18.09.2024

Поради щодо встановлення та обслуговування посудомийних машин

Поради щодо встановлення та обслуговування посудомийних машин

Якщо ви є щасливим покупцем посудомийної машини, що вам сподобалася, врахуйте наступний етап - її необхідно правильно встановити і ввести в експлуатацію. Звичайно, якщо ви придбали техніку в мережі спеціалізованих торгових центрів «Аракс», можете бути впевнені, що установкою займеться сертифікований спеціаліст із досвідом, який знає всі тонкощі та можливі нюанси цього процесу. Але навіть якщо ви вирішите встановити та підключити посудомийну машину самостійно, ми допоможемо вам зробити це правильно. Однак, після того, як вона вже встановлена ​​й успішно запущена, важливо пам'ятати, що для її тривалої та безперебійної роботи потрібно регулярний і правильний догляд.

Установка посудомийної машини

Після того як довгоочікувана машина доставлена ​​до вашого будинку насамперед виберіть місце, де вона стоятиме. Для цього переконайтеся, що відстань від приладу до точки, де зливатиметься вода, не більше півтора метра. Це необхідно, щоб насос, що викачує воду через зливний шланг, працював нормально і не зносився передчасно. Щобільше, щоб посудомийна машина працювала, їй необхідне окреме водовідведення. Часто його оснащують фільтрами, які очищають воду, перешкоджаючи попаданню всередину камери техніки піску, бруду та шматків іржі з водопроводу. Крім того, щоб уникнути потопу, якщо відкриється внутрішній зливний клапан, необхідно встановити вентиль, який дозволить перекрити подачу води.Втім, вам не потрібно це робити, якщо ви придбали сучасну модель, оснащену захистом від протікання, вона сама заблокує водозабір у камеру. Далі йде підключення водовідведення. Його можна зробити двома способами: через шланг до раковини або шляхом встановлення зливу прямо в систему каналізації. Щоб підстрахуватися від неприємних ситуацій, краще встановити злив з техніки так, щоб місце, де він входить у трубу, знаходилося нижче, ніж власне шланг.

Наступним кроком стане підключення приладу до електромережі. Для цього потрібно перевірити ізоляцію та заземлення електропроводки, підведену до машинки. Бо цей пристрій безпосередньо контактуватиме з водою, то в цьому випадку важливо подбати про безпеку.

В кінці, після встановлення можна розпочати запуск. Вперше машинку необхідно включити без наявності в ній посуду. А далі необхідно використовувати спеціальний миючий засіб, який менше піниться і має більш жорстку дію. Коли, дотримуючись інструкцій за вашою моделлю, все вийшло і запрацювало, значить монтаж зроблений правильно.

Ази чистоти

Безумовно, ця надзвичайно зручна кухонна техніка по-справжньому береже час: вона сама вимиє весь посуд і повідомить вам, коли закінчить. Однак, крім установки, як і за усією технікою, необхідно знати ази її правильного обслуговування посудомийної машини. У зв'язку з цим можна назвати кілька важливих правил.

  1. Не перевантажуйте машину. В інструкції машинки вказується кількість комплектів посуду для завантаження, кількість яких може змінюватись від 9 до 16.
  2. Видаляйте великі залишки їжі. Це допоможе уникнути засмічення фільтрів машини продуктовими відходами.
  3. Не вкладайте посуд «два в одному». Це заважає вільній циркуляції води та миючих засобів.
  4. Не використовуйте неспеціалізовані засоби. Застосовуйте тільки миючі препарати, призначені для використання в машинах для миття посуду, дотримуючись необхідного дозування.
  5. Не мийте у посудомийній машині предмети, не призначені для цього, такі як кришталеві сервізи, дерев'яні дошки, столові прилади з дерев'яними або перламутровими елементами. Ці предмети можуть не тільки втратити свій зовнішній вигляд, але й розбитися під час очищення, а гострі уламки можуть пошкодити внутрішні частини машини.

Крім дотримання правил експлуатації посудомийної машини, важливо не забувати про її регулярне очищення:

  1. Для усунення неприємних запахів та запобігання їх повторній появі, а також для видалення забруднень протирайте внутрішні частини пристрою ганчірочкою, змоченою в оцті.
  2. Періодично запускайте посудомийну машину без посуду, щоб промити її внутрішні частини водою.
  3. Після закінчення циклу миття випускайте надлишки вологи та пари, злегка прочиняючи дверцята на 15-20 хвилин.
  4. Щоб уникнути накопичення забруднень, після завершення процесу миття протирайте внутрішню камеру машини та нижню частину дверцят, куди не дістає струмінь води. Це можна робити вручну за допомогою серветок або ганчірок.
  5. Регулярно видаляйте накип, використовуючи спеціальні засоби для чищення.

Як бачите, обслуговування посудомийної машини не займає багато часу. А, дотримуючись цих нехитрих порад, ви уникнете проблем з посудомийною машинкою і багато років насолоджуватиметеся чистим посудом.

23

0

192

Поділитися:

23

Рекомендуємо також

19.09.2024

Як вибрати енергоефективну морозильну камеру: поради щодо зниження енергоспоживання та економії

18.09.2024

Вдячність у знижках для наших захисників: створюйте затишок та комфорт у торговому центрі "Аракс" заощаджуючи

18.09.2024

Корисний помічник - подрібнювач харчових відходів