Як вибрати ідеальну духову шафу для вашої кухні

03.09.2024

Як вибрати ідеальну духову шафу для вашої кухні

23

0

188

Поділитися:

80

Для багатьох з нас запах рідної оселі асоціюється з ароматами запашної випічки або запеченого м'яса з хрусткою скоринкою. Але, щоб весь час у вашій оселі «смачно» пахло, а господиня не проводила багато часу біля плити, необхідно придбати духову шафу. Однак, аби не загубитися в існуючому різноманітті сучасних моделей цього виду побутової техніки, варто пам'ятати основні критерії вибору духових шаф.

Газ чи електрика?

Вирішивши придбати духову шафу, насамперед визначитеся - це буде газова або електрична модель. Втім, для особливо нерішучих є навіть гібридні духовки, які можуть поєднувати газ та електрику. Але якщо у вашому будинку є газопостачання, оптимальним варіантом є газові шафи. Тим більше якщо ваш бюджет має обмеження, газова духова шафа стане найкращим рішенням. Варіанти таких духових представлені на ринку за доступною ціною.

У разі відсутності проведеного газу в будинку, наприклад, у багатоповерхових спорудах понад 10 поверхів, доведеться віддати перевагу електричним духовим шафам. Хоча вибір на користь електричної духової може бути зроблений і за бажанням, та мати більший функціонал. Річ у тому, що сучасні моделі, які працюють завдяки використанню електрики, характеризуються розширеними можливостями для приготування різних страв та наділені найвищим ступенем безпеки. Зокрема, електричні духовки, що  використовуються сьогодні та передбачають наявність у них функції рівномірного розподілу тепла, підтримки бажаної температури протягом тривалого часу, а також оснащені відразу двома, а в деяких випадках – і трьома нагрівальними елементами, що дозволить бути повністю впевненим у правильному ступені приготування. їжі.

Справа вибору

Вивчаючи різновиди духових шаф, необхідно приділити особливу увагу таким характеристикам, як потужність та енергоспоживання. Пов'язано це з тим, що від цих особливостей залежатиме майбутній ступінь економічності обраної моделі.

Як правило, духові шафи мають клас енергоспоживання А, А+, А++. І якщо ви хочете мати найбільш економічну модель, вибирайте клас А++. Що ж до потужності, то чим вищий її показник, тим економічнішим вважається обраний тип духової шафи. Це можна легко пояснити завдяки тому, що потужна техніка приготує їжу набагато швидше, а отже, і показник на вашому лічильнику електроенергії буде набагато меншим.

Ще одним важливим критерієм при виборі духовки є її об'єм. Наприклад, якщо ваша кухня невеликої площі та ви хочете зайняти якнайменше простору побутовою технікою, варто віддати перевагу духовці об'ємом камери до 45 л. Якщо у вас немає обмежень за площею, можна купити модель, яка має стандартний об'єм – 51-60 л. або зробити подарунок господині будинку у вигляді великої духової шафи, здатної запекти навіть ціле порося, з об'ємом камери 61-70 і понад 71 л.

Враховуючи суттєві відмінності в обсягах, необхідно враховувати габарити духових шаф, оскільки цей показник відіграватиме значну роль при монтажі цієї побутової техніки. Вона, як правило, ширина духовок коливається в межах 46-59 см. Тому залежно від виду шафи, необхідно вже в процесі замовлення дізнатися його габарити, щоб потім не було проблем з установкою.

Крім цього, ще перед покупкою необхідно визначитися з типом дверей духовки. Найбільш поширеним варіантом дверей духової шафи є відкидний тип, коли двері можна відчинити, відкинувши їх вниз. Але також існують моделі з навісними дверима, які відкриваються з правого або з лівого боку. Крім того, є моделі з висувним типом дверей. Щоб зробити правильний вибір, ви повинні розуміти де буде знаходитися ваша духова шафа і які переваги має господиня в цьому відношенні.

Функціонал на чолі

Кожна поважаюча господиня, безумовно, віддає перевагу побутовій техніці, яка наділена безліччю різних функцій для того, щоб максимально полегшити процес приготування страв, а також отримувати задоволення від процесу готування. Знаючи цей факт, виробники зробили духові шафи максимально функціональними. Серед найбільш популярних моделей – духовки з режимом гриль. Зазвичай гриль у них розташований вгорі і якраз розрахований на те, щоб страви мали хрустку скоринку, яка так приваблює справжніх шанувальників кулінарії. При цьому гриль може бути представлений у двох варіантах: інфрачервоний (електричний) та газовий.

Так само важливим за значимістю є режим конвекції. Духові шафи з таким режимом мають на увазі наявність вбудованого вентилятора, який переміщує повітря всередині камери. Ще краще, коли у такого вентилятора включений режим нагрівання, тоді дана функція сприяє рівномірному запіканню страви. А ось вимкнене нагрівання допомагає якомога делікатніше здійснити розморожування вибраних продуктів.

Ще одна сучасна функція духовок - можливість приготування кількох страв в одній камері. Вона стане незамінною для зайнятих господарок, оскільки дозволяє суттєво заощадити цінний час.

Крім перерахованих вище режимів, приємними доповненнями у вашої духової шафи може стати наявність ще таких додаткових функцій як вбудований рожен, який призначений для обертання та рівномірного пропікання страв або окремого режиму приготування піци. Ну а для тих, хто бажає купити духову шафу з якомога більшим функціоналом і віддає перевагу комфорту, варто звернути увагу на наявність у ньому технології Wi-Fi. За допомогою цієї функції ви зможете віддалено керувати процесом приготування їжі, відкласти початок випікання на конкретний час, змінювати режими тощо. Також рекомендується віддавати перевагу духовкам з таймером. Тим більше, що більшість сучасних моделей мають таку особливість, оскільки це допомагає розширити межі ваших можливостей: поки страва запікатиметься протягом встановленого часу, ви зможете зайнятися своїми справами.

Ідеальний вибір в «Аракс»

Як бачите, до процесу підбору оптимальної моделі слід підійти з максимальною серйозністю, якщо ви хочете стати власником комфортної та функціональної духової шафи. Але, спираючись на перелічені характеристики, ви з легкістю зможете вибрати оптимальну модель духової шафи, яка якнайкраще підходитиме під ваші індивідуальні уподобання та розмір бюджету. І допоможе вам у цьому мережа спеціалізованих торгових центрів «Аракс», де ви знайдете широкий асортимент духових шаф на будь-який смак.

Наприклад, у салоні Fabiano варто придивитися до електричної духової шафи Fabiano FBO 230 Lux Full Black з 13 режимами нагріву. Його сучасний дизайн TECHNO з фасадом із загартованого скла з нержавіючими декоративними смугами та електронними поворотними перемикачами, що утоплюються, нікого не залишить байдужим. Крім того, вагомим аргументом на його користь стануть сенсорний таймер, металева фурнітура, розбірні дверцята, скляна рівна внутрішня поверхня дверей, а також функція плавного закривання дверей SOFT CLOSE. Ну і звичайно ж широкий функціонал: об'єм 72 літри, емаль легкого очищення CRYSTAL CLEAN, 4 нагрівальні елементи, 5 рівнів приготування multi-13 функцій нагріву, електронний термостат, конвектор камери приготування, захист від дітей, сенсорний таймер, хромовані бічні напрямні, 1 пара телескопічних полозів та багато іншого.

Також обов'язково зайдіть у салони TEKA та Showroom Milan, де ви знайдете величезну різноманітність найсучасніших духових шаф. І, після того, як вивчіть весь асортимент, сміливо робіть вибір своєї ідеальної духовки.

Рекомендуємо також

20.06.2024

Вдячність у знижках для наших захисників: створюйте затишок та комфорт у торговому центрі "Аракс" заощаджуючи

28.05.2024

Як вибрати ідеальні меблі для вітальні і не допустити помилок: поради щодо створення стильного та функціонального інтер'єру

14.05.2024

Вітальня 2024: Сучасні тренди та історична спадщина