму та високу контрастність;
  • Для скандинавського – використовують світлу та натуральну основу, але не виключають яскравих акцентів;
  • Для лофта та англійського стилю – обігрують приглушені темні відтінки;
  • Для поп-арт, кітч, ретро та бохо-шик – беруть найяскравіші та різнобарвні інтер'єрні стилі;
  • Для контемпорарі, екостилю, кантрі та шале використовують у своїй основі природні кольори дерева, каменю, піску, листя.

Якщо розглянути зразок окремих зон, то для вітальні найбільш відповідними кольорами найчастіше є ягідні, квіткові, блакитні та фіолетові тони. Відчуття затишку та спокою допоможуть створити натуральні барвники охра, сієна та умбра.

А ось для візуального розширення приміщення краще використовувати бадьорий та освіжаючий жовтий. Також яскрава бірюза виграшно виглядатиме у поєднанні з відтінками цитрусових. Вітальня у таких кольорах стане центром вечірнього сімейного дозвілля та подарує гарний настрій.

А ось для комфортного сну та повноцінного відпочинку в спальні з давніх-давен класичним колірним рішенням вважаються пастельні тони. Це обумовлено розслаблюючою та умиротворюючою дією, яку вони надають на нашу психіку. Також організувати розслаблюючу атмосферу можна за допомогою варіацій синього.

Ніжні відтінки холодних тонів допоможуть створити відчуття прохолоди, свіжості та простору. А світлі відтінки блакитного, лавандового, бузкового, фісташкового та кольору морської хвилі у поєднанні з білим, кремовим, світло-бежевим або сріблясто-сірим допоможуть візуально збільшити простір та створити цікавий по дизайну та чудово свіжий, повітряний інтер'єр.

Якщо ви часто працюєте з дому, важливо, щоб у домашньому робочому кабінеті панувала обстановка, що сприяє роботі. Підвищити продуктивність і активувати натхнення допоможе синій колір. При цьому синіми можуть бути не лише стіни. У поєднанні з білою або бежевою стелею і коричневою підлогою матимуть чудовий вигляд сині меблі: стільці, офісне крісло або диван.

І лише в передпокої бажано наголосити на контрастній палітрі та обмежити себе в застосуванні декору. Наприклад, у великому передпокої при виборі кольору можна використовувати теплу гаму: червоний, помаранчевий, жовтий та проміжні відтінки. Теплі кольори візуально зменшують простір, але водночас створюють ілюзію більшої освітленості.

Оновлення основних елементів

Після виконання підготовчих кроків сміливо можна  узятися до ремонту. Подивіться чи є необхідність оновлення системи опалення, вентиляції та кондиціювання повітря. Адже нове обладнання може принести багато переваг, починаючи від покращення якості повітря до скорочення витрат на енергію та підвищення комфорту у приміщеннях. У той час як старі системи опалення більш схильні до несподіваних збоїв і поломок. Наприклад, постійна вологість або запах у повітрі говорить про необхідність заміни системи вентиляції, кондиціювання або опалення. Крім шкоди здоров'ю, погана робота цих систем завдає суттєвих збитків. У той час як нові системи опалення та кондиціювання повітря працюють набагато ефективніше, що може значно знизити витрати на оплату електроенергії.

Ну а після виконання робіт із заміни перерахованих вище систем, можна приступати до будівельних робіт. Згідно з оптимальною схемою ремонту, спочатку необхідно виконати роботи з демонтажу старих конструкцій, виконати проведення нових комунікацій, при необхідності провести нові електричні кабелі. Після цього, дотримуючись правила – «робимо все зверху вниз», можна почати ремонт стелі (очищення та вирівнювання), при необхідності заміни вікон та зачищення та шпаклювання стін. Ну а на завершення плавно переходити до обклеювання шпалер та укладання нового покриття для підлоги.

Дотримуючись цих рекомендацій, попри всі складності такої важливої справи як ремонт, спробуйте уявити це пригодою або грою, і тоді все пройде гладко. А головне - ви будете задоволені результатом і зустрінете теплі дні в оновленому та затишному будинку.

Рекомендуємо також

Оновлення спальні 2024: Простота та стиль

26.04.2024

Оновлення спальні 2024: Простота та стиль

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку

23.04.2024

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір

19.04.2024

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір