23.09.2024

Напій богів - як вибрати кавоварку для дому

Напій богів - як вибрати кавоварку для дому

Багато людей на землі не мислять свого дня без свіжозвареної кави. Цей напій надихав поетів та композиторів на створення геніальних творів. І, якщо ви також ставитеся до поціновувачів кави, то сьогодні можна зварити неймовірно смачний напій у себе на кухні. Для цього потрібно просто вибрати ідеальну кавоварку, яка підходить саме вам. А щоб не загубитися у великій кількості типів і характеристик кавомашини, спробуємо знайти потрібну саме вам.

Найкращі серед найкращих

Для початку необхідно розібратися в основних видах сучасних кавоварок і визначити їх відмінності. Зараз виділяють кілька найпопулярніших типів кавоварок: капсульні, еспресо та крапельні. Почнемо з останніх.

Краплинні кавоварки беруть свою назву від способу заварювання кави. А саме: гаряча вода пропускає через фільтр з меленою кавою і по краплях подається у вашу чашку.На цьому шляху вона насичується смаком та запахом зерен.

Головною перевагою краплинних кавоварок є їх відносна дешевизна і простота у використанні. Єдине, що вам потрібно знати - це скільки покласти мелену каву на чашку кави та скільки ви збираєтеся приготувати чашок. Але це має свій недолік - ви можете не випити всю каву, якщо розрахували занадто багато. Також доведеться окремо збивати молоко для приготування капучіно чи латте.

На відміну від попереднього типу, у капсульних кавоварках використовуються вже готові кавові капсули у вигляді невеликих контейнерів із пластику або алюмінію, всередині яких знаходиться пресована та запечатана мелена кава. Саме така капсула поміщається в корпус кавоварки, а внутрішній механізм проколює її, і невеликий бойлер подає в неї гарячу воду, завдяки чому і відбувається заварювання кави. Кава у чашці або склянці з'являється менш ніж за тридцять секунд.Завдяки такому принципу приготування, капсульні кавоварки неймовірно швидкі й прості у використанні. Крім того, капсули випускаються в різних сумішах кави та ви можете суттєво урізноманітнити свій вибір. Також капсульні кавоварки досить компактні, тому займають мінімум місця на кухні. Водночас такі машини мають і свої недоліки. Наприклад, капсули кави коштують дорожче, ніж еквівалентна кількість меленої кави. А якщо ви дбаєте про екологію цей вид приготування кави точно не для вас. Адже виробництво капсул впливає на довкілля. Ще один недолік - більшість дешевих капсульних кавоварок не пропонують функції спінювання молока.

Третій вид найбільш популярних кавомашин – еспресо або ріжкові. Вони вимагають найбільше вашої участі в приготуванні: потрібно або змолоти кавові зерна, або використовувати мелену каву і засипати її в портофільтр перед екстракцією. Потім утрамбувати каву в портативному фільтрі та помістити її назад у корпус групової насадки. Тільки після цього натисканням кнопки ви можете пропустити через каву гарячу воду та отримати свій напій. А якщо ви готуєте напій на основі молока, то можна ще й скористатися спінювачем. Як бачите, у еспресо-машин є основний мінус - це час, який необхідно приділити приготуванню. Тому еспресо машин зазвичай купують справжні цінителі кави.

Справа вибору

Після того, як ви порівняли кавоварки різних типів і приблизно визначилися з вибором, потрібно звернути увагу на технічні характеристики. Наприклад, що вище потужність кавомашини, то швидше нагрівається вода. Для вас це буде важливо, якщо ви готуєте каву для всієї родини, тобто готуєте кілька порцій еспресо одночасно. Також для ріжкових та капсульних кавоварок важливий такий критерій як тиск. Так оптимальним тиском для приготування еспресо вважається 15-19 бар. Це необхідно для того, щоб пара досягала кави з потрібною швидкістю, оскільки занадто повільна подача пари може призвести до гіркого напою. Ще, щоб досягти чудового смаку, важливо готувати напій за правильної температури. У кавомашинах вода нагрівається за допомогою окремого термоблоку, і кава найкраще готується при температурі до 93°C. Крім цього, залежно від методу приготування кави, можна використовувати одноразовий або багаторазовий фільтр. Якщо ми говоримо про ріжкові кавоварки, то фільтри виготовляються з металу, найчастіше з алюмінію або сплаву.

Крім основних технічних характеристик, є й інші важливі критерії, які впливають на якість напою, наприклад, це регулювання міцності кави та функція підігріву чашок. Перша дозволяє налаштувати бажану насиченість кави, а друга – підтримувати її температуру після приготування.

Якщо ви п'єте каву з молоком, вам важливо буде мати капучинатор для молока. Тут є два шляхи. Ви можете вибрати окремий спінювач молока або купити кавоварку з вбудованим капучинатором - ці пристрої дозволяють спінювати молоко одним натисканням кнопки. Є моделі тільки з трубкою, а є з окремим глечиком. Великий плюс капучинатора - їм можна підігріти воду для чаю або нашвидкуруч зробити глінтвейн прямо в чашці.

Крім перерахованих вище технічних пристроїв зручно, щоб у кавомашині також був передбачений таймер, який дозволяє спланувати приготування. З ним машина може почати готувати каву за кілька годин до запланованого часу, щоб ви могли прокинутися зі свіжозвареною кавою. Не менш важливо мати також опцію автовимкнення, що допомагає економити споживання електрики. З її допомогою машина автоматично вимикається, якщо нею не користуються протягом певного часу. Ну і звичайно ж, комфортне керування кавоваркою залежить від того, як реалізовані кнопки. Ви можете вибрати машину з сенсорним екраном, кнопками або з комбінованим керуванням. Але будьте готові, що механічні елементи керування може бути складніше протирати.

Зазирніть за своєю ідеальною кавоваркою в «Аракс»!

Як бачите, вибір кавоварки - це не просто покупка, а крок до створення ідеального ритуалу для кожного ранку. Якщо ви ще не визначилися, де придбати кавоварку, загляньте в мережу торгових центрів «Аракс». У салоні Coffeelaktika на вас чекає широкий вибір сучасних кавоварок на будь-який смак. Але це ще не все! Тут ви зможете не лише протестувати обрану машину, а й скуштувати різноманітні сорти кави. Уявіть, як після візиту до Coffeelaktika, щодня почнеться з ідеальної чашки вашого улюбленого напою!

24

0

201

Поділитися:

45

Рекомендуємо також

27.09.2024

Будуар: як створити приватний жіночий простір вдома

27.09.2024

Найкращі функції сучасних посудомийних машин

26.09.2024

Будь у тренді: найстильніші інтер'єрні рішення 2024 року