28.02.2023

13 бюджетних ідей для маленької спальні

13 бюджетних ідей для маленької спальні

Оформлення маленької спальні часто може бути складним завданням, оскільки ви намагаєтесь збалансувати стиль із функціональністю – створити красивий та добре спроєктований простір, вільний від безладу та сприятливий для відпочинку, і все це в мініатюрних пропорціях. Маленькі спальні зазвичай вимагають особливої ​​уваги та розумного підходу до декорування, щоб мати успіх.

Ми зібрали 13 найефективніших порад, щодо використання вашого невеликого простору: розумне використання кольору, щоб створити ілюзію розміру, правильні тумбочки та багатофункціональні ліжка для зберігання найнеобхідніших речей, короткі поради щодо використання кожного сантиметра простір між стінами та стилі дизайну, які найбільше підходять для маленьких спалень.

Приховане сховище

Коли справа доходить до зберігання в маленькій спальні, стелажі та додаткові поручні завжди забезпечать вам додаткові місця для зберігання речей. Мати меншу спальню не обов’язково означає мати менше одягу. Завдяки розумним відсікам для зберігання, одяг можна сортувати та зберігати, залишаючи кімнату охайною.

Один колір

«Щоб створити відчуття більшого простору в маленькій кімнаті, дотримуйтеся одного кольору, це допоможе створити більше простору, оскільки без точки відліку та контрастів ви менше усвідомлюєте, де все закінчується і починається», — пояснює Шарлотта. Косбі, керівник творчого відділу Farrow & Ball.

«Залежно від напрямку світла, менші простори більш успішні з впровадженням темніших кольорів, таких як Sulking Room Pink або Treron, оскільки це відволікає око від розміру. «Для тих, кому менш зручно використовувати один колір, використовуйте додаткові білі кольори на кілька тонів світліші за колір стін, щоб уникнути зниження стелі».

Відсутність насичення декором

Яскраві світлі кольори допоможуть зробити кімнату більшою. Приберіть будь-який безлад і, обирайте меблі у світлих відтінках, такі як дуб або білий глянець. Світла підлога та поверхні шаф допоможуть створити ілюзію більшої кімнати.

Повітряні відтінки бохо

При оформленні невеликих спалень одним із найкращих способів збільшити простір є використання "свіжих" кольорів. Наприклад, такі відтінки, як ніжний рожевий сорбет. Також добре підходить стиль бохо завдяки кольоровій гамі й ретельному “безладу”, що притаманний стилю.

Ефектне ліжко

Не бійтеся додати велике ліжко в меншу кімнату. Навколо нього можна працювати з іншими меблями, і завжди є можливість практично зберігати щось під ним. Незалежно від того, чи ви обираєте ліжко з висувними ящиками для додаткових речей, чи у Вас є місце лише для зберігання під ліжком, означає, що ви все одно матимете ефектне ліжко своєї мрії.

Багатоцільове ліжко

Один зі способів використати невелику спальню - придбати ліжко, яке має не лише одне призначення. Попри те, що його комфорт життєво важливий для гарного нічного сну, пошук каркаса ліжка з можливістю додаткового місця для зберігання стане чудовою знахідкою.

Мініатюрна тумбочка

Тумбочка надзвичайно зручна для зберігання телефону, книги або м'якого робочого освітлення поруч, тому не відмовляйтеся від неї, якщо у Вас маленька спальня. Виберіть невелику круглу тумбочку, щоб зберігати найнеобхідніші нічні речі біля Вашого ліжка

Дивани ліжка

Ідеальне рішення для невеликих спалень й особливо зручне, якщо Ви живете у квартирі-студії. Дивани-ліжка швидко розвиваються з точки зору комфортності й різноманітності доступних стилів. Нам, наприклад, дуже подобається диван-ліжко Belluno від Divan-Decor з сучасною сріблясто сірою оббивкою та диван MIDORI від Relax Studio

Створіть особливу стіну

Будьте сміливими, створивши ефектну стіну у вашій маленькій спальні. Шпалери на всю поверхню зроблять кімнату набагато тіснішою, але наявність лише однієї стіни, що виділяється, створить яскравий акцент і забезпечить відчуття простору в кімнаті. Пограйте з дерев’яними панелями від ZenWood або шпалерами в скандинавському стилі від Zaha Design.

Дзеркала

Стратегічний стиль є ключовим, коли справа доходить до оформлення меншої спальні. Додаткові дзеркала та дзеркальні меблі - це хитрий спосіб відбити світло. Це зробить будь-яку маленьку спальню набагато більшою, надаючи їй відчуття яскравості. Не бійтеся грати з тим, скільки дзеркал ви виберете. Незалежно від того, чи то дзеркала довжиною в підлогу, чи невеликі округлі над туалетними столиками, чим більше ви виберете (в розумних межах), тим світлішою буде кімната.

На фото дзеркальні рішення салону StudioGlass

Ліжка для зберігання

Один з чудових способів додати додаткове місце для зберігання в меншій спальні - це пуф.

Та коли плануєте облаштувати невелику спальню, важливо мати можливість вільно пересуватися по спальні, щоб переконатися, що ви не вдаряєтеся гомілками об безлад, залишений на підлозі. Подумайте про те, щоб інвестувати в ліжко для зберігання з висувними ящиками або з підйомником-тахтою, або, якщо ваш бюджет не дозволяє цього, розгляньте окремі висувні ящики на коліщатках, які можна підсунути під існуюче ліжко.

Використовуйте віконний простір

Розумний спосіб заощадити місце для найменшої спальні, якщо у вас немає ні сантиметра вільної площі, це подивитися на підвіконня. Якщо там є якась глибина, це ідеальне місце для створення невеликої полиці для складання книг або журналів. Якщо у вас є трохи додаткової глибини (вам знадобиться принаймні 40 см), подумайте про створення сидіння під вікном з простою оббивкою та розкиданими подушками.

Світлі килими

Світлі нейтральні кольори підкреслюють відчуття простору та яскравості, і вдвічі більше, якщо використовувати їх на великих просторах, таких як стіни та підлога. Уникайте глибоких відтінків на килимах або дерев’яній підлозі, які привертають увагу – ми віддаємо перевагу кремовим рум’янам або класичному бежевому. У цій сучасній спальні є ще один бонус – маленька мініатюрна полиця, яка використовується як тумбочка.

Фото килимів з асортименту магазину Старик Хоттабич

 

 

23

0

181

Поделиться:

1408

Рекомендуем также

Линолеум: выбор и характеристики напольных покрытий для дома

23.04.2024

Линолеум: выбор и характеристики напольных покрытий для дома

Как удобно разместить гостей, несмотря на ограниченное пространство

19.04.2024

Как удобно разместить гостей, несмотря на ограниченное пространство

На пути к лучшему сну: советы по выбору правильного матраса

11.04.2024

На пути к лучшему сну: советы по выбору правильного матраса