08.03.2023

Історія втілення мрії

Історія втілення мрії

Раніше він займався банківською справою, а тепер – справою життя. Раніше, як і більшість людей, він працював на роботі від дзвінка до дзвінка, доки не вирішив, що настав час втілити власну мрію в життя. Тепер він не працює, а живе своєю роботою, адже коли займаєшся улюбленою справою, до якої в тебе лежить душа, ти не відчуваєш втоми та вигорання. Тож знайомтесь Олександр Романов – деревообробник, що спеціалізується на виготовленні вишуканих і унікальних меблів з натурального дерева.

Початок

Олександра Романова завжди цікавила деревообробка, тож одного дня він вирішив перетворити це на справу свого життя. Однак, зрозуміло, що за один день нічого не робиться, навіть коли є велике бажання і талант. Тож він пішов вчитися омріяній спеціальності до Національного лісотехнічного університету, але відчув, що цього недостатньо, тому продовжив навчання у школі Port Townsend School of Woodworking у США. Починати з нуля завжди нелегко, але підтримка близьких і жага до мрії підсилюють бойовий дух.

Шлях до мрії

У 2011 Олександр відкрив свою майстерню з виготовлення дерев’яних виробів Robin Wood і набрав команду професіоналів-однодумців.

«При відборі працівників у команду для мене важливо, щоб людина горіла своєю справою і була відповідальною, саме тоді можна очікувати найякіснішого результату. Бо якщо майстер чогось не вміє чи не знає, його можна підучити, а якщо в нього немає бажання чи любові до цієї справи, ніяка освіта не допоможе»,– впевнено каже підприємець.

Спочатку у Robin Wood виготовляли різні меблі та вироби з дерева, доречі, Олександр, й досі зберігає 20 гривень, зароблені за перше замовлення – виготовлення нарізної дощечки. Та майстру завжди подобалось виготовляти стільці, тож він додатково пройшов профільне навчання у Великобританії, щоб відшліфувати свої навички саме у цьому.

 майстру завжди подобалось виготовляти стільці, тож він додатково пройшов профільне навчання у Великобританії, щоб відшліфувати свої навички саме у цьому

Становлення

Два роки тому команда Robin Wood свідомо перейшла від різнопрофільного виробництва до виготовлення столів і стільців у такому стилі, як ви можете бачити.

Для мене вкрай важливо створювати меблі не такі як у всіх, відійти від безликого дизайну. Меблі можуть стати фактором, який сприяє внутрішній гармонії людини. І ця історія саме про це.

Меблі виготовлені технікою скульптури по дереву, тобто всі деталі мають плавні, вручну витесані лінії, які непомітно перетікають одна в одну. Цю техніку Олександр перейняв у закордонних майстрів і додав до неї своє особисте бачення - це робить її такою унікальною. Побачити цю витончену роботу з формами та деталями можна на власні очі у шоурумі, який відкрився у 2021 році за адресою: місто Київ, ТЦ Аракс, Дніпровське шосе, 25 км.

Натхнення і розвиток

Постійний розвиток і зацікавленість у своїй галузі допомагають рухатись вперед. Олександр черпає натхнення для дизайну своїх меблів, переглядаючи профільні журнали, сайти, відвідуючи красиві місця та інтер’єри, й за роки роботи у нього вже настільки "набите" око, що він одразу помічає цікаві дизайн і деталі на меблях, які хоче втілити у своїх роботах. Ще одна особливість цих меблів у тому, що вони існують поза модними трендами та конкретними стилями, вони пасуватимуть як до кімнати у стилі ар-деко, так і хай-тек.

Ці меблі гармонійно впишуться в ваш унікальний інтер’єр. У моїх клієнтів вони стають фішкою та акцентом.

Три визначальні риси, які роблять майстерню Robin Wood однією з найкращих в Україні:

  1. Клієнтоорієнтованість: Олександр особисто приділяє стільки уваги й часу кожному клієнту, скільки необхідно, щоб якнайкраще зрозуміти його бажання та отримати бездоганний результат;
  2. Ставка на репутацію: власник особисто відповідає за порядність, якість і дотримання термінів під час виготовлення замовлень, адже професійна репутація для його майстерні має вирішальне значення;
  3. Увага до найменших дрібниць: майстер переконаний у тому, що диявол криється в деталях, а незначних дрібниць не буває, тому ретельно стежить за всім – від постачання та відбору якісної деревини до найтоншої ручної роботи під час оздоблення меблів.

Саме така категорія меблів служить найдовше. І не тільки тому, що вони зроблені якісно. Тут поєднання натурального дерева, дизайну і виконання. Вони завжди виглядають актуально і не набридають.

Зараз

Під час війни вести бізнес стало важче, але майстерня Robin Wood шукає не лише шляхи адаптації до нових непростих умов (під час блекауту майстерня проводить роботи з ручним інструментом, а шоурум працює постійно, якщо немає повітряних тривог, від генераторів ТЦ Аракс), але й можливості для розвитку. Олександр планує випускати нові колекції стільчиків і столів, а також створювати меблі для передпокоїв і для дитячих кімнат у своєму неповторному стилі.

Олександр,  чудовий приклад реалізації власної мрії, а секрет успіху в тому, щоб знайти улюблену справу, невтомно працювати та розвиватись у ній, ніколи не зупиняючись на досягнутому і впевнено рухаючись вперед. Тож втілюйте мрії й Ви.

23

0

180

Поделиться:

454

Рекомендуем также

Как удобно разместить гостей, несмотря на ограниченное пространство

19.04.2024

Как удобно разместить гостей, несмотря на ограниченное пространство

На пути к лучшему сну: советы по выбору правильного матраса

11.04.2024

На пути к лучшему сну: советы по выбору правильного матраса

Мечта о своем бассейне: Путь к созданию в домашних условиях

03.04.2024

Мечта о своем бассейне: Путь к созданию в домашних условиях