02.03.2023

Як створи ідеальний дім?

Як створи ідеальний дім?

Архітектор Ліззі Фрайер любить допомагати домовласникам максимально використовувати кожен сантиметр їхнього житлового простору.

Співзасновник практики Fraher & Findlay у південному Лондоні, вона є одним із шести професіоналів, які змагаються за те, щоб виконати завдання клієнта, щоб перетворити їхній незручний дім на щасливе місце в серії BBC Two Your Home Made Perfect – серії реконструкції нерухомості, яка використовує віртуальну реальність. втілити ідеї інтер’єру в життя.


У п’ятому епізоді третьої серії Ліззі, народжена в Рочдейлі, працює з Жаклін і Джеймі, матір’ю та сином зі Східного Лондона, які хочуть модернізувати та змінити конфігурацію свого вікторіанського будинку з двома спальнями. Тут вона ділиться своїми практичними знаннями про те, як максимізувати пропорції навіть у найскромніших будинках за допомогою House Beautiful.
З цього випуску ми виділили для Вас 14 чудових способів максимально використати кожен сантиметр житлового простору.

По-перше, це завжди довго та уважно дивитися на наявний простір. Часто простори не працюють належним чином, але вам потрібно приділити час, щоб точно визначити, у чому проблема. Думайте про це як про лікаря, який ставить діагноз, перш ніж вирішити, яке лікування призначити.

У багатьох будинках головним недоліком є ​​вхідна зона.

Якщо при вході ніде покласти пальто і взуття, подумайте про те, як створити вільніший вхід, залучивши сховище. Нам усім подобається ідея кімнати для речей, але у нас може не вистачати місця. Будь-яка стіна пропонує потенціал. Якщо є підвіконня, подивіться внизу. Чи можна тут створити сховище?

Внесіть природне світло всюди, де тільки можете.

Це завжди робить будинок більшим. У бічній прибудові засклений дах одразу відкриє новий простір. Якщо ви боїтеся втратити стіну через скління в усьому будинку, подумайте про те, щоб натомість додати світильники на даху. Якщо ви змінюєте конфігурацію внутрішніх стін, подумайте про напрямок, куди потрапляє світло. Можливо, ви повністю відкриєте план або збережете половину стін, щоб розмежувати простір на різні зони, але все одно дозволити природному світлу проходити.

Зміна дверей — це велика справа.

У вас можуть бути двері стандартного розміру, але з великою перегородкою (простір між дверною рамою та стелею). Чому б не підняти дверний проріз і поставити вищі двері? Це підведе погляд вгору та за межі кімнати, змусивши пропорції зростати на ваших очах. І коли двері відкриті, кімната буде відчувати себе надзвичайно пов’язаною з рештою будинку.

Коли ви намагаєтеся знайти «приховані» простори в невеликих будинках, знайдіть місця, які не мають достатнього природного освітлення.

Їх можна використовувати для вологих приміщень і службових приміщень, яким не потрібне вікно для використання. Ці приміщення можуть стати душовою кімнатою, туалетом на першому поверсі, окремою ванною кімнатою або підсобним приміщенням. У цьому епізоді Ліззі пропонує перенести наявну сімейну ванну Жаклін і Джеймі на першому поверсі з її ізольованої прибудови в задній частині будинку під сходи, як частину ширшої реконфігурації внутрішнього простору.

Однією великою зміною, яка допоможе звільнити простір у будь-якій кімнаті, є заміна радіаторів на теплу підлогу. Це дає вам абсолютно нові стіни, з якими можна грати, і вам більше ніколи не доведеться ставити меблі перед радіаторами, що також має заощадити ваші гроші на рахунках за опалення.

 

Додавання освітлення – це чудовий спосіб покращити ваш зовнішній простір.

Ви можете використовувати сонячну енергію та електрику, розташувавши сонячні світильники, щоб найкраще використовувати сонячне світло восени та взимку. Просте садове освітлення залежить від того, де ви розміщуєте елементи керування, щоб ви могли вмикати та вимикати його зсередини будинку, не виходячи під дощ, у холод і темряву.

Додавання освітлення – це чудовий спосіб покращити ваш зовнішній простір.

Менша вітальня, яка виходить у сад або балкон, завжди буде здаватися більшою.

 "Якщо вставляти нові двері, я завжди пропоную створити поріг рівня, щоб покращити взаємозв’язок між приміщенням і зовні. Здається, що один простір перетікає в інший

Ще одна порада для того, щоб внутрішній/зовнішній простір виглядав як єдине ціле, — використовувати суцільні матеріали, такі як підлога, і дотримуватись узгодженого кольору та дизайнерської схеми. Психологічно ви відчуєте зв'язок із садом і будете сприймати його як частину своєї вітальні." -каже Лізі.

Менша вітальня, яка виходить у сад або балкон

Туалетний бачок, прихований у стіні.

Якщо можете, поставте раковину на ту ж стіну, що й унітаз. Це означатиме, що ваш дренаж проходить з одного боку, і буде менше коробок – це повністю змінить простір.

Туалетний бачок, прихований у стіні.

Додайте простору у квадратну вітальню, вибравши меблі правильної форми та розміру, щоб вони не конкурували з кімнатою. Щоб створити відчуття течії, вам потрібно відокремити телевізор від дивана. Засуньте диван прямо в кут або виберіть L-подібний диван, який звільнить центр кімнати.

Додайте простору в квадратну вітальню , вибравши меблі правильної форми та розміру,

Подивіться на стелю, а також на будь-які заглиблення димоходу.

Тут вам потрібно подумати про додавання інтегрованого сховища, щоб у вас не виникло занадто багато предметів підлогових меблів, які займали простір і захаращували кімнату.

Подивіться на стелю, а також на будь-які заглиблення димоходу.Вам не завжди потрібно збільшувати площу підлоги, подивіться також на висоту голови ділянки. Простір під сходами часто використовується недостатньо. Якщо ви можете встати під ним, ви зможете прийняти душ. Унітази часто можуть дуже добре входити в похилу частину стелі.

подивіться також на висоту голови ділянки

 

Якщо ви думаєте розмістити ванну кімнату в спальні, спочатку подумайте про те, де буде сантехніка.

Це полегшить роботу та заощадить кошти на перенаправлення трубопроводу. Потім подумайте про частину чи куток вашої спальні, який зазвичай є найкращим місцем для ванної кімнати. Чудовою ідеєю для економії місця для ванної кімнати є вибір розсувних дверей, щоб вам не довелося відкривати двері в обмежений простір.

подумайте про те, де наявна сантехніка

23

0

181

Поделиться:

664

Рекомендуем также

Линолеум: выбор и характеристики напольных покрытий для дома

23.04.2024

Линолеум: выбор и характеристики напольных покрытий для дома

Как удобно разместить гостей, несмотря на ограниченное пространство

19.04.2024

Как удобно разместить гостей, несмотря на ограниченное пространство

На пути к лучшему сну: советы по выбору правильного матраса

11.04.2024

На пути к лучшему сну: советы по выбору правильного матраса