26.09.2024

Будь у тренді: найстильніші інтер'єрні рішення 2024 року

Будь у тренді: найстильніші інтер'єрні рішення 2024 року

«Ваш будинок повинен розповідати про те, хто ви є,

і зберігати те, що ви любите».

Nate Berkus

Бажаєте, щоб ваш будинок був не лише затишним, а й відбивав сучасні віяння у світі дизайну? Тоді стежити за новими тенденціями обов'язкова умова. У 2024 році інтер'єрний дизайн пропонує безліч свіжих ідей, від екологічних матеріалів до елегантного мінімалізму, які допоможуть вам створити стильний та комфортний простір. Дізнайтеся, які тренди задають тон цього року, і як адаптувати їх під свій будинок, щоб він став відображенням вашого стилю та смаку. Читайте далі, щоб дізнатися, як змінити інтер'єр!


Основні віяння

Тенденції у дизайні інтер'єру постійно змінюються та розвиваються. І щоб передбачити, які предмети декору будуть найбільш актуальними цього року, розгляньмо список із 15 основних трендів, які, як вважають міжнародні експерти, будуть популярні саме зараз.

Тренд №1: Біофільний дизайн.

Назва цього тренду означає «орієнтований на природу». Саме в цьому стилі багато меблевих брендів зараз створюють предмети з необробленого дерева, імітують кам'яну фактуру і використовують палітру в натуральних відтінках. Також, щоб інтегрувати біофільний тренд в інтер'єр, достатньо додати натуральних матеріалів, рослин та природних елементів у декор вашого будинку.

Тренд 2: Мінімалізм з акцентами.

Цього року цей тренд міксується з акцентуванням на простих формах, нейтральних або навпаки яскравих кольорах і чистих лініях. Причому спостерігається підвищений інтерес до яскравих деталей та колірних акцентів в інтер'єрі. Вони додають у приміщення життєвості та індивідуальності, а також можуть бути використані для створення контрасту та гармонії.

Тренд 3: Ротанг та інші природні матеріали.

У зв'язку зі зростаючим інтересом до екологічно свідомого способу життя натуральні та органічні матеріали цього року дуже потрібні в декорі інтер'єру. Деревина, камінь та інші природні елементи вже давно використовуються для створення теплої та гармонійної атмосфери. І цей рік лише посилює тенденцію використання природних матеріалів у меблях та декорі. Наприклад, меблі з екологічного матеріалу — ротанга давно завоювали своїх шанувальників, адже дерева для нього не¦зрубують, використовують тільки стебла.

Тренд 4: Екосвідомість.

Цей тренд базується на використанні екологічно чистих матеріалів як для меблів, так і щодо оформлення інтер'єрів. Тому не лише у будинках, а й місцях громадського користування можна побачити несподівані зелені інтер'єри. Вони дуже органічно вписуються в інтер'єр, красиво виглядають та підходять будь-якому стилю дизайну.

Тренд 5: Текстиль із геометричними візерунками.

Цього року за допомогою різних текстур текстилю можна надати кімнаті модного та сучасного вигляду, а також створити відчуття гармонії та ритму. Також у 2024 році акцентні стіни з текстурою є одним із ключових трендів у декорі інтер'єру. Ще б пак, адже вони додають глибину та інтерес до приміщення, а також можуть служити фокусним елементом у дизайні. Також у тренді принти з зигзагами та смужками, різнокольорові крісла та лампи з трикутним або трапецієподібним плафоном, актуальний і живопис епохи постмодернізму — абстракція та поп-арт.

Тренд 6: Змішування стилів.

Ця тенденція допоможе тим, хто не готовий кардинально змінювати свій інтер'єр щороку. Тому, дотримуючись цього тренду, достатньо додати найбільш близькі вам за стилем і духом деталі й, вуаля, ви не тільки внесете новий струмінь в дизайн будинку, але і зробите його модним і сучасним.

Тренд 7: Інтелектуальні домашні системи.

З розвитком розумних технологій, інтелектуальні пристрої та системи автоматизації все більш затребуваними у декорі інтер'єру у 2024 році. Такі пристрої, як голосові помічники та датчики розумного будинку, можуть не лише полегшити ваше життя, а й стати стильним акцентом у приміщенні. Наприклад, на піку популярності у 2024 році знаходяться технологічні світлодіодні освітлювальні системи. Їхня затребуваність у дизайні зростає завдяки багатофункціональності та їх здатності створювати настрій за допомогою зміни колірної палітри.

Тренд 8: Модульні меблі.

Одна з головних переваг меблевих модульних гарнітурів полягає в тому, що вони доступні за ціною. Також зробити вибір на користь модулів можуть і ті, хто не може чекати. Також у модульних меблях поєднується стиль і функціональність, вона зручна, універсальна, і не вимагає зайвих зусиль з монтажу.

А головна перевага таких меблів – широкий асортимент. Тому цього року в тренді - не переплачувати за непотрібні шафи, а скласти з варіантів гарнітур такої комплектації, як потрібно саме вам.

Тренд 9: Урожай елементів.

Цього року відбувається повернення вінтажних предметів до сучасних інтер'єрів. І не важливо, що це буде – оновлений бабусин комод або старовинна ваза, всі відреставровані предмети інтер'єру можна вписати в дизайн будинку, додавши до нього елемент «навесні» старовини.

Тренд 10: Використання скла.

Ця сучасна тенденція продовжує свій розвиток, переважно щодо створення відкритого простору в інтер'єрі житлових приміщень. Крім того, оскільки текстура і колір скляних поверхонь зачаровує, а гнучкість матеріалу дозволяє втілювати в реальність унікальні речі, скло часто використовують при виготовленні окремих елементів меблів. Тому цього року ви можете з легкістю вписати столик зі скляною стільницею або інший предмет інтер'єру, в будь-який стиль, хай то безсмертна класика або ультрамодний хай-тек.

Тренд 11 Великий декор.

Цього року модно використати великі декоративні елементи для створення акцентів. Такими можуть стати великі картини, дзеркала чи навіть скульптури. Якщо говорити просто – акцентом може бути все, що вам подобається. Навіть незвичайні полиці, тумбочки та невеликі журнальні столики

Тренд 12: Фактурні мури.

Зараз при оформленні стін на перший план виходять 3D-ефекти та рельєфні текстури. Саме вони надають стінам об'єму та глибині. Крім того, такі текстури можуть імітувати природні матеріали: такі як камінь або дерево, а також створювати абстрактні візерунки та геометричні фігури. Це дозволяє «грати» з візуальними сприйняттями та створювати унікальні інтер'єри.

Тренд 13: Змішування кольорів.

Цього року модно експериментувати із різними кольорами. При цьому актуальні поєднання кольорів 2024 року – це своєрідна відповідь на виклики агресивного світу, можливість створити вдома простір, наповнений позитивом, умиротворенням та спокоєм. Тому в тренді природні відтінки: зелений, коричневий, оливковий та теракотовий кольори та їх поєднання.

Тренд 14: Індустріальний стиль.

Це напрямок у дизайні інтер'єру, який передбачає використання матеріалів, меблів та технічних рішень, характерних для промислових об'єктів. Але у квартирі бетон замінюють фактурною штукатуркою, яка імітує грубо оброблені стіни. В інтер'єрі вживається дерево. Його теж грубо обробляють: деревина вирівнюється, трохи шліфується і просочується захисним складом. У декорі застосовується метал. Він може бути як необробленим, і обробленим. В останньому випадку метал використовують як акцент в інтер'єрі.

Тренд 15: Елегантний мінімалізм

Даний напрямок став популярним, оскільки закликає до стриманості та суворості в дизайні. Це досягається шляхом використання багатофункціональних меблів і різних предметів інтер'єру геометричної форми. Колірний діапазон у цьому стилі обмежується основними відтінками від чорного до білого. Що стосується матеріалів, в цьому стилі найчастіше використовується: пластик, скло, камінь (штучний, натуральний), дерево, хромована сталь, кераміка. Тут доведеться сказати ні всім химерним декорам і різноманітним візерункам. А замість штор краще використати жалюзі.

У руслі сучасності

Як бачимо, мода на певні матеріали, стилі та прийоми в оформленні меблів та інтер'єру постійно змінюється. І ігнорувати цей процес було б необачно. Адже дизайн інтер'єру вашого будинку повинен радувати вас та ваших домочадців, а також гостей. При цьому, звичайно ж, варто прислухатися до нових модних прогнозів, але створювати інтер'єр, керуючись власним смаком, адаптуючи тренди 2024 року під свій смак.

Ну а щоб зовсім не загубитися в нових віяннях і чітко орієнтуватися у світі дизайну, найкраще відвідати магазин меблів або торговий центр «Аракс» для ознайомлення з новинками.

24

0

201

Поділитися:

108

Рекомендуємо також

27.09.2024

Будуар: як створити приватний жіночий простір вдома

27.09.2024

Найкращі функції сучасних посудомийних машин

26.09.2024

Швидко та смачно: як вибрати ідеальну пароварку для здорового харчування