19.09.2024

Як вибрати енергоефективну морозильну камеру: поради щодо зниження енергоспоживання та економії

Як вибрати енергоефективну морозильну камеру: поради щодо зниження енергоспоживання та економії

Зараз майже в кожному будинку є пристрій для зберігання продуктів на тривалий термін – морозильна камера, яка дозволяє заощадити на купівлі сезонних овочів, фруктів та ягід. Особливо вона знадобиться тим, хто має присадибну ділянку або заміський будинок, щоб зберегти зібраний урожай. Однак цей пристрій споживає досить багато електроенергії, що може позначитися на ваших рахунках. Тому, щоб свіжі фрукти та овочі радували вас у будь-яку пору року і не сильно позначалися на сімейному бюджеті, важливо знати як правильно вибрати енергоефективну морозильну камеру.

Ази енергоефективності

Морозильні камери так само як і звичайні холодильники мають компресор, який стискає і розширює холодоагент. Саме він здійснює відведення тепла із внутрішнього простору у зовнішнє оточення, завдяки чому підтримується низька температура всередині. І вже виходячи з терміна зрозуміло, що енергоефективний пристрій має виконувати свою функцію з мінімальною витратою енергії. Це означає, що що вища енергоефективність, то менше електрики повинен споживати прилад. Для того щоб оцінити витрати енергії, існує маркування, що вказує на клас. Наприклад, A+ і вище споживає на 60% менше електрики, ніж техніка з маркуванням A. Вибір морозильної камери є очевидним.

Для більшої наочності, порівняємо споживання енергії різними класами морозильних камер:

При цьому енергоефективність морозильної камери також залежить від таких факторів:

  1. Розміру. Чим більша камера, тим більше електрики вона споживає;
  2. Дизайн. Моделі з верхніми або нижніми дверцятами витрачають більше енергії, ніж конфігурації з боковими дверцятами;
  3. Технологій. Так камери з інверторним компресором, функціями No Frost або Smart Cooling економлять енергію краще ніж аналоги з базовими можливостями.

Поради для економного використання

Як бачите, морозильні камери можуть значно відрізнятися за своїм енергоспоживанням залежно від їх розміру, моделі та класу енергоефективності. Тому, щоб не витрачати зайві гроші на оплату рахунків за електроенергію, варто зважити на кілька простих порад для енергоефективного використання морозильної камери.

  1. Як ви вже розумієте, при покупці нового пристрою потрібно перевірити маркування енергоефективності камери і краще вбрати модель з високим класом. Адже навіть незважаючи на різницю в ціні, дорожчий пристрій окупиться за рахунок економії електрики у довгостроковій перспективі.
  2. У процесі експлуатації намагайтеся заповнювати відсіки максимум, щоб пристрій не працював марно. Але водночас не варто перевантажувати техніку продуктами, щоб було достатньо простору для розподілу холоду.
  3. Спробуйте встановити камеру в прохолодному та сухому місці, подалі від джерел тепла та прямого сонячного світла. Також морозильну камеру краще не вбудовувати в кухонний гарнітур наглухо, потрібно залишити достатньо вільного простору для хорошої циркуляції повітря.
  4. Вибирайте оптимальний розмір камери відповідно до ваших потреб. Адже надто великий прилад споживатиме більше енергії, навіть якщо він не повністю завантажений.
  5. Відчиняйте дверцята якомога рідше і на короткий час, щоб уникнути втрат холоду.
  6. Відчиняйте дверцята якомога рідше і на короткий час, щоб уникнути втрат холоду.
  7. Робіть регулярне розморожування. Адже навіть моделі з автоматичним розморожуванням потребують періодичного чищення, щоб уникнути накопичення льоду, що збільшує енергоспоживання.

Екологічна економія

Як бачите, наскільки важливо знати, скільки електроенергії споживає морозильна камера, щоб ефективно керувати витратами на електроенергію. Тому вибір ефективної морозильної камери, дотримання рекомендацій щодо оптимального використання та регулярне обслуговування допоможуть знизити споживання електроенергії морозильною камерою та забезпечити її ефективну роботу. Не менш важливо, що вибираючи енергоефективну морозильну камеру, ви не тільки заощадите гроші, а й допоможете захистити довкілля. Адже енергоефективні морозильні камери сприяють зниженню викидів парникових газів та зменшенню залежності від невідновлюваних джерел енергії.

23

0

192

Поділитися:

19

Рекомендуємо також

18.09.2024

Вдячність у знижках для наших захисників: створюйте затишок та комфорт у торговому центрі "Аракс" заощаджуючи

18.09.2024

Поради щодо встановлення та обслуговування посудомийних машин

18.09.2024

Корисний помічник - подрібнювач харчових відходів